שלום לרוסים!

midnightcat

New member
לשורשים זה לכל ההסטוריה

של העם היהודי ב-4000 השנים האחרונות. אני לא אומרת שלא צריך להסתגל למציאות, אבל להסתגל ממקום של מטען מסויים, כי החכמה שנצברה במשך 4000 שנה זה לא דבר שבא ברגל. יש לנו משהו שאין לעמים צעירים יותר וצריך לנצל את זה, ולא לסגוד להם. יש את הקטע הזה לישראלים באופן כללי- מתלהבים מלהשתתף באירוביזיון (תחרות שעבר זמנה) ועוד כל מיני שטויות שכביכול מוכיחות שאנחנו אירופה, אבל אנחנו לא! ולא צריך גם לשאוף לזה. לא שאין מה ללמוד מהם, אבל להם יש יותר מה ללמוד מאיתנו (זה מה שהם גם עושים- בהצלחה חלקית בלבד- כבר 2000 שנה). אז חשבתי לתומי שדווקא מי שמכיר את הצד האפל של אירופה על בשרו, יחפש חלופה. אבל מה, הרגל לא נשבר בקלות. סירי הבשר של מצריים, מישהו?

אבל..

את רוצה באמת להגיד לי שהעם היושב בציון זה אותו עם? תראי, הריי ביהדות שי פרדוקס, כי מצד אחד ההלכה מגדירה יהודי מי הוא עפ"י מוצא אתני ומאידך, נותנת אפשרות לגוי להפוך ליהודי כשר לחלוטין ע"י תהליך דתי-גיור. משמע הדבר סותר את עצמו. שנית, את רוצה להגיד לי שיהודיי צפון אפריקה, יהודי אירופה ויהודי אתיופיה זה כולם אותו עם? אולי כולם כביכול מאמינים באותה דת, אבל להגיד שכולנו עם אתני אחד, זה קצת, איך לומר, דפוק? אא"כ את סבורה שלבורגאנדה מאדיס אבבה ולאדלשטיין מורשה יש אותם אבות קדמונים (ככל שיהיו קדומניים), אז זה כבר סיפור אחר. בכ"א, אני מתקשה לראות במדינת ישראל, בקרב היהודים, יותר מדי מאפיינים שמלכדים עם אתני והסטורי כמו שהוא מתיימר להיות. אז לפיכך, אולי קודם עדיף לפתור את הסתירות הפנימיות שלנו בתור עם ואז להתחיל לעסוק בדברים אחרים?

kseniali

New member
זה לא עיניין של "אירופאיות"

מדובר פה במנהג ברברי, שאנשים לא דתיים שומרים, למרו שזה פולחן דתי נטו. לכולם יש מה ללמוד מכולם, אנחנו לא מיוחדים, יש תרבויות עתיקות יותר וגם היהודים היום זה לא ממש היהודים של פעם. אגב, עיניין המילה מגיע ממצריים, משם קיבלנו את זה, אם כבר הגעני לנושא המצריים. יש המון עמים, שמלים - זה לא משהו מיוחד, רק של יהודים. אם למוחמד יקראו משה - לא תראי הבדל (גם בלי תחתונים). לפני 4000 שנים, לא היו הרבה דברים, לא הבינו מה זה עושה - אז צריך להמשיך גם היום? גם לפני 30 שנים הילדים נסעו ברכבים בלי כסאות בטיחות, לא חגורים, קיבלו חלב ניגר לפני גיל שנה ואמרו, שהלא צריך לקחת אותם לידיים, בישביל לא לפנק יותר מדי - אז נעשה את זה גם היום?! מי שבכר להישאר מאחור, החרדים - נשארים מאחור בהרבה דברים, למה אנחנו צריכים לעשות את זה על חשבון התינוקות, למה שלא נקיים מצוות כדרך חיים, למה שלא קודם נלמד בבי"ס היסטוריה של העם היהודי (באמת, לא לבגרו בכאילו, כמו שעושים כאן). חיתוך באיברי המין, שחד-משמעית פוגע בילוד (או בכל מי שעושים לו את זה בלי הצדרה רפואית לכך), זאת לא הדרך לשמר את התרבות, זאת דרך לשמר את החלקים האפלים של התרבות וחבל שעושים את זה.

