שלום לפורום

שלום לפורום

בעקבות כשלוני הצורב בפסיכומטרי הנוכחי שקלתי אולי לעשות איבחון דידקטי בשביל לקבל הקלות לפסיכומטרי אני באמת בעל בעיות קשב חריפות עכשיו האם זה אפשרי למרות שכבר עשיתי פסיכומטרי ללא הקלות? מה הפרוצדורה? אילו מועדים? אשמח אם תעזרו לי..

dasoona1

New member
תתקשר למרכז הארצי..

ותקבל תשובה יותר מהירה ומדוייקת.

SHARON 103

New member
שאלה...

יש לך הקלות בנוגע לבעיות קשב וריכוז עוד מימי הביה"ס? (אם אתה אחרי תיכון) .... ולגבי הבחינה האחרונה, למה ויתרת על האפשרות לגשת לבחינת מותאמת? מותר לשאול כמה קיבלת? זה היה במסגרת קורס? ואיך הסימולציות שלך היו לפני הבחינה? יכול להיות שקיבלת ציון לא גבוה בגלל לחץ של הבחינה?

תשובה חלקית..

אני אובחנתי כבעל בעיות קשב וריכוז רק חודש אחרי שרותי הצבאי... עשיתי רק בדיקת TOVA אני מניח שבשביל הקלות צריך בחינה נוספת מקיפה יותר.. ככה שזה די בעייתי ויתרתי על האפשרות לגשת לבחינה מותאמת בגלל שאני חושב (ולפי דעתי זה נכון) שכאשר אדם בא להרשם לאוניברסיטה ורשום שהוא עשה בחינה מותאמת ולא רגילה (זה רשום ולאונברסיטאות יש זכות לדעת באילו תאנים נעשתה הבחינה...) הסיכוי שלו להתקבל נמוך יותר.. גם הסימולציות לא היו משהו... אבל התוצאה הסופית היתה עמוק עמוק למטה.. ודווקא לא נלחצתי יש לי פשוט בעיה שאני מאבד ריכוז ולא מספיק הכל בזמן.. ואולי זה נובע משעשיתי קורס בחינם (הייתי לוחם...) וגם לא ידעתי חצי מהחומר בכמותי... והצבא נייון אותי ... ואולי סתם טיפשון... אח ח הייאוש משפט שאמר לי המורה למתמטיקה (אני משלים עכשיו בגרוות במתמטיקה 5 יחידות..) : "פסיכומטרי זה כמו אסימפטוטה , לכל אחד מאיתנו יש גבול מקסימלי שאליו הוא יכול להגיע, ומטרת הקורס היא להביא אותך כמה שיותר קרוב אליה-אך היא לעולם לא תעבור אותה......

rw12

New member
תגובה...

עידן אמנם לשימחתי הרבה אני כבר לא זוכרת כל כך מה זה אסימפטוטה. רק שהיה כיף לצייר את זה. (לא להגיע לאיך לצייר את זה חס וחלילה) אבל אני רוצה להגיב על מה שהמורה שלך למתטיקה אמר, ומה שהוא אמר די דבילי. גם לי המדריך בקורס פסיכמוטרי הראשון שעשיתי, ולא משנה באיזה חברה: "את הגעת למקסימום שלך ובחיים לא תוכלי לעבור את זה". אין דבר יותר מייאש ודבילי למהלגיד כזה דבר. פסיכמוטרי, ועכשיו כשאני לומדת לשלישי שלי אני רואה את זה, זה הרבה להבין את מה הם רוצים ממני, מה המרכז הארצי מחפש שאני יבין פה. וברגע שמבינים את זה ומתרגלים ומתרגלים ומתרגלים עד שזה יותא מכל חור, אתה עובר גם את הסף שאתה חשבת שלעולם לא תוכל לעבור אותו!! אני לעולם לא חשבתי שאעבור את ה 680 וזה גם מה שאותו מדריך מאוד דביל אמר לי, הגעתי בראשון ל687, בשני יותר גבוה ועכשיו אני עזבתי תואר בשביל הרבה יותר גבוה (750 בערך.. כל הבעסה בלרצות ללמוד רפואה בארץ..). אם הייתי נתפסת על מה שהוא אמר לי, וזה היה נשמע לי הכי הגיוני, הייתי היום במקום אחר לגמרי.. (כנראה באיזה שעור פיסיקה משמים באוניברסיטה.) אז אמנם אין לי בעיות קשב וריכוז, אבל פסיכמטרי לפי דעתי, זה הרבה הרבה אמונה בעצמך, רצון ולמידה מטעויות והמנעות מהם. תחשוב על ציון מקסימום שאתה חושב שאתה יכול להגיע אליו, לפי מה שאתה מכיר את עצמך, תוסיף איזה 100 נקודות ואני מאמינה שתוכל להגיע לשם. יכול להיות שאני לא יודעת מה זה הפרעות קשב וריכוז כי לא חוויתי את זה, אבל אני מאמינה שגם יחד עם זה אתה יכול להוציא יותר ממה שאתה חושב.הרבה יותר. הכל עניין של אמונה בעצמך. רגע של אופטימיות זהירה שבועיים לפני הבחינה... :) בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה!

את פשוט צודקת!

