שלום לרב

שלום לרב

שלום רבי, שאלה לי אלייך, לפני יומיים עשיתי מדטציה כפי שאני נוהגת לעשות, הרגשתי שאלוהים נכנס בי, הרגשתי תודעה רוחנית מאוד מאוד גבוהה, של צדיקים, כאשר חזרתי הביתה הרגשתי שיש מלאכים בבית, השאלה שלי אלייך, רב,, פתאום כאשר סגרתי את העיניים ראיתי אנשים צועקים, והם בגיהנום, זה הפחיד אותי מאוד, ברצוני לשאול מדוע ראיתי את זה, תוכל בבקשה לעזור לי. אודה לך מאוד.

אגב אני בנידה, האם ביום כיפור אני מורשת להיכנס לבית כנסת. אודה לך על הכל.

לשאלתך...

אין לי מושג במדיטציות - במלאכים - וכל שאר התאורים....

לשאלתך השניה - מותר.
אך יש שנהגו שלא להתבונן לעזרת הגברים בעת שמוציאים ספר תורה.

שלום סיגלית

על פי הקבלה מדיטציה זה כלי רוחני מאוד חזק
שלא מתאים לנשמה יהודית
אלא לתורות המזרח של עבודה זרה
והוא נקרא בלשון הקבלה רוחניות של טומאה.

מה שקרה לך זה שע"י המדיטציה
פגמת במערכת ההגנה הרוחנית שלך
ששומרת עליך פה בעולם הזה
לראות רק מה שקשור לעולם הזה
לצורך חופש הבחירה והתיקון שלנו בזה העולם,
ובזה נפרץ לך פתח לראות את עולם האמת שמעבר לעולם הזה
היינו מלאכים, צדיקים מגן עדן ורשעים מגיהינום.

אפשר לדעת למה פגמתי במערכת

ההגנה שלי, כאשר הוא השם נתן לי גושפנקה סופית, לזה שיש אל בעולם הזה, כלומר תודעה שכולה אהבה ואני מרגישה שבאותו ערב הייתי החברה כמו חבר וחברה הייתי חברה לשכינה........................זה לא רע, אני אישית לא מתאים לי הדת היהודית, כי אני מאוד רוחנית וזה מפחיד אותי, אז בחוכמת האל הוא נתן לי את העולם של ההודים, אינני מוסיפה יותר מזה, מפאת כבוד הרב.

שאלה

מה יש לך לחפש בבית כנסת ביום כיפור אם הדת היהודית לא מתאימה לך?

בגלל שאני מאמינה

אני מדליקה כבר שנתיים נרות, של יום שישי, ומברכת, אני מאמינה בשם בדרך שלי, כמו כל דרך של אדם שיש לו זכות בחירה או חיים שהוא המחליט על חיוו, אף על פי שאני מאמינה שקיים גורל, והכל כתוב, הדת היהודית לא מתאימה לי, בגלל שאני סכיזופרנית, ואני רואה דברים מפחידים ביהדות, אין לך כל יחוד, או לכל רב, או מישהו, שהוא נברא בצלם אלוהים, לשפוט בן אדם, רק האל שופט או עושה מה שהוא יודע, ותאמין לי , אני מאמינה שאף אחד לא יכול להבין את השם חוץ מהשם עצמו, אף אדם לא יכול להכיל כזו קדושה, בגלל שאנו כלים קטנים ביקום הזה, אז אל תשפוט אותי, כי אין לך זכות, וזכותי לדבר עם רב, או להתיעץ מבלי שמישהו ישפוט אותי, או שיגיד לי מה לעשות. קאפיש.

תגובה

תרגעי ,שאלתי שאלה מרצון לדעת את הסיבה למה שנראה בעיני כסתירה, עוד לא ישבתי על כסא השופט ושפטתי אף אחד ובטח שלא אמרתי למישהו מה לעשות.

כבר ענו לך על זה בצורה מדויקת

וההבדל בין יהודי ל- הודי הוא בתוספת האות י' שבראש המילה יהודי, שמרמזת ביהדות על הקב"ה ובקבלה על החיבור של נשמת היהודי למערכת הקדושה של הקב"ה, להבדיל מתורות המזרח שמתאימות לנשמות של ההודים שחסר להם האות י'.

ולכן כאשר נשמה יהודית משתמשת בכלי רוחני שלא מתאים לה היא עלולה לפגום את הצלם שלה שמגן עליה, בדיוק כמו שאם תלכי עם בעיות חשמל ברכב שלך, למכונאי לא מתאים כגון מכונאי אגזוזים, הוא עלול לעשות לך ברכב יותר נזק מתועלת, למרות שלבעיות אגזוז הוא יכול מאוד לעזור.

