שלום לרוסים!

יחי ההבדל הקטן...

להוולד זה תהליך טבעי למדי למיטב ידיעתי, ואילו לחתוך לילד את השטרונגול זה לא-מי-יודע-מה טבעי בלשון המעטה..

Janem

New member
...

לפי דעתי... מילה זה בערך כמו אפנדציט ושקדים. ז"א: עורלה זה חלק בגוף שאפשר לחיות בלעדיו. זה לא משנה אם מורידים אותו בגיל 8 ימים או כתוצאה ממחלה זיהומית... גם לי יש חברים לא נימולים ולא שמעתי מהם על בעיות חברתיות. ואני בטוח שפשוט לאף אחד אחר לא כל כך אכפת. זה לא שיסתכלו להם במקלחת עם מיקרוסקופ על הזין. וזה גם לא מפריע להם עפ נשים, כי ברגע שהם מגיעים איתן למיטה, יש סיכויים גבוהים שזה כבר לא ישנה... מצד שני, תמיד יהיו אנשים שיעשו מזה בעיה, אבל אני מאמין שהם אחוז מזערי לעומת האדישים, שהם הרוב כיום.

OnlyNick

New member
תוספתן ושקדים

לאיברים האלה יש תפקיד חיוני במערכת החיסון והמערכת האנדוקטרינית בגוף(פעם באמת חשבו שהם חסרי תועלת). מיליוני שנות אבולוציה לא משאירות חלקים לא נחוצים בגוף(אבל כנראה הציבור שהכי בעד ברית המילה לא כל כך מאמין באבולוציה..אז שיהיה). אתם יודעים איך מסמנים בעלות על בקר? צורבים סימן במתכת חמה על העור של בעל החיים... נקודה למחשבה.

Janem

New member
לא אמרתי שאין להם תפקיד...

אבל אפשר לחיות בלעדיהם עד 120.

kseniali

New member
גם בלי אצבע

אפשר לחיות עד גיל 120. בכלל, בלי הרבה איברים\חלקים מהם.

Janem

New member
יוהו, אבל מה הקשר?

אפשר. אבל זה יציק באיזשהו מקום. זה לא אותו דבר. את סתם מגזימה. אם כבר להשוות אז זה לחתיכת עור יבש על האצבע... או משהו בסגנון... אני גם לא מבין על מה הוויכוח פה. ברור שיש כאן אנשים עם דעה נחרצת נגד ודעה נחרצת בעד. אז חלאס להתווכח על זה זה לא מוביל לשום מקום.

Janem

New member
נ.ב

תקני אותי אם אני טועה, את מתלבטת עם לעשות ברית מילה לילד שלך? ונראה שכבר החלטת שלא, ואת מחפשת הצדקות להיות שלמה עם ההחלטה שלך. תני לי להרגיע אותך, הסיכוי שהוא יסבול מזה בעתיד הוא נמוך מאוד.

