שלום, מבקש המלצה

שיקקה9

New member
שלום, מבקש המלצה

אני רוצה לשפר את האנגלית שלי (לקראת הפסיכומטרי ובכלל) ע"י קריאת ספר באנגלית. הבנתי שקריאת ספר של ג'ון גרישם יכולה להיות מועילה (כי ספריו מותחים) יש ספר שלו שאתם יכולים להמליץ עליו? כמו כן- על אילו עוד ספרים, שיכולים לעזור לשפר את האנגלית, אתם ממצליצים? תודה מראש לעונים!

a p p l e m a n

New member
גרישם נחמד

המילים שלו יחסית גם מופיעים בפסיכומטרי. אני אישית מאד אוהב את דן בראון שכותב ברמה סבבה לגמרי. בכל אופן. תלוי גם מה הרמה שלך . אתה תמיד יכול לקחת ספר שראית את הסרט שלו ולקרא אחרי זה את הספר זה גם נותן. ואפשר לזרום ככה עם ספרים קשים. אם אתה יכול לקרא מכמה מקומות זה מומלץ.(לשלב גם מגזינים באנגלית) זה בכל מקרה המלצה שנתנו לי ואני פחות מיישם אותה.(לשלב מגזינים)

שיקקה9

New member
אמ...הרמה שלי די נמוכה

עשיתי בלחץ 4 יחידות...נראה לי שכעקרון אני צריך משהו ברמה 4 ככה... בגלל זה אני רוצה משהו מותח אך קליל. לגבי ספרים שראיתי ת'סרטים שלהם- לא נראה לי שיש יותר מידי כאלו, אבל ניסיתי פעם ספר שקראתי אותו כבר בעברית וזה לא הכי הלך, היה די משעשמם... לגבי לקרוא מכל מיני מקומות- זה אחלה רעיון, אבל אני בספק אם אני אסתדר רק עם הספר...חחח, גם בפסיכו' הקודם אמרתי שאני אקרא ואכשהו דחקתי את זה לצד.. בכל מצב- תודה על התגובה

a p p l e m a n

New member
אחי גדול הוא

אחי הגדול ממש חזק בכמותי ובמילולי. ובאנגלית הוא דיי גרוע. מה שהוא עשה. הוא לקח מהספריית וידאו את הנסיכה הקסומה. זה נקרא באנגלית משהו כמו princess bright או משהו דומה לזה. ואחרי שהוא ראה את הסרט הוא התחיל לקרא את הספר. אחי לא ממש השקיע בפסיכומטרי. הכמותי ועברית באו לו דיי בקלות. אבל אני חושב שאתה יכול לנסות את הכיוון שלו עם הספר. חוץ מזה תעשה לך קבע של כל יום לקרא כמות מסוימת של זמן או עמודים שאתה מחליט. אל תהרוג את עצמך יותר מידי. תתחיל יותר בקטן ולאט לאט תעלה. קריאה ממש משפרת. אבל תעמוד במה שאתה מציב לעצמך.

OmriZ

New member
תנסה סרטים באנגלית עם תרגום

באנגלית, כן נכון, לא תרגום לעברית, ככה אתה גם תשמע את המילה וגם תראה איך כותבים אותה.

QAF Fan Block

New member
זה תלוי...

אני ממש אוהבת את ג'ון גרישם, גם קראתי כמה ספרים שלו בעברית. לקחתי ספר שלו באנגלית "הצוואה", והרמה שם הייתה ממש גבוהה, קראתי משהו כמו 200+ עמודים וממש לא נהניתי אז הפסקתי לקרוא. לעומת זאת לא ויתרתי ולקחתי את "הלקוח" שזה ספר שראיתי את הסרט והסיפור ממש מעניין והרמה ממש לא מזכירה את הרמה של הספר השני ולי יש אנגלית מעולה ממש ברמת שפת אם... אז ממש הכל תלוי, אני לקחתי את הספר לא בשביל ללמוד מילים חדשות, אלא בשביל לשפר את מהירות הקריאה. אם הרמה שלו קשה מדי בשבילך אז תיקח ספר פשוט יותר ואחר כך תקרא את הספרים שלו. ב ה צ ל ח ה

נ ט ע 18

New member
אני גם קוראת "הצוואה"

של ג'ון גרישם בהתחלה הוא באמת משעמם אבל אחר כך הוא מתחיל להיות מעניין, אני עוד איזה 100 ומשהו עמודים מסיימת אותו..

okok4

New member
הצוואה טוב

שאר הספרים שלו בינוניים. הוא סוג של רם אורן אמריקאי.

Ann2922

New member
ספרים מומלצים של גרישם

" התא" - the chamber "משחק המושבעים" - the runaway juty ספרים מעולים

yehuda18

New member
Kite Runner

הלא הוא רודף העפיפונים. ספר מעניין וברמה גבוהה, מומלץ רק אם אתה ברמה טובה.. אני יכול להעיד שבתור מישהו שהאנגלית שלו גם ככה הייתה טובה הספר שיפר אותה בהרבה.. ורואים את זה גם במבחנים.

לא יודע אם כדאי ללמוד מספרים

כתבות ובלוגים באנגלית זו דרך הרבה יותר טובה וגם הרבה יותר קלה

אממ

מסכים איתך לגבי כתבות.. אבל לגבי בלוגים לא ממש.. בלוגים זה של אנשים פרטיים בלי פיקוח על הכתיבה שלהם וייתכן שיהיו להם הרבה בעיות בדקדוק ושימוש במושגים מטעים או לא יודע מה..

יש מצב

זה תלוי במה אתה מתעניין כמובן, אני אישית לא קורא בלוגים, יותר בכיוון של מגזינים האמת

Rapid Fire

New member
כמו שאמרו,

ל John Grisham יש ספרים טובים. גם Jeffrey Archer לא רע בכלל. אין ספר אחד שלו שלא ריתק אותי. מומלץ

אני קוראת את "הארי פוטר"

לא קראתי את זה אף פעם, אז התחלתי מהספר הראשון. זה ממש סבבה- גם מרתק, וגם רמת הקושי של המילים לא גבוהה מדי.

למעלה