אני אסביר לך
זה ידוע שמילה מייצגת סמל לקשר/ברית בין העם היהודי לאלוהים. כשבנאדם מתגייר, אז הדבר הראשון שעושים לו כדי שייכנס לעולם היהודי ("כרטיס כניסה") זה ברית מילה. מסיבות שונות לא עשו לי ברית מילה. אני הרגשתי שזה ממש המינימום שאני צריך לעשות כדי להיות חלק מהעם הזה. אמנם ביולוגית ממילא נחשבתי ליהודי ע"פ הדת אבל זה לא כ"כ מספיק. גם לא נראה לי שהייתי מגדיר ברית מילה בתור "מיצווה". זה יותר כמו חובה או חלק מההגדרה של יהודי שמייחדת אותו משאר העולם. זה כמו לשאול למה לעשות בר מצווה. זו לא כ"כ שאלה מתאימה כי פשוט הגיע הזמן לחובה הזאת של בן לעם היהודי. ברית מילה בגיל 8 ימים. בר מצווה בגיל 13. שאלת למה עשיתי את זה לפני העלייה. אני כתבתי שעשיתי את זה לפני גיל בר מצווה (שזה במקרה יצא גם לפני העלייה). הסיבה היא שהרגשתי שבכל זאת בר מצווה זה מאורע שצריך לסמל משהו ליהודי, כמו איזו תקופה חדשה כזאת, ואני לא ממש עושה משהו מיוחד (הרי מצוות אני לא כ"כ מקיים). חוץ מזה, זה היה נראה לי ממש פתטי לעשות בר מצווה בלי ברית מילה, זה ממש לעשות צחוק... לקיים חובה עקרונית שניה מבלי שקיימתי חובה בסיסית ראשונה. תראי, כשאני חושב על זה עכשיו, לא נראה לי שאני הבנאדם המתאים לענות על הסקר שלך, כי אני יהודי. נראה לי שהכיוון שלך הוא יותר לגבי לא יהודים שעשו ברית בגלל שהגיעו לארץ, מטעמים חברתיים להרגיש שייכים ולהשתלב בחברה הישראלית.