אני מאמין לכל מילה שלך, נכון שיש לקויי למידה שהבחלט יכולים להוריד את הסף של הציון אבל רוב האנשים יכולים לשפר ולשפר , ענין של מוטיבציה.

תודה אבל בכל זאת

שמעו שיש לך בעיות קשב וריכוז וכל רגע אתה "בורח" למקום אחר זה לא פשוט זה לא רק מפריע במבחן אלא גם בלמידה הנצילות של הזמן שלי בשיעורי בית הוא רבע מהממוצע בערך.. השקעתי אותו פרק זמן-אבל הכמות החומר שנכנסה בפועל היתה נמוכה מאוד תשאל אדם אחר עם בעיות קשב וריכוז והוא יגיד לך.. לא אין צורך לרחם עליי... אני לא מתכוון לוותר אבל זה משגע אותי וזה גם תמיד פגע לי גם בלימודים גם אם הייתי תותח כל השנה תמיד בבגרות נפלתי על איזה שטות יש לי המממממון טעויות טפשיות ואני לא תמיד קורא את כל הנתונים או מפספס משהו מטקסט תחשוב מספיק שאתה עושה 3 טעויות טפשיות כל פרק זה כבר יורד מ700 עוד 2-3 שאלות קשות? כבר ירדת מ 650 וככה זה ממשיך עד שאתה מגיע לציון ממוצע.. נמוך בהרבה ממה שאתה יכול להשיג פסיכומטרי זה לא כמו בגרות שיש לך חצי שעה לשאלה ואתה יכול ברוגע לשים לב לכל פרט ופרט זה מהיר וקטלני.. תחשוב על זה ואגב אני לא מכיר בן אדם שלמד וחרש לפסיכומטרי הראשון וגם לשני הוא למד וחרש ושיפר ב100 נקודות

rw12

New member
תשובה

א- נתחיל עם זה שאני בת ב- אין לי להתווכח איתך. בכלל. כי אין לי מושג מה זה. אבל יש לי כמה דברים יש אנשים ששיפרו במאה נקודות ויותר מהפסיכמוטרי הראשון לשני ואני בטוחה שיהיו פה אנשים בפורום שישמחו להעיד על כך. יש לי כמה אנשים שאני מכירה עם הפרעות קשב וריכוז. אחד מהם היה לו מבחנים בע"פ מה ששיפר לו משישים ו80-90 בבגרויות. גם הוא היה תותח בלימודים ואגב- למד 3 שבועות לפסיכומטרי שמשום מה מאוד שעשע אותו ואמר שזה כמו חידות הגיון.. לא ברור בכל אופן הוא קיבל 640. ונכון אני גם מכירה אחד עם הפרעות קשב וריכוז שלא מסוגל לעשות פסיכמוטרי. אז כמה דברים יש לי לייעץ (ואני ממש לא מומחית אבל עדיין) ואגב, אני לא מדברת מתוך רחמים אני רק מייעצת. אם לוקח לך הרבה זמן לקלוט את החומר... תתחיל ללמוד חצי שנה מראש. כמה שזה נשמע הזוי, אתה לא צריך לשבת כל יום 12 שעות אלא שעתיים שלוש כל יום (לא חייב רצוף בכלל) וככה כל שבוע לעשות נושא אחד. ולהתחיל לעשות פרקים בודדים ולאט לאט להעלות אותם ליותר ויותר פרקים. אגב, בעיות טיפשיות הם הבעיות של כולנו, וזה כולל אותי. ואני בטוחה ששוב, אנשים יעידו על העצבים שאתה חוטף כשאתה רואה סימולציה ואומר לעצמך: "אבל נו הגעתי לתשובה הנכונה בהשוואה כמותית אז למה סימנתי שא יותר גדול ולא ב" או "אבל מה?? עד שמצאתי שזה משולש שווה צלעות למה סימנתי שטח כשביקשו היקף ולמה המסיח של השטח חיכה לי פה #^$@ המרכז הארצי" או "שיט! ביקשו את היום החמישי ולא את סכום חמשת הימים" או הגרוע מכל "4 כפול 4 זה 16 ולא 12". ואני בטוחה שיש אנשים שמחייכים ואומרים לעצמם עכשיו "אז אני לא היחיד הא..." כל העניין פה הוא ללמוד איך להמנע מטעויות טיפשיות ולסמן ולהפנים מה ביקשו. ואת זה בהחלט אפשר ללמוד. ולמה לא לעשות בחינה מותאמת? באוניברסיטה לא מתייחסים שונה לאנשים בעיות למידה. להפך יש פטורים והקלות. אני לא יודעת למה אתה מעוניין להתקבל אבל לא נראה לי שאם הוצאת ציון מתאים ואתה יכול להתקבל יפסלו אותך בגלל שעשית בחינה מותאמת. תבדוק את זה עם מנהל תלמידים של כל אוניברסיטה, אבל אם מפלים אנשים עם בעיות למידה זו אפליה לשמה. ואחרי המנולוג של עצמי עם עצמי (טוב סימולציה, תחקור ועוד למידה ביום אחד לא עושה טוב לאף אחד) אני בכל מקרה מאחלת המון בהצלחה. וטיפה אמונה בעצמך תמיד מעלה נקודות.. (זה ושוקולד טוב\אגוזים טובים בבחינה..)

למעלה