kseniali

New member
אתה טועה

אני אוספת מידע, רוצה להבין מה המקור לדעות ולספר את הדברים, שאני יודעת. 1. בישביל להיות יותר בטוחה במה שאני עושה. 2. בידביל להבין מאיפה בא הרצון לחתוך 3. בישביל "לפתוח עיניים" לאנשים, שיחשבו על מה שקורה. לפי החתימה שלי אפשר לדעת מה דעתי בעיניין. אני לא באה להחליט שום דבר, החלטתי מזמן. חשוב לי לדעת מה אחרים חושבים, לדון בנושא, אולי לשנות משהו. לגבי העורלה. לעורלה יש תפקיד במערכת החיסון, אני לא יודעת על זה הרבה, גם רופאים לא ממש, בינתיים. היא שומרת על התינוק (דרכי השטן) מפיפי וקקי, שעלולים לגרום לדלקות. בעורלה יש הרבה קצוות עצבים, אם מורידים - זה מוריד מרגישות. העורלה שומרת על ראש הפין, יוצרת נוזלים (ראש הפין של הלא נימיל תמיד רטוב), זה מוסיף סיכה בזמן קיום יחסי המין ושומר על הרגישות הטבעית. לנוזל יש עוד תפקידים, לא אפרט כרגע. למי שאין עורלה: הרבה פעמים אפשר לראות תופעה בקרב הנימולים: "פין שעיר". אין מספיק עור להתארכות, אז העור "נלקח" מאשכים. הצלקת שעל ראש הפין ב-5 עד 9 אחוז מהמיקרים גורמת ל"היצרות פתח השופכה", כנראה, כי גם אין מה שישמור מההפרשות להכנס חזרה. ואלה רק דברים, שנובעים מחוסר העורלה. יש גם סיבוכים אחרים, לתווך קצר וגם ארוך, שקשורים למילה. לי אין ספק, שלעורלה יש תפקידים רבים ושזה חלק חשוב בגוף הגבר. אין כאן ויקוח, אני רק מנסה לתקן את מה שלא נראה לי נכון ולהסביר (אני יכולה גם להביא מקורות).

אםכבר אז אפשר להשוות את זה לאוזניים

אם תחתוך לבן אדם את האוזניים הוא עדיין ישמע אבל פחות טוב מאדם עם אוזניים - כנ"ל עם העורלה...

kseniali

New member
איזה יופי!

לא חשבתי על זה, גם לא נצטרך לנקות שם כל הזמן, באמת נמאס. אני כבר לא מדברת על השיער, ציפורניים - שלהם באמת אין תפקיד חשוב, אבל יש הרבה זבל...

...

תכלס, מדובר במנהג די ברברי היאה לשבטים אפריקנים שההיגיינה אצלהם לא-מי-יודע-מה טובה, ולכן מוטב לנקוט במשנה זהירות ולמנוע כל מיני זיהומים פוטנציאלים. בגדול אני נגד המנהג הזה, אבל במציאות של הארץ אולי עדיף לטובתו החברתית של הילד לחתוך לו את השטרונגול כשהוא עוד קטן, במקום לחכות לגיל 18 ולתת לו להחילט לבד האם הוא מעוניין בחתיכת העור הזו.. אני בעצמי לא נימול ועד עתה זה לא ממש הפריע לי, כך שככל הנראה אוותר על התענוג המפוקפק הזה..

למה בערך?

19.5

kseniali

New member
אם זה לא הפריע לך

אז למה לדעתך צריך לעשות את זה לתינוק?

כי..

בארץ אני לא מכיר הרבה משפחות שמוותרות על התענוג של לחתוך לילדם את הקטן את העורלה. ומה לעשות שבארץ, ככלות הכל, מסתכלים בעין עקומה על כל ה"טמאים" הלא נימולים, אז לטובתו החברתית של התינוק עדיף, לדעתי, לא לחסוך ממנו את הריטואל הברברי הזה (אם כי רצוי לשקול לעשות זאת בצורה מקצועית ע"י רופא מנתח ולא איזה רב מעפאן). אין ספק שאם הייתי גר בארה"ב (לצורך העניין), אז הייתי נמנע מלענות את התינוק בגיל 8 ימים..

kseniali

New member
אה...אבל אני רואה יותר ויותר אנשים

שלא רוצים לימול וגם לא עושים את זה (יש הרבה כאלה, שלא מעיזים - כמו בעלי). כמה שיותר "יעיזו", לאחרים, הבאים אחריהם, יהיה קל יותר. יש אירגון נגד חיתוכים במדינה, שעוזר להורים להתמודד...אני מקוה שעוד כמה שנים כולנו נראה את השינוי. בכל מיקרה, אני לא הייתי עושה את זה לילדים שלי בגלל מישהו. אם אני לא יהודיה-דתיה, לא רואה שום סיבה לעשות את זה. יש גם דתיים, שאומרים שלא היו עושים את זה, אם זו לא היתה מצוה. הם מבינים שזהדי מיותר ושהתינוק סובל.

למעלה