לא, לא, לא...
זה לא העניין של השם, אלא העניין של המידה.
למהירות יש יחידות מידה (קמ"ש, מטר לשניה, מאך...) לנפח יש יחידות מידה (ליטר, סמ"ק, גאלון...) ללחץ יש יחידות מידה (אטמוספרה, בר, PSI, פסקל...) לטמפ' יש יחידות מידה (קלווין, צלסיוס, פרנהייט...), לזמן (שניה, שנה, שבוע), ואני יכול להמשיך עם אורך, זרם חשמלי, עוצמת קרינה, ספיקה של נוזל ועוד ועוד ועוד...
לתפוחים של רותי יש יחידות מידה (תפוחים).
למשוואה 3+5=8 אין יחידות מידה. אפשר שיהיו לה אם נניח נחבר אותה להקשר מסויים כמו למשל לרותי היו 3 תפוחים והיא קיבלה עוד 5 מהירקן ועכשיו יש לה 8, אבל גם אפשר שהיו לה 3 שקלים בחשבון בנק והמעסיק שלה שילם לה עוד 5 שקלים, או שאולי היו לה 3 ליטרים של שמן מנוע והמוסכניק מכר לה 5 נוספים או שאולי חלפו 3 שנים מאז שנכנסה למאסר ונותרו לה עוד 5 שנים מאחורי הסורגים...
ברגע שבנינו סיפור מסביב למשוואה אלו כבר לא מספרים טהורים כי הרי ברור שאם רותי כבר יושבת בכלא 3 שנים ובא המוסכניק ונותן לה 5 ליטרים של שמן מנוע לא קיבלנו כאן שום 8, לא 8 שנים ולא 8 ליטר ולא 8 תפוחים אפילו שהמשוואה 5+3=8 עדיין נכונה, היא פשוט לא רלוונטית כאן.
אגב, לא חייב להיות שכל מספרים במשוואה יהיו בעלי אותה מידה, למשל אם רכבת יצאה מחיפה במהירות 60 קמ"ש ונסעה בדיוק שעתיים היא תגיע למרחק של 120 ק"מ. 60*2=120, שעות*קמ"ש=ק"מ.
וכאמור ניתן גם שיהיו מספרים טהורים בתוך משוואה של מספרים בעלי מידה, כמעט תמיד המספרים הללו מציינים יחס בין איברים, למשל הכלב שלי שוקל 20 ק"ג ואני שוקל פי 4.
20*4=80, במקרה הזה 80 ו-20 נמדדים בק"ג ו-4 הוא חסר מידה (טהור).