שלום לפורום

טטיאנה1

New member
שלום לפורום

אני רוצה לשאל שאלה , משהו או משהי נסו להרשם את ילדכם לקבוצה לימוד שחיה בקוצה רגילה , אני אגיד לכם בת שלי בתפקוד גבוה , עולה השנה לכיתה א , מאוד אוהבת מים , אני ורוצה להרשם אותה לקבוצה רגילה ומטלבטת יכיוון שהיה לה בימי חנוקה התקף פירקוס ובנכון לחודש אפריל לפי בדיקה אחרונה ישנו שיפור ולא היו עוד פרקוסים כאלו היא בהשגחה ומקבלת תרופה שאלה איך היא תסתדר שלא יפגע מבחינת הרגשי מהילדים , היא לא פוחדת מהמים , היא רוכבת היטב על אופניים , ורכבת על הסוס ושותה אבך עם מצופים ואני ורצה להרשם אותה לקבוצה שחיה של ילדים רגילים למי יש ניסיון כלשהו עם זה ?

TikvaBonneh

New member
היא הייתה אי פעם בחוג רגיל?

אני ניסיתי כמה חוגי התעמלות, לא חוגי שחיה, והבן שלי לא הסתדר שם. בכל פעם אני אומרת לעצמי שלא אנסה שוב, ואחרי כמה חודשים מנסה שוב, ושוב אותו מפח נפש.
לעומת זאת הבן הגדול כן היה בחוגים רגילים, הסתדר איכשהו אבל לא התחבר שם עם הילדים, כך שאני לא חושבת שזה היה מועיל.

naomami

New member
שלי היה

הוא היה בחוגים רגילים ב-א' וב-ב' (לפני כן בחוגים מיוחדים). אחרי א' הבאתי אותו לחוג שחיה מרוכז בקיץ, 3 ילדים עם מדריכה. הוא מאד התקשה, גם כי יש לו קושי בארגון מוטורי וגם בגלל הסחות דעת רבות שיש בבריכה. היא עבדה איתו פרטני במקביל לשאר הילדים ואח"כ היה אצל מדריך אישי. יתכן שעוד שנה נשלח אותו לחוג פעם בשבוע, אולי בקבוצה קטנה.
ההמלצות שלי-
1. חוג של 3 ילדים ולא 6, זה הבדל גדול מבחינת תשומת הלב שניתנת.
2. לשלוח רק אם הילדה בשלה מוטורית, זה נכון גם לילדים רגילים, שחלקם לא בשלים לשחיה לפני גיל 6 או 7. לפי התיאור שלך יש לה יכולת מוטורית טובה לגילה.
3. לחפש מדריך עם סבלנות וסובלנות לילדים.

ימימה

New member
אני ניסיתי ולא היה מוצלח...

רשמתי אותו שלוש פעמים לחוגי שחיה שונים - אחד כזה של שבוע וחצי כל יום שיעור ושניים של שיעור פעמיים בשבוע לאורך הקיץ (כמובן שלא כולם באותה שנה...) והוא גם לא נהנה וגם לא ממש למד
-זאת אומרת הוא למד, אבל מאד מעט ומאד חלקי יחסית להשקעה, למרות שאהב מאד מים ולא הייתה לו בעיה לצלול ולשהות במים. בכיתה ה' לקחתי אותו לשחייה טיפולית ואמרתי למדריכה שאני רוצה שילמד שחייה ושיפור סגנון והיה שיפור משמעותי בשחיה שלו. כנראה שלימוד אישי הרבה יותר מתאים לו (טוב, את זה אני כבר יודעת...)

asa112

New member
לדעתי, כדאי לך לפני זה

לקחת לה מורה שחייה פרטי או ללכת לשחיה טיפולית.

ברגע ש תראי, שהיא מרגישה טוב בבריכה ושום דבר לא מפריע לה, אפשר אולי לחפש לה איזו קבוצה.

העניין בשיעור שחייה קבוצתי יכול להיות רועש מאוד וזה אם ילדה רגישה לרעש, יהיה לה קשה מאוד.
וגם קבוצות שחיה בדרך כלל די גדולות.

nirity1

New member
אני ממליצה לך על מורה פרטי

בעיקר בגלל שהיו בעבר פרכוסים...אמנם את אומרת שזה עכשיו בשליטה , אבל לפי דעתי במים את צריכה אחד על אחד...

לא עם פרכוסים אבל הבת שלי כל השנים

משתתפת בקיטנות רגילות עם ילדים רגילים ואני רק מבקשת עוד קצת תשומת לב מהמדריכים בלי להגיד כבר כלום.

היו שנים שכן אמרתי שהיא ילדה מיוחדת ובגלל זה אני מבקשת משנה שעברה הפסקתי כי ראיתי שהיא מסתדרת מעולה לבד.

אם את חוששת פשוט תדברי עם הקייטנה שישימו יותר לב בקבוצה שלה.
אל תדאגי גם ככה הם עושים את זה.

dina199

New member
מה לדעתך יקרה כשתספרי למדריך

שעלולים להיות פירכוסים ?

