שלום לפורום היקר

שבע1

New member
שלום לפורום היקר

אני אישה נשואה. יש לי 2 ילדים.
בשל תקופת המתנה קשה שעברתי עם להריון הראשון (בשל בעיות זרע) אני יודעת להעריך את גודל המתנה שיש בילד, ועד כמה זה לא מובן מאליו.
דיברנו, אני ובעלי על האפשרות לעזור לאנשים אחרים להגשים את החלום.
רק לאחרונה התוודעתי לכך שגם נשים נשואות יכולות ע"פ החוק להיות פונדקאיות.
יש זוג שפרסמו את עצמם שמחפשים פונדקאית, אנחנו ממש בהתלבטות אם ללכת על זה (עוד לא דיברנו איתם).
מצד אחד - ההריונות שלי, תודה לאל, קלים, מהנים. אני אוהבת להיות בהריון. הלידות קלות, בזמנן, בלי תפרים.
מצד שני - יש לי 2 ילדים יחסית קטנים, בכל זאת זה להכניס את הבית למצב מעט אחר, זה יגזול מהכוחות שלי, יש גם את מימד הסיכון הבריאותי שיש בכל הריון. ואנחנו במקום כ"כ טוב בחיים שלנו - האם כדאי להכניס את עצמינו לזה?
יש לציין שהנושא הכלכלי לא מהווה שיקול עבורינו. עד אתמול שהתחלתי לברר ברצינות בעקבות הפירסום של אותו זוג, בכלל לא ידעתי שמקובל לשלם על הפונדקאות.
היתי מגדירה את הרצון שלי כרצון עז לעזור לזוג להגשים את החלום, שמשתלב עם הנאה וכיף שלי להיות בהריון. כשאני רואה אישה בהריון אני מקנאה בה. אני אוהבת להיות בהריון, אבל כרגע לעצמינו אנחנו לא חושבים על להביא עוד ילד. כלומר כן רוצים בעתיד, אבל לא בשנה-שנתיים הקרובות.
אנחנו לא מפחדים מתגובות הסביבה. לא יפריע לנו שאנשים יצקצקו.. בעינינו זאת עזרה ענקית שאנחנו יכולים לעשות למישהו אחר, זאת אולי המתנה הכי גדולה שאפשר לתת לבן אנוש.
בעלי נרתע מהקטע הבריאותי, וגם אני מרגישה שיש כאן מימד של סיכון שאנחנו לוקחים. הרי בכל הריון יש סיכון...
קשה לי להגדיר מה בדיוק אני שואלת. אולי אשמח לכיוונים ממכם.
בכל מקרה כפי שכתבתי עוד לא דיברנו עם הזוג הספציפי כלל והם לא מכירים אותנו. כרגע קבעתי לי ולבעלי פגישה עם אחד הרופאים שעקבו אחרי בהריון, על מנת לקבל ממנו תמונה יותר רחבה., שאולי תעזור לנו להגיע להחלטה.

מירבי*

New member
שבע יקרה

כתבת בכנות רבה.

הלבטים שלך מוכרים לכל מי שחושבת להיות פונדקאית,זה לגיטימי להתלבט ולראות את התמונה הכוללת.
בבואך לחשוב על התהליך את בהחלט צריכה לקחת בחשבון את מה שזה ידרוש ממך וממשפחתך ואת הסיכונים הכרוכים בתהליך. נכון שישנם סיכונים בכל הריון ולידה ובכל זאת,כשאת נכנסת להריון בשביל עצמך זה בסדר,כשזה בשביל זוג אחר זה יותר מורכב.
לרוב הפונדקאיות יש מניע כספי לעיתים הוא מתווסף למניע האלטרואיסטי ולעיתים לא.
חשוב שתזכרי שהתהליך מורכב ודורש ממך אורך רוח,סבלנות ונחישות.
בנוסף נדרשת תמיכה מלאה של בעלך,גם הוא יצטרך לעשות בדיקות דם ולפגוש פסיכולוג.

בהצלחה ותבורכי על המחשבה והרצון הטוב

hope4good

New member
ברוכה הבאה לפורום!

תבורכי על הרצון! כל כך מרגש לקרוא את זה. הזדהיתי עם מה שכתבת על לרצות להיות בהריון. לי אין אפשרות להיות בהריון, בגלל בעיה מולדת, והיתי מאוד רוצה לחוות את זה. אבל יותר מכך אני חולמת להיות אמא... ועכשיו, סוף סוף אנחנו בהריון (טפו וחמסה, שרק יעבור תקין)!
ובכל הכנות אין לי מושג אם פונדקאות זה משהו שהיתי שוקלת לעשות אם היתה לי האפשרות... זה ממש לא מובן מאליו וממש מקסים מצידך אפילו לשקול את זה. את מזכירה לי מאוד את א', הפונדקאית שלי. היא גם נשואה והופתעה לטובה מזה שבכל זאת אישרו אותה.
אני יכולה רק לייעץ לך להתחיל "ללמוד" את הנושא, להתענין פה בפורום וברשת:
http://www.wiki.co.il/index.php/Pundekaut
http://www.health.gov.il/Services/Committee/Embryo...
ולראות איך זה מרגיש לך ולבעלך. כדאי גם לקבוע פגישה עם כמה מרכזי תיווך, זה לא מחייב ועשוי לעזור מאוד.
שיהיה בהצלחה, אנחנו פה לכל שאלה!

למעלה