שלום לרוסים!

kseniali

New member
תוכל לפרט למה...

תודה, ואם ממש לא בא לך לענות, אבין.ואם אתה נימול או לא. אם לא - אם זה הפריע לך פעם?

T a u r u s

New member
אני לא נימול, ולא רואה סיבה

כלומר, בתור יהודי חילוני, למה אני צריך לחתוך לעצמי משהו? מה ולמי אני צריך להוכיח? הסיבה הרפואית מזמן לא רלוונטית. לסקס זה לא מפריע, ההפך. זה אף פעם לא הפריע לי.

basti77

New member
אני עברתי בגיל 12

עליתי לארץ רק בגיל 15, אבל לפני גיל בר-מצווה (אני בא ממשפחה שרחוקה מהדת) החלטתי על דעת עצמי שאני צריך ורוצה לעשות ברית מילה מטעמים אמוניים. אני לא דתי בהגדרה, אבל הריטואל הזה נראה לי הכרחי בתור יהודי, למרות שכמעט ולא היה לי אז הרבה קשר ליהדות.

kseniali

New member
ומה עם כל שאר המצות, אתה מקים משהו?

אני הבנתי שלא, אז למה דווקא את זה? ואיך הגעת לעינין המילה לפני העליה?

basti77

New member
אני אסביר לך

זה ידוע שמילה מייצגת סמל לקשר/ברית בין העם היהודי לאלוהים. כשבנאדם מתגייר, אז הדבר הראשון שעושים לו כדי שייכנס לעולם היהודי ("כרטיס כניסה") זה ברית מילה. מסיבות שונות לא עשו לי ברית מילה. אני הרגשתי שזה ממש המינימום שאני צריך לעשות כדי להיות חלק מהעם הזה. אמנם ביולוגית ממילא נחשבתי ליהודי ע"פ הדת אבל זה לא כ"כ מספיק. גם לא נראה לי שהייתי מגדיר ברית מילה בתור "מיצווה". זה יותר כמו חובה או חלק מההגדרה של יהודי שמייחדת אותו משאר העולם. זה כמו לשאול למה לעשות בר מצווה. זו לא כ"כ שאלה מתאימה כי פשוט הגיע הזמן לחובה הזאת של בן לעם היהודי. ברית מילה בגיל 8 ימים. בר מצווה בגיל 13. שאלת למה עשיתי את זה לפני העלייה. אני כתבתי שעשיתי את זה לפני גיל בר מצווה (שזה במקרה יצא גם לפני העלייה). הסיבה היא שהרגשתי שבכל זאת בר מצווה זה מאורע שצריך לסמל משהו ליהודי, כמו איזו תקופה חדשה כזאת, ואני לא ממש עושה משהו מיוחד (הרי מצוות אני לא כ"כ מקיים). חוץ מזה, זה היה נראה לי ממש פתטי לעשות בר מצווה בלי ברית מילה, זה ממש לעשות צחוק... לקיים חובה עקרונית שניה מבלי שקיימתי חובה בסיסית ראשונה. תראי, כשאני חושב על זה עכשיו, לא נראה לי שאני הבנאדם המתאים לענות על הסקר שלך, כי אני יהודי. נראה לי שהכיוון שלך הוא יותר לגבי לא יהודים שעשו ברית בגלל שהגיעו לארץ, מטעמים חברתיים להרגיש שייכים ולהשתלב בחברה הישראלית.

midnightcat

New member
בקשר למשפט האחרון: הרוב כאן יהודים,

אז ברור שהשאלה הופנתה קודם כל ליהודים. וכפי שנראה, רוב היהודים האלה נגד... ודווקא אני שלא נחשבת פורמלית יהודיה- בעד. נמאס לי שעושים את ההבחנה הזאת, יש יהודים שלא לפי ההלכה שהזהות היהודית שלהם חזקה יותר משל יהודים שלמים, אז די להתבדל..

JuliaM1

New member
תגובה

אדם יכול להרגיש יהודי ולהתנהג כיהודי ולהיות יותר יהודי מכל יהודי על פי חוק, אבל כל עוד הוא לא התגיר מבחינת המדינה היהדות הלא פורמלית שלו לא שווה גרוש. אם סבא שלי יהודי (נגדי לשם דוגמא בלבד) וההורים שלי לא יהודים-אזי גם אני לא יהודיה, ונגיד שאתחתן עם מישהו לא יהודי-לילדים שלי לא תיהיה אזרחות ישראלית גם אם הם יוולדו להורים בעלי אזרחות ישראלית. המדינה בסמוי מאלצת אנשים לעבור גיור, רוצים או לא.

kseniali

New member
ממש לא!

מעניין אותי, מה כל אחד חושב, גם אם אני לא מסכימה איתו, גם אם הוא יהודי\נוצרי\אטאיסט... יש מאמר מעניין (לדעתי) בנושא, שמתי אותו תחת הכותרת "משהו מעניין בנושא", אשמח לשמוע מה דעתך עליו!

למעלה