SMADAR55

New member
שלי למד שחיה בקבוצה רגילה כשהיה בסוף גן חובה.

הקבוצה הייתה מאוד קטנה (ברוב השעורים 4-5 ילדים) , לרוב היה מדריך + עוזר מדריך. הבריכה הייתה יחסית שקטה. היה סה"כ בסדר. הילד ידע לשחות בסוף הקורס.
הוספתי לו לאחר מכן שעורים פרטיים אצל אותו מדריך כדי לשפר את המיומנות.

לאחר מכן, רשמתי אותו לחוג שחיה בהולמס פלייס. כאן כבר היו בעיות ונאלצתי להפסיק. הקבוצה הייתה ממש גדולה (כ- 20 ילדים ) ומדריך אחד על כולם. היה רעש נוראי בבריכה (בריכה סגורה, בעיות אקוסטיקה ורעש נוסף מהספינינג). הבן שלי ממש לא הקשיב למדריך , הפריע. פשוט לא הלך טוב. המרתי את השעורים שנותרו לנו בשעורים פרטיים וזה היה בהרבה יותר מוצלח.

לדעתי שיעורים פרטיים עדיפים.

סביר שללא הוראה אחד על אחד היא תתקשה ללמוד, גם אם היא בתפקוד גבוה - בריכה זה מקום מאוד רועש ומלהיב, ומאוד יכול להיות שתהיה לה בעייה לעקוב אחר ההוראות של המדריך. את יכולה לנסות, אבל, שוב, סביר שאם לא יהיה לה מדריך צמוד היא תסיים את הקורס בלי להתקדם הרבה.

אה, ובכל מקרה כדאי לך להישאר

במקום בזמן השיעור כדי להשגיח, בין אם זה שיעור פרטי ובין אם חוג - גם אם לא היו פרכוסים זה היה כדאי, אבל עם סכנה של פרכוסים ודאי.

רנה73

New member
מהנסיון שלנו

התחלנו אמנם בגיל מאוד צעיר. שנה ו-8 חודשים. עוד לפני שידענו שהיא א"ס...
בגילאים האלה מדובר בעיקר במשחקים במים. והילדים נמצאים עם ההורה.
כבר אז, אמא שלי הגיעה להציץ והעירה שהילדה לא מקשיבה למדריכה אלא מסתכלת על אחרים ומחקה אותם. גם זה היה סימן בדיעבד

היום היא כבר שוחה לבד (בלי הורה). בקבוצה קטנה. לרוב הם 3 עד 5 ילדים והשיעור נמשך 30 דקות.
בעבר ניסינו להגיד למדריכה שמדובר ב-PDD אבל בגלל הרעש וההמולה המדריכה כנראה שמעה ADD או ADHD. אז כיום היא מבצעת את מה שהמדריכה מטילה עליה, אבל במקרים בהם היא הראשונה שאמורה לשחות, כשהיא מגיעה לצד השני של הבריכה אין לה הרבה סבלנות לחכות שהאחרים יגיעו גם והיא קופצת שוב למים ושוחה לה להנאתה לרוחב הבריכה או סתם משתובבת במים והמדריכה מגיעה ומחזירה אותה למקומה. נראה לי שמתייחסים אליה כהיפראקטיבית. וכיוון שהיא הקטנה ביותר בקבוצה אז המדריכה מקבלת את זה בהבנה.
אגב, מבחינת אינטראקציה, אין אינטראקציה בין אף אחד מהילדים בשיעור. ועד כמה שידוע לי כל השאר הם נ"טים, בני 4-5.5 אז אין מה לצפות לזה

בשעה שאחרינו יש שיעורים פרטיים. מדובר בשני ילדים שאף אחד מהם אינו א"ס. בשני המקרים ההורים מחכים הילד יהיה מוכן להצטרף לקבוצה. ידוע לי שניסו בעבר ולא הלך כל כך טוב ולכן עברו לשיעורים פרטיים.

בקיצור, נראה לי שאם מדובר בקבוצה קטנה והילדה לא מפחדת ממים, אפשר אולי לנסות 2 שיעורי ניסיון בקבוצה (ע"פ שיעור אחד קשה לדעת אלא אם כן זה ממש לא הולך) ואם אכן לא הולך אולי כדאי לעבור לשיעורים פרטיים עד שהמדריך ימליץ לנסות להשתלב בקבוצה. אצלינו מנסים שיהיו רק 6 בקבוצה ולעולם לא חוצים את הרף של 8. אולי כי הבריכה עצמה לא גדולה.
וההורים תמיד נוכחים על הספסל מחוץ לבריכה. ובמקרה שהיו פרכוסים, חשוב שתהיי נוכחת כי יכולות להיות אפילו 10 שניות או יותר בהן המדריכה מרוכזת בילד אחד וחשוב שמישהו יהיה עם העיניים על הילדה.

למעלה