אכן חתולה מפוארת.מעניין, הגיוני, אבל די קשה ליישום.
נובי שלי כלל לא יוצאת מהבית, אבל אילו יצאה, אוי אוי אוי. היא מתעניינת מאד בציפורים דרך הרשת שעל התריס, וגם מבקשת להציץ החוצה על הציפורים כשהיא על הידיים שלי. ממש "מדברת" איתן בקולות מוזרים ומצחיקים...
מצד שני, יש לנו בחצר הרבה חתולים שאין שליטה עליהם, והחצר והסביבה מלאים בציפורים ממינים שונים ורבים.
אולי העובדה שהשכנה מאכילה אותם מאוחר בלילה (אנחנו מתחלקות בהאכלה במשך היום) גורמת להם להיות שבעים ופחות רצון לתפוס ציפורים.
שבת שלום.
אני חושב שאותם 'קולות מצחיקים' נקראים 'יימיום', אבל לא סגור על זה.החתול שלי מיש מיש ז"ל, נהג ליבב בקולות מצחיקים כשראה יונים. אני נוהגת להאכיל אותן על אדן החלון והוא היה מוטרף מזה, היה נוהג לשבת על יד החלון ולנסות לתפוס אותן מבעד לתריס, או מטפס על הסורגים כדי לצפות בהן על הגגון של המטבח... לא פעם הוא הצליח למרוט להן נוצות.. לכן השתדלתי להגביל את הצפיה שלו כדי שלא יעשה להן נזקים. והכי חמור היו שלושה מקרים שהייתי המומה מהם: פעמים הוא הצליח באורח פלא, לתפוס דרור בפיו ולהתרוצץ איתו בסלון בעוד אני רודפת אחריו בבעתה, כדי לחלץ את הציפור האומללה. בסוף הוא פתח את פיו והציפור עפה לו ישר החוצה דרך החלון הפתוח!! לא קרה לה כלום, רק קצת נרטבה... ופעם אחת חזרתי הביתה ולחרדתי ראיתי שכל הריצפה היתה מכוסה נוצות פלומה של צוצלת. לא להאמין כמה נוצות!! באחד החדרים , נחה גופתה של האומללה. הוא מרט כמה אברות כנף ומחצית הפלומה והיא מתה מזה. אחר כך לקח לי שעות לנקות את כל הנוצות... איך הוא תפס צוצלת, חידה עד היום.
טופי החתול החדש, למד ממנו את העניין והוא הוא מוטרף מהאכלת היונים. הוא יודע להזיז את התריס במסילתו כדי להסתכל בהן כהתריס סגור. על כן אני חייבת לסגור גם את החלון... אנסה לצרף סרטונים
"יימיום" - נפלא!! למדתי מילה חדשה ומתאימה!! זה ממש ככה... להגביר רמקולים ולהנות!אני חושב שאותם 'קולות מצחיקים' נקראים 'יימיום', אבל לא סגור על זה.
גם החתולים שלי היו ציידי ציפורים מובהקים, אבל נראה לי שבשנים האחרונות הם הזדקנו וזה לא כל כך מעניין אותם.
קראתי בעבר שעיקר הבעיה של ציד היא בשעות הבוקר המוקדמות. מכאן בא הרעיון של עוצר לילי.כבר קיבלתי הרבה מתנות ציד מהחתולים שלי, כולל ציפורים. אבל הפתיע אותי שההצעה שבכתבה התייחסה לציד ציפורים בלילה. כאילו זה העיקר. ההתרשמות שלי הפוכה. שעיקר ציד הציפורים הוא ביום, כאשר הן בתנועה - בין הענפים ועל הריצפה. ואילו בלילה החתולים מחפשים (ומוצאים) מכרסמים.
אגב, היתה לי חתולה שהתמחתה (לצערי) בצופיות. אותן היתה "קוטפת" מהאויר מתוך עץ. היא היתה כלכך מוצלחת, עד שהצופיות נכחדו לחלוטין מהסביבה, וחזרו רק שנה-שנתיים אחרי שניפטרה.
היי, במקרה הזה התנשמות מביאות כל לילה לקן גוזלי מיינה. הבאתי את זה כדי להסביר מדוע בלילה בעונת הקינון חתולים יכולים להוות סכנה לאוכלוסיית הגוזלים, בלי להתייחס לסוג הגוזלים. על זה היתה הכתבה.כל גוזל מיינה ודררה, שנקטפים מהקנים, הם ברכה לטבע הישראלי. מדובר במינים פולשים שחיסלו לא מעט אזורי קינון של ציפורים אנדמיות. מן הראוי להפנות את רגשות החמלה אליהן ולא אל גוזלי הפולשים. עלינו להכיר תודה לדורסי הלילה, שעושים את מלאכתן, של רשות הטבע והגנים ושל החברה להגנת הטבע, בהדברת מינים פולשים, או לפחות בפגיעה בהם. בעבר ראינו בולבולים וחוחיות ודרורים בכל פינה ירוקה, בעיר ובכפר. כל אלה נעלמו בגלל המינים הפולשים.
בהסתייגות אחת והיא שלא אצלי בחצר - יש לי 2 עצי חושחש עמוסים בקינים, ואף חתול לא יכול לעבור דרך סבך הקוצים של העצים האלה.חתולים מהווים סכנה לכל אוכלוסיות חיי הבר שהם מסוגלים לצוד ולהרוג. הם למעשה כמו הדייגים בישראל. יש עונות הטלה שבהן אסור לדוג, ויש מינימום גודל חורים ברשתות, אבל יש בערך פקח וחצי על 160 ק"מ חוף, אז איש הישר בעיניו יעשה. לחתולים אפילו המינימום הנ"ל לא קיים וגוזלים הם רק סעיף אצלם ברשימה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.