שלום לפרום תורג'מן

שלום לפרום תורג'מן

ראשית שוב תודה על ההתייחסויות האנושיות והמקצועיות - לא מובן מאליו.
לפני 4 שנים התגלה אצלי טסטוסטרון נמוך ו - FSH מאוד גבוה ומאז אני מטופל בתחליף ג'ל או זריקות טסטוסטרון.
LH תמיד היה אצלי ברמה נמוכה. ב - 4 החודשים האחרונים הפסקתי טסטוסטרון וכעת אני נוטל זריקות פרגניל 5000 יח"ל וזאת כי אנו מנסים להרות. הגוף שלי מגיב יפה ומייצר טסטוסטרון (אמנם לא ברמות מאוד גבוהות) , הבעיה היא שה -FSH נמוך לחלוטין. האופציה היא ליטול במקביל זריקות של FSH.
בדיקת הדמיה MRI שבוצעה לפני 4 שנים הייתה תקינה.
האם לאור זאת שאין אצלי FSH או LH זה מצריך לדעתך בדיקת הדמיה נוספת להיפופיזה ? האם מנסיונך נטילת זריקות FSH עלולות לגרום להתפתחות אוטואימונית ? אודה להתייחסותך
תודה

כל הסיפור קצת משונה

נראה שיש פה משהו משולב. מצד אחד חסר תפקוד של ההיפופיזה ביצור LH באופן ספציפי ומצד שני פגיע ברקמת האשך שהביאה לכך שהתאים שתומכים ביצור תאי הזרע נפגעו ומכאן עליה של FSH.
נורא משונה, ואולי התיאור שלך לא ממש מדוקי. בכל מקרה אם לפני 4 שנים ההדמיה של ההיפופיזה הייתה תקינה אני ממש לא רואה כל סיבה לחזור עליה.

תודה על תגובתך - המשך שאלה

לגבי רקמת האשך - בבדיקת הדמיה US עלה חשד לווסקוליטיס(עקב זרימת דם קלושה ובעיה בוורידי האשך)
אך לא ביצעתי ביופסיה מן האשך כיוון שמדובר באקט פולשני מדי - אגב אני בן 38.
השאלות שלי בעצם הן:
&nbsp
1. במידה ואקח זריקות FSH בנוסף לזריקות הפרגניל - האם בעצם אני מנוון ופוגע עוד יותר בהיפופיזה ? כאמור אנחנו מנסים להרות ולכן אני מטופל בזריקות הנ"ל
2. האם טיפול בזריקות פרגניל שאצלי גורם לייצור יפה של טסטוסטרון עדיף על פני טיפול בטסטומקס או טסטווירון ? זה כמובן שמצב בו לא רוצים להרות
&nbsp
אודה על התייחסותך ותודה ענקית!!

&nbsp

בנוסף לשאלה הקודמת

האם יש דבר כזה פגיעה אוטואימונית בהיפופיזה ? האם בדיקת הדמיה MRI יכולה להראות פגיעה אוטואימונית במידה וקיימת כזו ?
האינדיקציה היחידה לאפשרות שכזו היא עליה ב FSH כתוצאה מירידה בטסטוסטרון ובמקביל רמה מאוד נמוכה של LH.
האם ניתן לבדוק נוגדנים בדם להיפופיזה ?
תודה !!

למעלה