ברוך ה' לא אלמן ישראל, וגם ביהדות יש רבדים מאוד רוחניים שמתאימים בדיוק לנשמה יהודית כגון חכמת הקבלה ו"מדיטציה" יהודית, שאת יכולה ללמוד עליהם במקומות כשרים ולהגיע לאותם תוצאות ויותר, ממה שאת מקבלת היום מהמדיטציה ההודית, ומבלי התוצאות לוואי והנזק שאת חווה עכשיו.

להלן מספר מקומות כשרים מומלצים:

מודעות - מרכז רוחני בדרכו של הרב אשלג זצ"ל 'בעל הסולם' / בנשיאות הרב מרדכי שינברגר
לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך "בעל הסולם".
רח' אחווה 24, שכונת נווה צדק, תל אביב; טלפון 03-5100587, טל' נייד 052-5807826
http://www.mudaut.co.il/

שמים (שורשים) - לצמיחה רוחנית מהשורשים עד לב השמים / בראשות הרב רוני אילון
לימוד חסידות וקבלה למתחילים
רח' מלצ'ט 41 תל אביב (פינת בורוכוב) טלפון: 072-251-00-31
http://shamayim.info/

תפילת ישי - המרכז להפצת חכמת הקבלה בדרכי נועם, בהמון עם / בראשות הרב יובל אשרוב הכהן
לימוד קבלה למתחילים ומתקדמים בדרך "בעל הסולם"
ישוב אור הגנוז, ד.נ. מרום הגליל 13909 משרד: 04-6987348 , 04-6987398 אברהם: 052-7655052
http://www.ayeh.net/default.asp

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
הפגימה היא במסך המגן על הנפש

התנהגות שמסוכנת לנפש יכולה לפגוע במסכים המגנים עליה מפני העולמות העליונים, שאין תפקידו של האדם בעולם הזה לנגוע בהם ולהרגיש אותם.

פגועי נפש רבים מרגישים בזמן התקף קשר וראייה של העולמות העליונים. זה מאוד לא בריא לאדם, ואת, כחולה, יודעת את זה היטב.

מה שקרה לך הוא מצב פסיכוטי ארעי, ואת מסכנת את בריאות נפשך בהתנהגות כזו. הנפש שלך גם כך חלשה וסובלת, ותפקידך הרוחני הוא להתרחק מכל משמר ממצבים שמביאים אותה לאיבוד ההגנות שלה והמסכים השומרים עליה.

נכון שאדם שנוגע בעולמות העליונים מרגיש את האהבה העצומה של הקב"ה ותחושות עוצמתיות במיוחד, אבל זה בדיוק כמו אדם שעובר מוות קליני - גם הוא מרגיש את האהבה של הקב"ה. אז כמו שמוות קליני זה לא דבר בריא ורצוי, כך גם מצב פסיכוטי אינו דבר בריא ורצוי, הגם שהתחושה מהנה ומענגת לאין שיעור...

"העולם של ההודים" וכל מה שאת עושה מאוד לא מתאים לך, אבל אינך מבינה את זה. מה שאת עושה מסוכן לבריאות נפשך.
הדת היהודית מאוד מתאימה לך, אבל אינך מכירה אותה, וחושבת שעלייך לקיים מצוות שגורמות לך לסכנה נפשית ומעיקות על נפשך, וזו טעות גמורה.
כל מה שאת צריכה לעשות זה מה שאת כבר עושה בכיף - מדליקה נרות, מאמינה, מברכת, מתפללת במילים שלך והולכת לבית הכנסת לפי רצונך ובחירתך.
אינך צריכה ללמוד הרצאות לא בהשקפה ולא בהלכה - שעלולות להפחיד אותך, אבל מותר לך לשמוע הרצאות שמחזקות את אמונתך ומעוררות בך שמחה פנימית ואושר בהיותך יהודיה. יש הרבה הרצאות כאלה, בפרט בדור שלנו, כשגם רבים מהאנשים הבריאים חלשים בנפשם ולא הכי בריאים.
מותר לך לקיים כל מצווה שגורמת לך סיפוק ושמחה, ואסור לך עפ"י היהדות לקיים את מצוות התורה שגורמות לך להרגשה רעה, ללחץ ולתסכול.
אלו לא דברים שאני מביאה מדעתי, אלא נאמרו לי ע"י גדולי הלכה ופוסקי הדור.

למעלה