שלום לעם... צריך עזרה...

ZeusMan

New member
שלום לעם... צריך עזרה...

אני לא מתכוון לעבור את הקיץ הישראלי... לכן אני מתכנן לצאת החו"לה... אני רוצה למצוא מקום שלא עולה את ה-20 מעלות... הכיוון שלי הוא... לעבוד את כל הזמן שאני שם... בין החודשים אמצע יוני עד תחילת ספטמבר.. לא מעוניין לצאת עם רווחים אבל רוצה לכסות את הטיסה, ואולי במקרה הטוב להגיע ארצה מורווח ב-20 שקל ואחלה חוויה... יש למישהו רעיון על מקום כזה.. ???

sela v

New member
בוודאי

תסתכל תחת קישורי הפורום בקטגורית התנדבות באתרי ה-WOOFING, אלו עבודות בחוות אורגניות, ואפילו יוצאים ברווח קטן. צפון האי הבריטי מתאים לדרישה שלך, ויש עוד מקומות בצפון אירופה, אבל אני לא בטוח לגבי סוג ההתנדבות הזה שם. אפשר אולי גם קטיף גפנים בצרפת, אבל צריך לברר באילו חודשים הם מחפשים את הקוטפים. לכל העבודות שציינתי לא צריך אשרת עבודה.

argorn

New member
קטיף גפנים בצרפת - אין מצב

לפחות לא בקיץ - גם אין קטיף בעונה הזאת וגם חם מאוד שם ! - בקיץ . תנסה עבודות באיסוף קריתת עצים באלסקה ... קריעת תחת אבל אני נהניתי מכל רגע נוף מדהים , כסף לא רע יחסית לארץ - אחרי זה אתה יכול לטייל קצת אבל אם אתה מחפש לעבוד עם אישור עבודה זה קצת בעייתי .

ZeusMan

New member
רעיון גדול...

אני אזרח אמריקאי לכן אין לי בעיה... השאלה היא איך מגיעים לעבוד שם... וכמה יעלה להגיע לשם... תודה לך ולכל העונים...

sela v

New member
על איזה מההתנדבויות אתה מדבר?

כי ממש לא אכפת לצרפתים אם אתה אמריקאי או ישראלי, אבל שאלת את האזרחות האמריקאית יש ארגון אמריקאי, שמסדר התנדבויות לאמריקאים. יש קישור לארגון בהתנדבויות בקישורי הפורום. אם אני לא טועה זה נקרה Peace corps.

jeshu

New member
סלע,בזמנו אתה פרסמת פה קישור על קטיף פירות גרגריים בנורוגיה.

sela v

New member
אני לא פרסמתי

ואני לא זוכר שקראתי משהו בנושא בפורום.

אגב התנדבות,

אני חורשת את האינטרנט כדי למצוא מקום התנדבות - אני מעדיפה משהו בסיגנון של עבדוה קהילתית, לעבוד עם אנשים נזקקים או עם ילדים. בכל אופן, מצאתי את האתר הזה בין הקישורים, אבל הם מבקשים 1,500 פאונד לחודש של התנדבות! זה ממש לא הגיוני, במיוחד כשבשאר המקומות מדובר על מחירים 500$ ופחות לחודש.

מעדיפה מדינה דוברת אנגלית,

או שבעצם זה לא משנה - כל עוד אוכל לתקשר עם המקומיים באיזו שהיא צורה. ושזה יהיה מקום בטוח. למשל, דרום אמריקה נראה לי קצת גדול עליי - כי אני רוצה לנסוע להתנדב לבד, ואמרו לי שלא מומלץ להיות שם אישה לבד. אני פתוחה להכל, אולי אני טועה לגביי דרום אמריקה ואפריקה - אשמח אם תאירו את עיניי.

shaishoo

New member
......

לגבי אפריקה ללי וסלע יהיו יותר אינפורמטיבים אבל לגבי דרא"מ אני יכול רק לאמר שראיתי הרבה בחורות שגם טיילו וגם התנדבו בכל מיני מקומות צריך רק להפעיל שיקול דעת... מקום שמסוכן לאישה להיות שם לבד סכויים מאוד גבוהים שגם לגבר להיות שם לבד זה מסוכן... דרך אגב יש אתר volunter bolivia או משהו בסגנון על מקומות התנדבות שם שמחפשים אנשים שילמדו אנגלית (מאוד מבוקש) וזה גם עבודה עם ילדים...היכרתי ישראלית שהתנדבה שם בבית יתומים..למעשה יותר עבדה כי היא קיבלה כסף כדי לכסות את המגורים שלה...

