שלום לפורום

rona1971

New member
שלום לפורום

שלום לחברי הפורום, אני מעוניין להצטרף למשפחה מחפש כלי בעלות של 80K, הרכב ישרת את אשתי במהלך השבוע, ואותי בסופי שבוע ובמילואים. אני מחפש כלי שיהיה מספיק חזק בשטח אבל לא ג'מוס, מדי שאשתי תתמודד איתו בנוחות. תודות. רון.

kfirba

New member
שלום גם לך

תצטרך לפרט יותר.... האם חשוב לך אוטומט? האם חשוב לך 7 מקומות או מספיק 5? לאיזה צרכים האוטו חוץ מלאשתך אני משער שיהיה לה נוח בכביש, לאיזה רמת עבירות תרצה את הרכב? והאם משנה לך דיזל או בנזין (קילומטרז ממוצע בשנה)

rona1971

New member
תודה על התגובה המהירה

כן אוטומט (לצערי) לא ממש צריך 7 מקומות ( אבל כן צריך את המקום לעגלה) רמת עבירות של נהג בינוני (במילואים אני במקומות עם עבירות בינונית) בטיולים שיהיו לא נשתולל (לפחות לא עם המשפחה) לא ממש משנה למעט העובדה שדיזל עדיף בשטח (טווח נסיעה) קילומטראג' 15-20K שנתי (אני מודע לעניין הרישוי והדיזל)

kfirba

New member
80 אלף מרשרשים

אתה יכול לרכוש מיצובישי פג'רו ארוך מבציר 1998 אולי 1999 אוטומט אוטו מצוין!!!

kfirba

New member
אפשרות נוספת היא גאלופר

אפשרות נוספת בשבילך היא היונדאי גאלופר אתה תוכל לרכוש אחת 2002 (הדגם הכי חדש של גאלופר) ועוד ישאר לך עודף. הגאלופר למעשה הוא הפג'רו הישן הנקודת תורפה שלו היא במנוע החלש במקצת, מרגישים בחסרונו שצריך זינוק עם הרבה כוח מהמקום. חוץ מזה אוטו פשוט מצוין נוח ומרווחת עם מזגן מפוצל 7 מקומות מרווחים ועוד.

rona1971

New member
שוב תודה

יש איזשהו טויוטה לנד קרוזר בסד"ג הזה או שצריך יותר ?

kfirba

New member
צריך יותר...

שני הרכבים שציינתי הם רכבים מצוינים עם 7 מקומות בעלי הילוך כוח ומתאימים גם ל7 .....ההבדל הוא במנועים........וזה יונדאי וה מיצובישי לכן ההבדל במחירים

/tapuzforum/images/emo45.gif

כרגיל כפיר לא משאיר לי מה לכתוב... אבל חייב להוסיף.. אם בלאנד קרוזר חשקה נפשך... טיוטה פוראנר היא האופציה בשבילך

guri667

New member
אכן ממליץ על פגארו וקח את הבנזין

הסולר יעלה לך יותר בטיפולים ובאחזקה בכלל. הבנזין והדיזל צורכים אותו דבר והיום מחיר הסולר זהה כך שזה מתאזן. בבנזין אתה מקבל רכב מאוד חזק ועביר ונח אגב הצבא כבר לא מגייס את רכבי ה שטח למילואים

rona1971

New member
מה עלויות אחזקה ?

אם אפשר לפרט עלויות מנסיון אודה ( כמו"כ בעיות נפוצות,נקודות חולשה) : | מחיר | שנת דגם | צריכת דלק | ביטוח חובה | ביטוח מקיף | טסט | מוסכים כללי(טפ"ש) | פג'רו ארוך לנד קרוזר ארוך גלופר ארוך יש עוד כלי מתאים ? את הרכב הצבא לא מגייס אבל מצד שני כשקוראים לי למילואים אני לא מצליח להגיע עם המג'יק סטיק
תודה, רון.

יש עוד רכב מתאים והוא טרופר.

