אבל מדובר על סכומים לא הגיוניים...
תסביר לי למה לעזאזל בנאדם צריך לשלם 10,000 ש"ח לשבוע (ראיתי אפשרות כזאת!!!) כדי להתנדב בבית יתומים בנאפל? הם טוענים שמדובר בדמי הרשמה, והעלות של הפרויקט. דמי הרשמה - כמה עולה בול לנפאל? אני ארשום את עצמי לבד. עלות הפרויקט: אמורים לסדר לי שם לישון אצל משפחה ולאכול את האוכל שהם אוכלים. יש לי הרגשה שהמשפחה הזאת לא רואה אפילו שקל. בכל אופן, יש לי הרגשה ממש רעה בקשר לכל סוכנויות התיווך האלה להתנדבות. המחירים מופקעים לחלוטין, וכמובן שאינם כוללים את כרטיס הטיסה לארץ בה מתנדבים. מי שמעוניין להתנדב שינסה להגיע ישירות למקום שהוא רוצה להתנדב בו, ואז זה יצא הרבה יותר זול. ועכשיו ללינקים: אני משתדלת להביא לינקים להתנדבות עצמאית. הרוב פה מדובר על אירופה ובעיקר בריטניה ואירלנד, כי זה מה שאני מחפשת.
CEV - אתר שמאגד לינקים לאתרי-אינטרנט אחרים שקשורים להתנדבות באירופה ובעולם. מה שטוב זה שלפחות האתרים שאני בדקתי, מקשרים אותך ישירות לאירגון בו אתה מתנדב - מה שאומר זה שלא צריך לשלם לסוכנויות תיווך למיניהן.
Charity Guide - אתר עם לינקים לפי נושאי התנדבות לכל מיני אירגונים. זה גם בדרך עצמאית וגם דרך אירגונים מתווכים.
Volunteer England - בעיקרון מיועד לאנגלים, אבל אם תחפשו ב residental volunteering תמצאו מקומות באנגליה שניתן להתנדב בהם, ללא תיווך. Volunteer Ireland - ממש על אותו עיקרון כמו volunteer england. Volunteering North Ireland - כנ"ל. בעיקרון מי שמעוינין להתנדב באיזשהו מקום בעולם ללא דמי תיווך, עדיף שפשוט יכתוב volunteer ואת שם הארץ בה הוא רוצה להתנדב, וינסה להימנע מאתרי על של כל מיני מתווכים למיניהם, אלא יותר ילך לאתרים ממשלתיים. הבעיה היא שאני מניחה שלמדינות מתפתחות אין כאלה אתרים...