שלום מבקש את עצתכם

spats

New member
שלום מבקש את עצתכם

היי ביום שישי ב5 בבוקר אני כנראה יסע לחרמון עם התנועה. בגלל הטוראט יש לי חרדות רבות ואני חרד לסוע. הפסכולוג שלי אמר לי כי עליי לנסות ללכת ולהתמודד עם הפחד ונתן לי דרכים כדי להרפות את הגוף ולהרגע, אך עדיין אני נורא מפחד. אני לא חושב שאוותר כיוון שהפחד משפיע על חיי יותר מדי ואני לא רוצה להכנע. אם יש לכם רעיונות נוספים איך אפשר להרגיע את הגוף או שאתם סתם רוצים להגיד את דעתכם אשמח לשמוע.

השגיא

New member
spats שלום

בחטיבה ובתיכון למד איתי נער שפחד לישון מחוץ לבית, והתיכון אצלינו בקיבוץ היה פנימיה. הוא נסע כל יום הביתה ולא יצא איתנו לאף טיול. אני לא יודעת איזה תהליך הוא עבר ואם היה בטיפול פסיכולוגי כזה או אחר,אני יודעת שההורים שלו מאוד תמכו בו ולקראת כיתה יב הוא התחיל יותר ויותר להיות איתנו בלילות ,בהתחלה עם ההורים שלו ואח"כ לבד. בצבא הוא היה ----- מ"פ בצנחנים! אז כמו שאתה רואה הוא מצא את הדרך להתגבר. אולי תוכל לסכם עם ההורים או אם יש קרוב משפחה שגר בצפון, שיבוא לקחת אותך אם תהיה במצוקה... לפעמים רק עצם הידיעה שאפשר לחזור, עוזרת מאוד. תהיה חזק!!!!! אני בטוחה שלא קל לך. ב ה צ ל ח ה. גלית

spats

New member
תודה גלית אבל

יש לי את אותה בעייה ובכתות נמוכות יותר אבי אמר לי שאם אצטרך הוא יבוא לקחת אותי הבייתה גם אבי וגם אני קיוונו כי עצם הידיעה על כך שיש לי אפשרות לחזור תשאיר אותי שם אך זה לא עזר וחזרתי עם אבי. אני לא חושב שיש לי קרוב משפחה בצפון אבל גם אם כן לא הייתי רוצה ללכת באמצע אלא ללכת ולהתגבר. בכל מקרה תודה רבה על העצה

