שלום מה נשמע

תֶּשֶׁת

New member
שלום מה נשמע

אני רוצה לקנות מילון עברי-עברי חדש יש לכם המלצות?

גנגי

New member
נתחיל ממה לא:

לא ספיר ולא רב מילים. חוץ מזה צריך לבדוק מה בדיוק אתה רוצה: אבן שושן לא מעולה, אבל עדיין הוא טוב יותר מאלו שבכותרת, ויש אחרים מקצועיים יותר, אבל אתה בטח רוצה מילון נורמלי ולא מקצועי, נכון? אישית אני מחבבת את אבן שושן יתר מאשר את האחרים.

ומה הבעיה עם בן-יהודה

הוא מקצועי מדי? הוא יקר מדי? הוא לא מעודכן? או שאולי את רוצה לשמור על המונופול של הידע? אגב, חוץ מזה שספיר ורב-מילים הם פופולריים, את יכולה להסביר מה באמת הבעיה שלהם?

גנגי

New member
בן יהודה

גם יקר, גם לא ממש נמצא "על המדפים", כמו שאומרים, גם מקצועי ()ובהחלט לא מתאים למי שרוצה רק לדעת פירוש של ערך כלשהו) וגם ממש-ממש לא מעודכן. ואני רוצה לשמור על המונופול, בטח. זה בעיקר. ולגבי האחרים - לא אהבתי אותם, מה לעשות. נראה לי שיש שם הרבה חיפופים והרבה פופוליזם על חשבון התייחסות מדעית רצינית. זה נכון בעיקר לגבי ספיר, שממש לא מצא חן בעיניי. אבל זו דעה בלבד, ואולי אני טועה.

טועה? את??

עכשיו באמת לא נותר לנו לסמוך על אף אחד (חוץ מאבינו שבשמים, כמובן)

גנגי

New member
וואללה, תשת, הרהרתי קצת

והגעתי למסקנה שלא יפה מה שאמרתי; אני לא ממש מתמצאת, אחרי ככלות הכול אני באמת מתעסקת בבן-יהודה ולא במילונים אחרים, ומילונאות היא ממש לא התחום שלי. בפורום הזה יש שרשור בנושא, ושם ראיתי דעות אחרות ומעניינות, דווקא. כדאי להציץ, ואפילו לשאול שם, יש שם אחדים שמתמצאים במילונים הרבה יותר ממני. ואולי גם אני אלמד משהו מהתשובות שתקבל.

תֶּשֶׁת

New member
תודה רבה

למרות שלא הצלחתי לבחור מילון לפי השרשור הזה כנראה אאלץ ללכת בעצמי ולבחור..

shellyland

New member
גם אני חשבתי כך

אבל בסוף לא הלכתי בעצמי לבחור ובגלל זה עכשיו יש לנו ראש עיר חרדי. ובבנין העיריה תנוחם!

למעלה