עבור הסולר המחירם הם כדלקמן: קצת נתונים מהרכב שלי (טרופר שנת 2000 ארוך 7 מקומות טורבו דיזל 159 כ"ס) מחירון 80 אלף, מחיר בפועל כ 70 עד 75. צריכת דלק של 1 ל 8 עד 1 ל 10 ביטוח חובה של כ 2000 שקלים ביטוח מקיף כ 2600 שקלים בביטוח הישיר (הם זולים בטרופר) טסט כ כ2300 שקלים טיפולים כל 10000, מחיר טיפול גדול כ 1300 שקלים לפי מחירון היבואן

rona1971

New member
מה הבעיות הנפוצות בטרופר

האם יש חוליים ידועים רגישויות ? הבנתי שהמנוע או הגיר ?

המנוע של הטרופר הוא

מנוע חדשני וחזק שסבל מבעיות ילדות שדרשו החלפה יזומה של המזרקים. לטרופר יש מנוע טורבו דיזל מסוג מסילה משותפת שמזריקה סולר בלחץ סופר גבוהה לשסתומים (מעל ל 1000 באר). המזרקים הללו שהם בכלל מתוצרת קטרפילר (כן אלו שמייצרים דחפורים) הם בעלי מערכת שימון שמבוססת על שמן המנוע של הרכב. במזרקים של הטרופר התגלתה תקלה של חדירת סולר לשמן המנוע והעלאת מפלס השמן עד להרס המנוע. בנוסף המערכת הזאת גם גרמה לחדירת סולר לנוזל הקירור ולרתיחה במנועים רבים (קרה לבעלים הקודם של הרכב שלי מכיוון שלא ביצע ריקול) הייצרן הכיר בתקלה (התחלה טובה) והיבואן המקומי (על חשבון היצרן) הזמין את כל בעלי הטרופר דיזל משנת 2000 להחלפת המזרקים על חשבונו. טרופר שהוחלפו לו המזרקים וטופל בשמן סינטטי מלא לא מראה בעיות אמינות מיוחדות. אני מכיר מישהוא באופן אישי שהלך לו לא מזמן מנוע ברכב משנת 2000 והמנוע הוחלף לחדש ע"ח היבואן. ברכב האישי שלי הוחלף ראש מנוע ב 190 אק"מ כתוצאה מהתקלה גם כן על חשבון היבואן. בשורה התחתונה, רובם של הטרופרים שחוו את התקלה טופלו ע"ח היבואן כולל החלפות מנוע רבות, יחד עם זאת השם הרע דבק ברכב אולי גם בצדק, אחרי הכל החלפת מנוע זה השבתה של הרכב לשבועיים וזה לא נעים גם אם זה ע"ח מישהוא אחר. אני חושב שטרופר מטופל שעבר את החלפת המזרקים (אפשר לבדוק את זה לגבי כל טרופר באתר האינטרנט של מחלקת השירות של UMI) יפגין אמינות לא רעה, כך אני מקווה בכול אופן.

miki69

New member
תגובה מצויינת סמי,

תרשה לי להוסיף שאם הרכב טופל הייטב ונקנה במחיר שחיטה ,וכך הם נמכרים זו עיסקה לא רעה בכלל

noki4

New member
משום מה גם שמעתי והכרתי שני אנשים שהלכו להם

מחשבי ניהול מנוע ברכבים משנתנים של 1999 ו2002 וזה לא קשור לשמן המנוע.

kfirba

New member
נכון מאוד לנו בטרופר 1999 הלך מחשב מנוע...

וגם ברוב הטרופרים ברוב טרופרים 2001 קיימת בעיית האינג'קטורים....... וזה לא משנה כמה החברה מכירה בבעיות של האוטו ומוכנה להחליף...האם שווה לך להפסיד ימי עבודה בגלל בעיות של האוטו או להתקע פתאום באמצע הכביש? לדעתי לא

ידידי תבדוק את עצמך

רכב בנזין ורכב סולר לא צורכים את אותו דבר. ההבדל הוא של כ 30% לטובת הסולר. ובטח ובטח שלא יולים אותו דבר, בפעם האחרונה שבדקתי, הסולר זול בשקל לליטר. בסה"כ רכב סולר יהיה חכסוני יותר בקרוב ל 50%, זה משמעותי.

guri667

New member
צריך לשקלל את כל הנתונים כדי לבדוק מה משתלם

דיזל או בנזין.דלק . הלוואי ודלק היה ההוצאה היחידה ברכב.

למעלה