אין צורך לתקן משהו שהוא לא שבור

ברית מילה היא ניתוח לכל דבר וראוי לעשותו רק כשיש צורך רפואי דחוף - כל מקרה אחר סתם מסכן את בריאותו של התינוק - לא חסרים מקרים שבהם כתוצאה מברית מילה לא מוצלחת נאלצו לכרות את הפין לתינוק ויש אף מקרים שהביאו למוות -אמנם הסיכוי לכך נמוך אבל הסיכוי הנמוך הזה לא שווה את זה. אני לא מקנא באמא שמוסרת את בנה למוהל-קצב וכתוצאה מסיבוך נאלצים לכרות לילד את איבר המין - איך היא תוכל אח"כ להסתכל לו בעיניים כשיגדל ולהסביר למה עשתה את זה? למה מסרה אותו לניתוח 8 יום לאחר היוולדו כשלא היה בכך שום צורך רפואי?

DeAth ScrEaM

New member
אני הכי לא בעד כל העניין

אבל ביום השמיני לחיי האדם המערכת החיסונית נמצאת במצב הכי טוב שלה משאר הימים שבהם חיי הבנאדם. סתם ככה, לידע כללי.

kseniali

New member
ממש לא!!!!

מערכ החיסונית של התינוק לא מתפקדת טוב בתחילת החיים, הוא מקבל את הרוב מהאם. מאיפה המידע? זה מאוד רחוק מהמציאות.

זה סיפור ידוע שבו משתמשים הדתיים

התומכים בברית המילה למיניהם נוהגים להשתמש ב"עובדה המדעית" הזאת כביכול בתור הסבר למה זה טוב לעשות ברית מילה דווקא ביום השמיני כי כביכול ביום הזה הסבל הנגרם הוא הקטן ביותר.

kseniali

New member
אני יודעת שטוענים, שיש ריכוז הבוה

יותר של גורמי הקרישה (ויטמין K), אבל לא שמעתי כלום בעיניין הסבל, בטח ובטח שלא על מערכת החיסון. אגב, גם העיניין עם ויטמין ה-K הוא בסימן שאלה גדול, כי לפי מה שהבנתי, המחקר היחיד שנעשה בכיוון הוא ממש לא אמין.

../images/Emo45.gif

והייתה גם תוכנית על איזה גמה תינוקות שהיה להם סיבוכים אחרי המילה ממש זוועתי!

מתי פעם אחרונה

ראית פסיכיאטר?...
(ברוח טובה, לא להעלב!) ראשית כל, תאמיני לי שאין שום דבר מזהם בעורלה. אדרבה, לעורלה יש יתרונות משלה, כמו לדוגמא ההנאה מיחסי מין. הלא נימולים נהנים קצת יותר, ואולי רק בגלל זה שווה להשאיר את חתיכת העור הזו. שנית, אני לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו הדבר, אבל אני לא מכיר הרבה בנות שהיו עושות מילה. תאמת, אני לא מכיר בכלל כאלה (חוץ ממך כמובן). לא שזה אומר משהו, פשוט פעם שמעתי על המאזוכיזם הזה דברים לא הכי חיוביים,ומעל הכל, שהדבר הזה נועד כדי שנשים לא יהנו מיחסי מין ועל-כן לא יבגדו. לא יודע, לי זה נשמע קצת, איך אמרת? פרימיטיבי? אז פרימיטיבי..

ממש לא מסכים איתך

א.כל הקטע של זיהומים ומחלות הוא לא כ"כ רלבנטי בחברה של ימינו שמודעת להיגיינה האישית. ב.גם אם זה נראה לך "מעפן" - זאת לא סיבה לחתוך לתינוק חלק מגופו. אם יוולד לך תינוק שהאף שלו יראה לך מעפן האם תקחי סכין ותחתכי אותו? והבליטות המוזרות בצידי הראש הנקראות אוזניים לא נראות לך מעפנות? הן לא אוגרות ליכלוך? בואי נחתוך גם אותן, מי צריך אותן בכלל? ג.אמנם באמריקה הרבה נימולים אך האם צריך לחקות מהם הכל? גם אחוז ההשמנה באמריקה הוא הגבוה בעולם - בואי נעודד השמנה גם בישראל. בארצות הסקנדינביה אחוז ההתאבדויות הגבוה בעולם - בואי נעודד התאבדויות גם בארץ - הסקנדינבים בטח מבינים יותר טוב מאיתנו... ד.את דיברת על ברית מילה כפעולת מנע לסרטן צוואר הרחם - ובכן מה דעתך למנוע גם את סרטן השד ע"י כריתת השדיים מבעוד מועד? גאוני,לא?

למעלה