שלום....מבקש עזרה

שלום....מבקש עזרה

אני רק בן 16 ואני יודע שיש לי עוד זמן...אבל בכל זאת רציתי לדעת... אני ממש אבל ממש אוהב צילום וגם די טוב בזה... אני כרגע בתיכון במסלול פרוייקט (5 יח"ל פיסיקה 5 כימיה ו5 מחשבים)והמשפחה שלי כל הזמן לוחצת עליי ללכת ללמוד מקצועות מדוייקים או מקצועות יותר טכנולוגיים (פיסיקה וכודמה)...הם לוחצים עלי בטענה שאלה מקצועות שקל יותר למצוא עבודה ומקבלים שכר טוב יותר...הם בכלל רוצים שאני אלך לקורס טלפיות בצבא (עתודה של חיל האויר...העתודה הכי קשה) ואומרים שלאומנים ולספורטאים בארץ ממש קשה להתפרנס...אבל אני לא מסוגל לעבוד במשרד מול שולחן..אני חייב לעבוד בחוץ, ככה אני מרגיש. החלום שלי זה להיות צלם בנאשיונל ג'אוגרפיק
או משהו דומה...לטייל בעולם ולצלם. עד כמה המחשבה שלי היא פרקטית?? והאם באמת כדאי לי ללכת ללמוד מקצוע "מדעי" יותר ולהשאיר צילום כתחביב בלבד??? או ללכת בעקבות הלב לא משנה מה ולנסות להגשים את חלומי
תודה רבה

אין לי מושג

אבל רק הערה קטנה: תלפיות היא בשום פנים ואופן לא עתודה וגם לא עתודה מיוחדת או משהו כזה...זה פשוט שמזכיר את העתודה, רק שהוא ממששששששששששש לא כזה..

H20

New member
אני חושבת שבמה שהמשפחה אומרת

יש גרעין של אמת. אבל חבל שהם לוחצים עליך, ועוד בגיל כל-כך מוקדם. לא יקרה שום דבר רע אם לא תלך לעתודה או לפרויקט תלפיות ורק אחר-כך תחליט איזה כיוון נראה לך יותר.אולי בשנים הבאות תגיע להחלטה מה יותר חשוב לך: בטחון כלכלי ותעסוקתי או עבודה מרתקת אך פחות בטוחה מהבחינה הזו.

oferp

New member
העתודה הכי יוקרתית היא פסגות

תואר כפול בפיזיקה והנדסת חשמל... מקבלים מהצבא 15,000 בשנה פלוס התחייבות לעבוד בפיתוח

H20

New member
מכירה את התכנית. בכל אופן, השואל

אפילו לא בטוח שאי פעם הוא ירצה לעסוק בהנדסת חשמל או בפיזיקה- לכן אני לא יודעת אם "פסגות" זה המקום האידיאלי בשבילו.

אולי.....

עוד דעות ותגובות על מה אתם הייתם עושים במצב זה או ממליצים לאחרים יתקבלו בברכה תודה

TakeOver

New member
מה הבעיה

אם היתה פיזקאי בכיר ועושה טיולים בכל העולם ומצלם ?? תעשה מה שאתה אוהב.

אולי.....

עוד דעות ותגובות על מה אתם הייתם עושים במצב זה או ממליצים לאחרים יתקבלו בברכה תודה

מועד קבלת ההחלטה

החלטה טובה היא החלטה הנעשית סמוך למועד ביצועה. להחליט היום מה תעשה בעוד שנים, לא נכון. בדרך עשויים לקרות עוד הרבה דברים, כולל שינויים פנימיים אצלך שיכולים להשפיע על ההחלטה. בשלב הזה חשוב יותר דוקא להפתח לאפשרויות שונות, להכיר אותן , ולא "להנעל" על תחום מסוים.

אני כאן די במקרה, אבל אם כבר הגעתי

אני אגיד את דעתי בעניין - לדעתי, הלב שלך חשוב לא פחות מההורים. גם ההורים שלי לחצו עליי לעשות החלטות "פרקטיות", רק מתוך אהבתם אליי ורצונם שאגיע למקצוע מכובד ומתוגמל. ואני הלכתי בעקבות הלחצים, אך במשך הזמן הבנתי שאני רוצה לחיות את החיים בדרך שאני בוחרת בה ולא בהכרח בדרך שההורים שלי רצו בשבילי. בסופו של דבר לעסוק בדבר שאוהבים מתוך עניין ולא מתוך לחץ, זה הדבר הכי מדהים שיש, ולכן אני ממליצה בחום לכל אחד ללכת בעקבות הלב ולבחור לעסוק במשהו שהוא קשור אליו ואוהב אותו. הייתי שמחה לו מישהו היה אומר לי את זה כשאני הייתי בגילך (או טיפונת יותר גדולה), אולי היה חוסך לי כמה שנים מבוזבזות בתחום הזה. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתחליט לבחור. והכי חשוב שתדע, שגם אם תחליט לבחור בדרך אחרת, תמיד יש אפשרות לשנות. כל בחירה שתבחר בה, תהיה הכי טובה לרגע שבו בחרת בה.

למעלה