שלום, מבקשת את עזרתכם :)

Name Of a User

New member
שלום, מבקשת את עזרתכם :)

שמי טל ואני סטודנטית לשנה א' בתקשורת צילומית.

כחלק מהקורס "אנתרפולוגיה חזותית" אני נדרשת למבצע מחקר על נושא הקשור באוכל. לכן בחרתי לחקור כיצד אנשים בוחרים איזה ספרי מתכונים הם רוצים לקנות: מה מניע אותם מלכתחילה לקנות ספר מתכונים ולאחר מכן כיצד הם בוחרים אחד כזה (עיצוב הספר, נושא הספר וכו').

במסמך המצורף ניסחתי מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי ולענות עליהן.
השאלון הינו אנונימי ואינו מתפרסם בשום מקום, כמו גם המחקר עצמו.

לאחר מילוי השאלון נא לשלוח אותו לכתובת המייל: [email protected]
אודה לכל מי שיקדיש מספר דקות קצרות על מנת לעזור!

שתהיה שבת שלום לכולם

IliAsh

New member
שלום טל ושוע טוב!

לא הכרתי את המושג "אנתרופולוגיה חזותית" וזה נשמע מאוד מעניין

אני אשמח לענות על שאלותיך אך אעשה זאת כאן-מאוד לא נוח הפורמט שבחרת ,גם צריך להקליד לבד במקום לסמן כן/לא כמו שעושים בדפים מכוונים שראינו עד כה וגם צריך לשלוח לך במייל ועם כל הכבוד לא כולם מעוניינים לחשוף את כתובת המייל שלהם לאדם זר (בלי לפגוע כמובן
)
להבא אני ממליצה לך להכין דף מכוון שיורת קל וקצר בתפעולו.

ולתשובות:

אני מעריכה שברשותי כ-10 ספרים שונים(כולל "חוברות בישול" בכריכה רכה שיוצאים מדי פעם בחגים)

1. הגורם העיקרי הוא בעיקר מבצעים או קופונים.
את רוב המתכונים שלי בשנתיים האחרונות אני מוצאת ברשת-באתרי בישול ובבלוגים, כולל ברוסית. יש שם את הכל כולל התמונות, הפירוט(לעיתים צילום צעד-צעד של שלבי ההכנה) והטיפים מה שלא תמיד יש בספרים
2. כל הגורמים בצורה זו או אחרת משפיעים על הבחירה.
ברור שכאשר מכירים את המחבר מהטלויזיה למשל, אתה כבר מתאר לעצמך לאיזה כיוון זה הולך וככה יותר קל לבחור ולהחליט. ומאוד-מאוד חשוב שהמתכונים יהו כתובים בצורה ברורה-לפעמים השפים המקצועיים "חוסכים" בהסברים ומבחינתי זה יכול להרתיע מהקניה.
3. לא בדיוק.
יש לי ספר בו דיפדפתי מעט ואהבתי ובסוף אני לא מכינה ממנו הרבה, כי שוב לאחרונה אני שואבת השראה מהרשת.
4. זה לא מה שיגרום לי לקנות או לוותר,
אבל זה מאוד נחמד כשיש ערך נלווה כלשהו שהמחבר מצרף למתכון, גם א זה תיאור קצר בלבד.
5.לא
אם אני קונה ספר זה בשביל להשתמש בו ולא כדי להתפאל ממנו

באופן כללי ברור שספר מושקע הרבה יותר אטרקטיבי ומזמין מאשר חוברת מתכונים נטולת צבעים. לי אישית מאוד קשה לנסות מתכונים חדשים בטרם ראיתי איך תיראה המנה בסוף (גם אם עברה פוטושופ
)
וכבר קרה לא פעם שויתרתי על ההכנה כי לא היו תמונות.

בהצלחה עם הסקר ובלימודים בכלל
!

למעלה