תשובה
א- נתחיל עם זה שאני בת ב- אין לי להתווכח איתך. בכלל. כי אין לי מושג מה זה. אבל יש לי כמה דברים יש אנשים ששיפרו במאה נקודות ויותר מהפסיכמוטרי הראשון לשני ואני בטוחה שיהיו פה אנשים בפורום שישמחו להעיד על כך. יש לי כמה אנשים שאני מכירה עם הפרעות קשב וריכוז. אחד מהם היה לו מבחנים בע"פ מה ששיפר לו משישים ו80-90 בבגרויות. גם הוא היה תותח בלימודים ואגב- למד 3 שבועות לפסיכומטרי שמשום מה מאוד שעשע אותו ואמר שזה כמו חידות הגיון.. לא ברור בכל אופן הוא קיבל 640. ונכון אני גם מכירה אחד עם הפרעות קשב וריכוז שלא מסוגל לעשות פסיכמוטרי. אז כמה דברים יש לי לייעץ (ואני ממש לא מומחית אבל עדיין) ואגב, אני לא מדברת מתוך רחמים אני רק מייעצת. אם לוקח לך הרבה זמן לקלוט את החומר... תתחיל ללמוד חצי שנה מראש. כמה שזה נשמע הזוי, אתה לא צריך לשבת כל יום 12 שעות אלא שעתיים שלוש כל יום (לא חייב רצוף בכלל) וככה כל שבוע לעשות נושא אחד. ולהתחיל לעשות פרקים בודדים ולאט לאט להעלות אותם ליותר ויותר פרקים. אגב, בעיות טיפשיות הם הבעיות של כולנו, וזה כולל אותי. ואני בטוחה ששוב, אנשים יעידו על העצבים שאתה חוטף כשאתה רואה סימולציה ואומר לעצמך: "אבל נו הגעתי לתשובה הנכונה בהשוואה כמותית אז למה סימנתי שא יותר גדול ולא ב" או "אבל מה?? עד שמצאתי שזה משולש שווה צלעות למה סימנתי שטח כשביקשו היקף ולמה המסיח של השטח חיכה לי פה #^$@ המרכז הארצי" או "שיט! ביקשו את היום החמישי ולא את סכום חמשת הימים" או הגרוע מכל "4 כפול 4 זה 16 ולא 12". ואני בטוחה שיש אנשים שמחייכים ואומרים לעצמם עכשיו "אז אני לא היחיד הא..." כל העניין פה הוא ללמוד איך להמנע מטעויות טיפשיות ולסמן ולהפנים מה ביקשו. ואת זה בהחלט אפשר ללמוד. ולמה לא לעשות בחינה מותאמת? באוניברסיטה לא מתייחסים שונה לאנשים בעיות למידה. להפך יש פטורים והקלות. אני לא יודעת למה אתה מעוניין להתקבל אבל לא נראה לי שאם הוצאת ציון מתאים ואתה יכול להתקבל יפסלו אותך בגלל שעשית בחינה מותאמת. תבדוק את זה עם מנהל תלמידים של כל אוניברסיטה, אבל אם מפלים אנשים עם בעיות למידה זו אפליה לשמה. ואחרי המנולוג של עצמי עם עצמי (טוב סימולציה, תחקור ועוד למידה ביום אחד לא עושה טוב לאף אחד) אני בכל מקרה מאחלת המון בהצלחה. וטיפה אמונה בעצמך תמיד מעלה נקודות.. (זה ושוקולד טוב\אגוזים טובים בבחינה..)