שלום לפורום המדליק!

דניעל

New member
שלום לפורום המדליק!

לפתע פתאום גיליתי אתכם, ואני לא מפסיקה להתפעל. ראיתי תמונות של עבודות יפהפיות של משתתפי הפורום, ואני כולי קנאה...
אני אוהבת כל מה שקשור בעבודות יד, ואוהבת לנסות טכניקות חדשות. כשנמאס לי מטכניקה אחת, אני הולכת לחנות, רואה חומרים, שואלת שאלות ומקבלת רעיונות. לא מזמן התחלתי להכין אביזרים לחדרי ילדים בטכניקה שפיתחתי בעצמי (הדבקת חוטי ריקמה ואפליקציות לבד על גבי בד המתוח על עץ לבוד). צרפתי דוגמה. עכשיו אני יוצקת חמסות מגבס וצובעת אותן להנאתי. שאלה לי - האם חייבים לחכות עד שהגבס יתיבש לגמרי כדי לצבוע (בצבעי אקריליק)? תוך חצי שעה עד שעה אני יכולה להוציא את החמסה מהתבנית, היא מספיק יציבה, אבל נראית לחה. אפשר לצבוע אותה גם ככה?

psa

New member
דניעל , ברוכה המצטרפת../images/Emo141.gif

השעון מאוד יפה ומיוחד. ברכות

av_i_va

New member
ברוכה המצטרפת../images/Emo24.gif

נחמד לראות כאן טכניקה שונה לאחר כל ההתעסקות עם צבעים וסטפים.

לגבי הגבס../images/Emo91.gif

קודם השעון מקסים ובתור אחת שעובדת הרבה עם גבס , עם התבנית לא עבה מידי אפילו פחות מחצי שעה יספיק , תניחי באויר וציק צק זה מוכן , מאחר ואני עושה כמויות אין לי זמן לחכות בין נגלה אחת לשניה אז אני מחכה 10-15 . אחרי שאת מוציאה את התבנית אחרי דקה את יכולה כבר לצייר. לי לא הייתה בעיה עם זה !

דניעל

New member
תודה על קבלת הפנים. ועוד שאלות.

איזה יופי שמצאתי כאן מישהי עם נסיון בגבס! הגבס לח עוד המון זמן. ארזתי בנייר עיתון חמסות מוכנות, ולמחרת העיתון היה לח, כלומר - הגבס העביר אליו לחות. יש דרך ליבש מהר יותר? בשמש? או שזה עלול להתקלקל בשמש (ומה עושים בחורף)? שאלה נוספת - צבעתי בצבעי פנינה (זה מה שהיה כתוב על האריזה). חשבתי שזה צבע אקרילי מטאלי. היה כתוב בפרוש שהצבע נועד גם לצביעה על גבס. אבל השתמשתי גם בשחור אקרילי, והוא התייבש תוך דקות, לעומתו צבעי הפנינה לא התיבשו עד עכשיו (מאתמול אחר צהריים). למה זה? האם זה קשור לכך שהגבס עדיין פולט לחות, כפי שאמרתי?

עוד שאלות ? עוד תשובות!

קודם כל לא לעטוף את הגבס בנייר עיתון , זה גם מלכלכך נהיה קצת שחור וגם גורם לגבס ל" להזיע " ולכן ראית שזה לח , אותו דבר בשמש הגבס מזיע עם הוא נמצא הרבה זמן במיוחד שהוא עדיין לא כל כך הרבה זמן יבש מנסיון אני פשוט שמה בקרטון ובין כל שכבה אני שמה נילון פצפץ ככה זה נשמר גם לא להישבר ! לגבי הצבעי פנינה לא יצא לי לעבוד איתם אז לא ידוע לי , הרוב אני משתמשת עם צבעי גואש שזה הכי הכי ניתן לערבב הרבה צבעים , זה זול וזמין. אגב טיפ קטן את יכולה להוסיף לדלילת הגבס טיפות צבע ( במיוחד הפנינה ) וזה עושה אפקט מיוחד , או נצנצים יוצא מדליק ! אני כאן לעוד שאלות במידה ויש ! בהצלחה ! תילתול !

דניעל

New member
עם נילון פצפץ הגבס לא מזיע?

אני הייתי מזיעה יותר בניילון מאשר בעיתון, אני חושבת... בכל אופן, עכשיו כמעט 24 שעות אחרי, ועושה רושם שצבע הפנינה כמעט יבש. אני מניחה שההצעה לערבב בגבס צבע היא כאשר לא צובעים את היציקה בסוף, נכון? ניסית פעם לערבב צבע באופן חלקי, שיתקבל אפקט שיש? זה עובד? ועוד שאלה - באיזה יחס את מוהלת את האבקה? על השקית כתוב חלק אחד של מים לשני חלקים של גבס, אבל זה יוצא לי ממש קשה (מתאים אולי לסתום חורים בקיר...), אז אני מוסיפה טיפונת מים (14 כפות אבקה ל- 8 כפות מים). יכול להיות שזו הסיבה שהגבס לח עוד שעות רבות? ושאלה אחרונה, אם לא אכפת לך לענות - לשם מה את מכינה יציקות גבס בקצב מהיר? האם את מתפרנסת מזה?

אני מארגנת ארועים לילדים

ומכינה פינות יצירה , אף פעם לא היה לי בעיה עם הפצפץ זה לא מזיע אבל שומר בין שיכבה לשיכבה, הנסיון לצבוע את הבלילה בצבע זה לא רק שלא רוצים לצבוע , זה נותן אפקט יפה ! והשיטה שלי להכנת גבס בגלל שזה בכמויות ויש לי מלא תבניות נוח לי לעבוד עם החבילות של הקילו בדלי שאני מניחה בשיפוע שופכת כמעט עד הסוף ( קילו ) גבס תמיד יהיה לידי בקבוקי מים עוד חבילה פתוחה וכוס פלסטיק גמישה לא חד פעמית וכף כגולה פלסטיק/עף לערבוב שופכת מים בערך חצי בקבוק קולה של ליטר ובוחשת שלא יהיו גושים השיטה הכי טובה , שלי היא מצליחה עם בלילה טובה זה לדאוג שלא יהיה בועות ! אם הבלילה סמיכה אני מוסיפה מים ואם יש בועות , אני מפזרת עוד קצת גבס, תיאי האינטרס שלי כלכלי ואני צריכה להוציא כמה שיותר מכל חבילה ומהר , הכוס פלסטיק גמישה ואיתה אני מגרדת כל טיפה וזה נוח גם לנקיון , מחכה שזה התייבש קצת , נותנת מכה וזה יוצא ! אני כאן לשרותך !

למעלה