שלום לzivadina-

שלום לzivadina-

שלום לך באחת ההודעות בפורום כתבת שקונצרטה 18 מיליגרם שקול לריטלין 5 מיליגרם, האם זה אכן כך?, האם החמישה מיליגרם האלה מתפזרים לאורך כל ה-12 שעות? האם לאורך כל זמן ההשפעה יש חמישה מיל' פעילים בגופו?, הרופאים לא יודעים לתת לי תשובה על כך. בני בן ה-7 מקבל 18 מיליגרם קונצרטה, בהתחלה היה שיפור משמעותי אך נראה כי כיום (חודשיים אחרי ההתחלה) יש קצת ריגרסיה בקשב וכן בהתפרצויות הזעם והתסכול שהוא מביע. יש לציין שמדובר בילד חסר תיאבון באופן כללי- הוא בקושי אוכל, הוא כבר כמעט בן 8 ושוקל כ-19 קילוגרם. זו אחת הסיבות לנתינת קונצרטה ולא ריטלין רגיל שגם גורם לריבאונד וגם תופעת החוסר תיאבון גדולה יותר. אודה לך מאוד אם תסבירי לי לגבי מינון ה-18 מיליגרם האם את מציעה לנסות אולי ריטלין LA או משהו אחר? יש לך רעיון מה ניתן לעשות עם חוסר התיאבון הבעייתי שלו? תודה מראש

קונצרטה ואחרים וכמובן- מינון../images/Emo184.gif

אכן, כפי שכתבת בהודעתך- הקונצרטה משחררת במהלך שעות השפעתה (10-12 שעות), 3 מנות ריטלין כך שבמהלך טווח השפעתה יש מינון של 5 מ"ג ריטלין בגוף. קונצרטה 36- מינון של 10 מ"ג. ריטלין SR- משחרר מינון של כ-8 מ"ג בשחרור מושהה, וטווח פעולתו כ-6 עד 8 שעות. ריטלין LA קיים בשלושה מינונים שונים,גם הוא בשחרור מושהה וטווח השפעה בין 6 ל- 8 שעות.המינונים- LA30 LA20 LA40 ה-20 נותן מינון של כ-8מ"ג לערך ה-30 נותן מינון של כ-12.5מ"ג לערך ה-40 נותן מינון של כ-16 מ"ג לערך חוסר התאבון הינו אחת מתופעות הלואי הבולטות של הריטלין, במהלך טווח ההשפעה של התרופה- אך לאחר תום השפעתה, חוזר התאבון ובד"כ הילדים משלימים את החסר בשעות שלאחר ההשפעה. התופעות שאת מתארת אצל בנך, בהחלט יכולות להיות ממינון נמוך מדי. את זה יש לבדוק מול הרופא המטפל ובהתיעצות עימו להעלות בהתאם. אנחנו מקפידים על אכילה אפילו של משהו קל בבוקר לפני התרופה. ובבית שלי- ארוחת הצהריים מוגשת בשעה 5 אחר הצהריים (מטופלים בLA ו-SR), ארוחת ערב ב-7 ועד השעה 9-10 תמיד יש מי שמנשנש ומשלים עוד קצת פה ושם.. לבני הקטן בן ה-6 (משקל 20) הומלץ על הקונצרטה 36, אך מאחר והתאבון חזר אליו רק ב10 בלילה, וגם זה, לא תמיד היה ערבון לאכילה- כי היה נרדם לפני שהרעב מגיע- עברנו לריטלין LA או SR ובכך נפתרו בעיות חוסר האכילה שהיו בולטות במיוחד מאחר ומדובר בילד שאין עודפים על עצמותיו.

ו....קישורים למדור בספריתנו העוסק

בטיפולים התרופתיים, במידה ואת מעוניינת במידע נוסף.

למעלה