spats אח יקר שלי../images/Emo140.gif

נותרו עוד 4 וחצי שעות.. אני תוהה אם תסע או תתחרט ברגע האחרון. אני אישית היתי מציעה לך בתור אחת שסובלת מחרדות קשות מאוד עד למצב שאני נחנחקת ונדמה לי שעוד רגע אני מתה... אני מציעה לך לעמוד מול המראה לחקת 2 נשימות עמוקות כשאתה מוציא את האויר אתה אומר "אור אתה לא פוחד לנסוע אתה נוסע היום ונהנה אתה נוסע עם לב שלם זה יחזק אותך, אם כולם יכולים גם אני יכול למה מי הם ? הם לא יותר טובים ממני" ושוב ככה במשך כמה דקות תלוי בזמן שלך. תסיח את דעתך עם מוסיקה וווקמן בדרך,ואני שואלת אותך עכשיו שאלה ששואלים אותי תמיד " ונאמר ונסעת והיתה חרדה אז מה יכול כבר לקרות"? אני יודעת כמה שזה מלחץ ומפחיד נשמה אני יודעת יותר מדיי טוב תאמין לי לא מנסה להיות גיבורה אני יודעת מאיפה אתה כותב מהפחד מאותו מקום שאני כותבת אך הנה בכל זאת מצליחה לעלות על רכבת למרות שכשהיא נסגרת נדמה לי שאני עוד רגע נחנחקת ומתה. ואל תקח את זה למחשבות שלך את מה שקורה לי אני זה אני זה בעיות שזנחתי כמה וכמה שנים תחשוב אולי משהו כזה": לא תהיה לי חרדה היום אני יהנה מהטיול עם כל החברים שלי לא חסר מה לעשות השלג הוא לבן הלבן הזה יקח ממני את כל החרדות אני אטמין את החרדות עמוק בשלג, ואפילו גם אם תהיה לי חרדה אז מה? הרי עברתי כל כך הרבה כאלו ואני חיי וקיים ונושם, אז מה יכול לקרות? עוד חרדה? שתלך לעזאזל היא לא תשתלט עלי. ובאמת אור נשמה היא לא תשתלט עליך. אתה יודע? חצי מההרגשה שלנו היא פסיכולוגית אפילו כאב ראש דלקת ריאות וכאלו מחלות קשות המון בא מהמחשבות. אני מאוד מציעה לך לקרוא את הספר "כוחו של התת מודע" לאנשים כמוני וכמוך עם חרדות והתקפי פאניקה זה יכול מאוד לעזור , לי זה קצת עזר אני נזכרת בציטוטים ובכל מני פרקים ודברים שקראתי בספר ברגעי חרדה וזה קצת עוזר לא במאה אחוז אבל עוזר. אז אני מקוה שאתה עם הילקוט על הגב, לבוש חם מלא אהבהו וחיוך. אני אשלח לך רייקי בשעה 5 או 5 וחצי. רייקי ברשותך הוא העברת אנרגיות חיוביות לרוגע במצב שלך היום. ושתהנה המון. אולי תזרוק עלי את החרדות שלך היום?תפיל על אלין את הכל ותסע. אני בבית היום אני יכולה להתמודד אתה בחוץ ולא יהיה לך כלום. זהו אין ל כלום אור החרדות שלך ??. אני לקחתי אותם לפחות עד לרגע שתחזור הביתה ותפתח את הדלת ותבוא אחרי מקלחת חמה ותספר להורים היקרים שלך כמה נהנית ואיזה כיף שאלין "גנבה" לך את החרדות אבל רק להיום שלא תתרגל לא כל יום פורים אתה יודע!
אני בטוחה שתסע אחרי שתקרא את זה . גם שלחתי לך מסר אז טיול נעים. אני רק מחכה לקרוא בערב כמה נהנית וכמה שאתה עייף ואיך שאתה מבקש ממני את החרדות שאני לוקחת ממך ממש מעכשיו בחזרה. תסע אור החרמון הוא אתר מדהים שפעמים בחיים שלי היתי בו. בחיי שהיתי מוכנה להתחלף איתך אפילו שאני פוחדת לנסוע רחוק כי כמו שאתה כבר יודע כל רגע יכולות להופיע אצלי ת.לוואי קשות. היתי הולכת נוסעת ונהנית ומה שיהיהי יהיה.ויהיה רק טוב. מהרגע הזה גנסתי לך את החרדות אור מלאך כך שגם אם תרצה אותם לא תקבל אותן עד לערב. אני ממתינה שתחזור. אתה גבר גבר,, אתה נוסע וזה סגור... אל תאכזב את עצמיך נשמה כל החברים האוהבים מחכים לך ותאמין לי? אנחנו עם הטיקים אנחנו הכי מעניינים הכי מכניסים חיים ופלפל לטיולים אז תסע אל תבאס לא את החבר'ה ולא את עצמיך. לך תדע מה אלוהים והיקום מכינים לך ואיזו הפתעה טובה ומפליאה יכולה לקרות לך בחרמון. קודם תסע ואחר כך אסביר לך על מה אני מדברת. אז... אתה יכול להיות רגוע תסע כבר די לקרוא את ההמשך.. זה סוד כי עומד להיות לך יום מקסים ואלין לא משקרת -כשתחזור עם חוויות נעימות וכיפייפיות מהיום הזה בערב ב"ה אני אספר לך איזה מכשפה אני,-ואיך אני גורמת לך מכאן מקרית מוצקין להיות רגוע בטיול להיות נטול חרדות(כי החרדות שלך אצלי כבר ממזמן גם אם אתה מרגיש אותם זה סתם מתוך לחץ והרגל והתרגשות). כולה חרמון נשמה קטן עליך.. בערב אני אספר לך סוד קטן... נסיעה טובה מלאך. תהנה ותדע דבר אחד: אני אלין , ואלין תמיד לידך אפילו שתזרוק כדורי שלג על איזה חבר.. אני לידך אתה רק לא רואה אותי רוחנית אני כל היום הזה איתך אני נשבעת שבשעה 5 בבוקר או 5 ורבע אני שולחת לך רייקי. רק תעלה על האוטובוס ואחרי כמה דקות תתחיל לנשום טוב טוב. את הקור ואת האנרגיות הכל כך טובות שאלין מנוולת שולחת לך! יום נעים ילד יפה! בהצלחה ..

spats

New member
תודה רבה אילין

האמת שהתבלבלתי ואני נוסע ביום שבת ב5 בבוקר ולא בשישי אבל בכל זאת תודה רבה רבה על התמיכה והעידוד אני מקווה שאלך בסופו של דבר ואצליח להתגבר על החרדה מאוד עזרת לי עכשיו ואני מקווה שהצלחתי לשאוב כוח ממך תודה!

את פשוט מקסימה!

אלין החמודה, אין כמוך, ריגשת אותי מאד. והעיקר, עזרת לאור. הוא יצא כרגע מן הבית ל"כושר" עם חיוך על השפתיים וביקש ממני לקרוא את תשובתך. המון תודה ורדה

אור ואמא של אור היקרים../images/Emo23.gif

אני שמחה שיכולתי לעזור ולו במעט. לא נורא שטעיתי חשבתי שהיום אתה נוסע נשמה, אבל יום שבת? אז מצוין יותר טוב. ככה תוכל לתרגל נשימות ותמיד לזרוק עלי את החרדות שלך מאמי, רק תגיד לי מתי שאהיה מוכנה לנחיתה ממך. בהצלחה . ויש לך אמא מקסימה אור - תתן לה נשיקה ממני.

spats

New member
באמת תודה איילין אבל

אני חרד כל הזמן זה לא מפסיק ואני באמת מתכוון לזה גם כשאני מנסה שלא לחשוב על זה זה צץ מאיזה מקום.

למעלה