שלום לרוסים!

kseniali

New member
שלום לרוסים!

נכנסתי לפורום בכוונה לברר משהו, שמאוד חשוב לי. קודם כל - אני עולה מאוקראינה, 9 שנים בארץ. לאחרונה אני עוסקת הרבה בנושא המילה (ברית מילה), יש הרבה סיפורים בנושא. רוב החברים שלי לא נימולים ולא היו להם בעיות חברתיות בעקבות זה, אבל יש הרבה שטוענים שיש. רובם היו בצבא, בי"ס...פשוט לא העלו את הנושא הזה שם אף פעם. אשמח לשמוע מה דעתכם, האם זה גורם לבעיות? עד כמה? אם רציתם להיות נימולים מגיל 8 ימים, או שישאירו את הבחירה בידיכם? אם זה מפריע עם נשים? וכמובן - כל הדברים האחרים, שלדעתכם קשורים לנושא. תודה מראש, זה מאוד חשוב לי כדי לקבל תמונה יותר ברורה בנושא.

kseniali

New member
אודה

אם תוסיפו (פחות או יותר) מה גילכם ומתי עליתם (ההורים).

the freaky girl

New member
מממ...

אם הייתי בחור הייתי בשמחה עונה לך על הרבה פרטים, אבל אני פשוט יכולה להגיד שזה ממש לא מפריע..[
] והוא בארץ משנת 2000 בערך.. עכשיו בצבא [המותק שלי..
] ולא שמעתי עדיין שזה אי פעם הפריע לו... ההיפך, יותר כיף ככה..[איף יו נואו וואט איי מין..:) ]

kseniali

New member
מסכימה איתך, אבל אני גם

אישה, לא יכול להיו לי ניסיון אישי... יש עדיין הרבה אנשים, שאומרים , שזה מפריע (עולה אחד בפורום של דתיים אמר, שזה חרפה להיות לא נימול ושהיה לו קשה וכואב לעשות בגיל 12). הייתי רוצה לקבל תגובות של גברים, לשמוע ממי שבעצמו עבר את זה.

כל הטענות האלה זה בולשיט

אני בארץ 13 שנה - 11 שנים למדתי בבתי ספר בארץ ושנתיים אני בצבא ואף פעם לא נתקלתי באיזשהם בעיות בנושא. ואני כלל לא מבין על מה יש לבוא בטענות ללא נימולים - הרי הם נמצאים במצב הטבעי והנימולים הם השונים גם אם הם הרב בארץ. מה כבר יכולים להגיד לאנשים כמוני? "חה-חה-חה לא חתכו לך בבשר החי כשנולדת"?! אם היו אומרים לי משהו בנושא אז הייתי רואה זאת כמחמאה ולא כעלבון כי אני לא מתבייש בזה שאני לא נימול אלא ההיפך - אני שמח בכך ולא מסתיר זאת. בעיות עם נשים? ממש לא - אולי רק עם דתיות פנטיות - אבל אני ממילא לא מתקרב לכאלה. בכלל, לדעתי לעשות ברית מילה לילד בן 8 ימים זה פשע - צריך שכ"א יחליט בעצמו אם לעשות או לא כאשר יגיע לגיל 18.

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

(אם כי אני לא בן, כך שהדיעה שלי מתבססת רק על הגיון [או מה שזה לא יהיה]).

midnightcat

New member
נראה שזה כן היה מפריע לי

אין לי נסיון, אבל מנטלית זה מפריע, בלי קשר לדת אפילו, רק בגלל שזה מתקשר לזיהומים ומחלות, וגם תמיד חשבתי שזה נראה מעפן (כשראיתי לתינוקות ובגן). באמת, למה להחזיק משהו שאוגר זיהומים ומחלות? אפילו תתקלחו כל יום, עדיין....באמריקה הרוב נימולים, ובטח לא מסיבות דתיות. אבא שלי עבר בגיל מבוגר, וגם עם מוהל גרוע, ועדיין גאה בזה. לילדים שלי אעשה רק אצל רופא שאני סומכת עליו ועם הרדמה. ממש לא נראה לי שהם יצטערו על כך, ואחסוך להם את הסכנה והסבל של לעשות את זה בגיל מבוגר. יש אנשים ששמים עגילים לתינוקות, ולא שואלים אותן, אז?....גם זה יכול להיות מסוכן (לי יצאה צלקת מגעילה מחור של עגיל). השריטה שלי כזאת, שעדיף לי גוי נימול מיהודי ערל בקטע הזה. זו כמובן לא גישת הדת (ברית מילה היא לא המצווה הכי חשובה, החילונים שמים על זה יותר דגש מהדתיים אפילו), סתם קטע אתנו תרבותי. היה לי איזה חוש לדברים האלה, למרות שגדלתי בבית אתאיסטי, והסבים היהודים שלי בישלו חזיר. אכלתי את זה, אבל הרגשתי שזה אסור (בלי שידעתי). גם ידעתי שהסיפור על מוצאו העל-טבעי של ישו זה בולשיט (שוב, בלי שידעתי שיהודים לא מאמינים בזה). גם חשבתי בעצמי לעבור סוג של מילת נשים. אני יודעת שזה גם אסור בחוק ובטח בהלכה, אבל רציתי להרגיש מה זה. עובדה שיש הרבה נשים שעושות את זה מרצון, ומרגישות שזה חלק מהזהות שלהן (בטח תגידו שזה מפרימיטיביות, אבל מי יכול לשפוט פרימיטיביות מהי? כולם פרימיטיבים במשהו). אולי בגלל שאני רוצה לסבול לא פחות מהבנים, לא יודעת.

kseniali

New member
אוי

טוב, אז חייבת לספר לך. קודם כל - עורלה זה טבעי ביותר, איתה נולד הילד. גם אישה ( תינוקת) נולדה עם חלקים מסוימים בגוף מסיבה מסוימת. חייבת להזהיר אותך (לא יודעת על איזה סוג של מילת נשים את מדברת -יש 8) זה פוגע ברגישות מינית. למזלנו אנחנו לא הולכים עם איברי מין על המצח, זה נמצא במקום מוצנע. איך שזה נראה - זה דבר די שולי. למרות שאת מחליטה בסוף ולא עשו את זה כשהיית תינוקת. לגבי מילת הגברים - מה היית אומרת, אם היו אומרים לך שבארה"ב אירגוני הרופאים לא ממליצים על מילה שיגרתית בקרב ילודים, כך גם הרבה אירגונים אחרים בעולם. בשנות ה-60 אחוז הנימולים בארה"ב עמד על כ-90, ובזמן האחרון ירד לכ-60. לגבי המחלות שקשורות למושג האי מילה, לרוב זה מיטוסים או אמת חלקית. בכל חלק בגוף יש בעיות: עיניים, גפיים, גב, ראש- לאף אחד לא עולה על הדעת להסיר אותם כדי למנוע בעיות שקשורות לקיומם. לדו' במיקרה של סרטן הפין: זאת מחלה נדירה מאוד, בד"כ בקרב אוכלוסיה מבוגרת, שאחוז החולים בה לא מגיע אפילו לסדר גודל של אחוז האנשים שסובלים מסיבוכי המילה. בנוסף, קיימת מחלה כמו סרטן השד ועדיין אף אחד לא מציע לחתוח שדיים לתינוקות-בנות בנות יומן. את די מדברת על נוצרות כמשהו הפוך ליהדות והעיניין הוא, שלפי מה שהבנתי - את פשוט חילונית. לגבי החורים באוזניים- מסכימה איתך חלקית, אני אישית נגד זה. אני חושבת שלעשות את זה לתינוקות זה די אבסורד, למרות שיש אנשים שדעתם על זה מנוגדת לשלי.

midnightcat

New member
דוגמאות שהבאת ממש לא קשורות,

כי לאיברים שציינת יש תפקיד חיוני. יש איברים שהתפקיד שלהם לא ברור, כמו שקדים או תוספתן- ואותם מורידים לפעמים בצורה מניעתית. אבל מילה זה ניתוח שהכי קל לעשות לתינוק, אז למה לחכות? זה גם הרבה פחות טראומטי מהלידה עצמה, חיתוך הטבור ועוד דברים שהתינוק עובר באותו שלב. ובארה"ב עדיין הרוב נימולים, מעניין למה? ואני לא ממש חילונית, אני מסורתית. ממש מוזר לי שכמעט כל הפורום כ"כ אנטי. כנראה שהסטיגמה עלינו מוצדקת, לפחות חלקית.

midnightcat

New member
חוץ מזה, גם לחילוני מותר להנגיד

את היהדות והנצרות כציוויליזציות, מבחינה היסטורית, ערכית, ותרבותית ועוד נקודות מבט. למשל, למה אין בארץ זכות להרוג פולש, למה יש הגבלות בקשר להפלות והמתות חסד? זה קשור בערך החיים כערך עליון ביהדות- יותר מערך הבחירה החופשית, למשל. חוץ מזה, להבדיל מבקתוליות- אין ביהדות דוגמות. הכל ניתן לפירוש. את השכל לא שוכחים בבית גם בענייני אמונה. רמב"ם לפני 1000 שנה כתב על הסברים שכלתניים לגמרי על משמעות המצוות. וכן, ברית מילה אמורה להחליש את המיניות. אבל כל מה ששההורים עושים לילדים שלהם מחליש את המיניות, עפ"י פרוייד, אז נאסור על החינוך?

kseniali

New member
ראשית

זה שהתפקיד לא ברור (לפחות לי הוא ברור, חלקית, כמו תפקיד של כל איבר בגופינו) לא אומר שאין תפקיד. דברים כמו הפלות והמתות חסד לא קשורים, הם לא נוגעים לכל אחד ואם כבר, אז הם נוגעים לאנשים מבוגרים, שיש בידיהם את האפשרות לבחור (לחתום על מסמך לפני או להפיל במדינה אחרת (למרות שעושים פה הפלות חוקיות, פשוט צריך סיבה)). לגבי החופש - לא הייתי קוראת לזה ככה, כי פעם על אי מילה היה מגיע עונש "כרת" (מוות בידי שמיים). אין קשר -" אמונה", "שכל" (אם כבר מדברים על פילוסופיה ועל רמב"ם), כי יש הבדל ענק בין ידיעה לאמונה, ועיניין ה"הצדקה הבריאותית" בא לתת לגיטימציה לאקט פולחני ע"י הצדקה רפואית, שדי מופרכת בזמן האחרון.

SpyKid

New member
תוכלי לפרט בנוגע למשפט האחרון שלך?

(העניין עם פרויד).

midnightcat

New member
לפי פרוייד, כל החינוך והתרבות

וההגבלות שהחברה שמה על אנשים (כמו האיסור ללכת ערומים ולהשתין באמצע הרחוב, ועוד) באו לנתב את האנרגיה המינית של האדם לאפיקים יותר מתוחכמים ובעלי משמעות, וכך נוצרה התרבות בה אנו חיים. כלומר, הגבלות זה דבר טוב (במידה מסויימת). הרבה אנשים רואים במילה את הסמל של התרבות.

למעלה