האמת שבינתיים מצאתי כמה דברים

מעניינים - של התנדבויות במחנות קיץ לילדים נכים ולילדים חולים. לאט לאט אני מצליחה למצוא אתרי אינטרנט של כל מיני אירגונים שמחפשים מתנדבים לעצמם (בניגוד לאירגונים שמארגנים מתנדבים לאירגונים אחרים וגובים על זה כסף). ברמה הזאת כבר לא מבקשים ממך דמי הרשמה ודמי אנערף, אלא שפשוט תגיע ותתנדב. במהלך השבוע אעדכן אתכם עם הלינקים לטובת כולם.

shaishoo

New member
עוד רעיון

אם כבר את רוצה להתנדב עם ילדים וכד.. למה לא דרך הסוכנות היהודית ??? שווה להרים להם צלצול..הם גם נותנים לך דמי כיס , גם טיסה וגם ויזה.. יש להם מחנות ברוב השנה כולל אפריקה, דרא"מ וכד.. תרימי צלצול מה כבר יש להפסיד.. רק חשוב שגם אם אין לך עבר הדרכתי תגידי להם שיש לך.. בכל מקרה הם מסננים את המדריכים הפחות טובים בסדנא שהם עושים אבל מי שאין לו בכלל עבר הדרכתי הם אפילו לא מזמנים לסדנא...

כבר שלחתי להם אי מייל,

באתר כתוב שהם עונים למיילים תוך שבוע. יש לי די והותר ניסיון הדרכתי, אז לא נראה לי שזאת תהייה בעיה
אני בינתיים בודקת כל מיני אפשרויות. האמת שאני לא לגמרי שלמה עם האוריינטציה הדתית של המחנות של הסוכנות, אבל אני לא יודעת עד כמה מרגישים את זה בפועל.

shaishoo

New member
עדיף..

קודם כל תתקשרי אליהם, זה מראה יותר רצינות מ"לצאת ידי חובה אימייל" הכי הרבה בזבזת 2 דקות ו20 אגורות לגבי האורינטציה הדתית אין מה לדאוג פשוט תבקשי רפורמי ! בתור אחד שהיה במחנה הרפורמי ובאחד מהימים החופשיים נסעתי עם הרב של המחנה לאכול ציזבורגר, הדת זו לא בעיה.. אולי זה עזר שהוא היה סקוטי ?

הם התקשרו אליי ממש כמה שעות אחרי

ששלחתי את המייל, ומסתבר שזה לא מתאים כי צריך לצאת מהארץ בתחילת יוני - ולי יש בחינות עד יולי.

shaishoo

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo13.gif

קודם כל , יפה שהם עונים מהר כל כך..בזמני היה להם תוכנית מיוחדת לסטודנטים..אני לא יודע אם יש עדיין כזו

sela v

New member
נשמח לקבל את הלינקים

לגבי דמי ההרשמה. אני מבין אותם. ארגונים לא מוכנים לקחת את הסיכון בזה שאנשים יביעו את נכונותם להתנדב, ובסוף יבריזו, ובכך יהיה מחסור בכח אדם. שאני התנדבתי בסקוטלנד, לא ביקשו דמי תשלום, אבל כנראה ששם אפשר לסמוך יותר על מילה, מאשר במקומות אחרים.

אבל מדובר על סכומים לא הגיוניים...

תסביר לי למה לעזאזל בנאדם צריך לשלם 10,000 ש"ח לשבוע (ראיתי אפשרות כזאת!!!) כדי להתנדב בבית יתומים בנאפל? הם טוענים שמדובר בדמי הרשמה, והעלות של הפרויקט. דמי הרשמה - כמה עולה בול לנפאל? אני ארשום את עצמי לבד. עלות הפרויקט: אמורים לסדר לי שם לישון אצל משפחה ולאכול את האוכל שהם אוכלים. יש לי הרגשה שהמשפחה הזאת לא רואה אפילו שקל. בכל אופן, יש לי הרגשה ממש רעה בקשר לכל סוכנויות התיווך האלה להתנדבות. המחירים מופקעים לחלוטין, וכמובן שאינם כוללים את כרטיס הטיסה לארץ בה מתנדבים. מי שמעוניין להתנדב שינסה להגיע ישירות למקום שהוא רוצה להתנדב בו, ואז זה יצא הרבה יותר זול. ועכשיו ללינקים: אני משתדלת להביא לינקים להתנדבות עצמאית. הרוב פה מדובר על אירופה ובעיקר בריטניה ואירלנד, כי זה מה שאני מחפשת. CEV - אתר שמאגד לינקים לאתרי-אינטרנט אחרים שקשורים להתנדבות באירופה ובעולם. מה שטוב זה שלפחות האתרים שאני בדקתי, מקשרים אותך ישירות לאירגון בו אתה מתנדב - מה שאומר זה שלא צריך לשלם לסוכנויות תיווך למיניהן. Charity Guide - אתר עם לינקים לפי נושאי התנדבות לכל מיני אירגונים. זה גם בדרך עצמאית וגם דרך אירגונים מתווכים. Volunteer England - בעיקרון מיועד לאנגלים, אבל אם תחפשו ב residental volunteering תמצאו מקומות באנגליה שניתן להתנדב בהם, ללא תיווך. Volunteer Ireland - ממש על אותו עיקרון כמו volunteer england. Volunteering North Ireland - כנ"ל. בעיקרון מי שמעוינין להתנדב באיזשהו מקום בעולם ללא דמי תיווך, עדיף שפשוט יכתוב volunteer ואת שם הארץ בה הוא רוצה להתנדב, וינסה להימנע מאתרי על של כל מיני מתווכים למיניהם, אלא יותר ילך לאתרים ממשלתיים. הבעיה היא שאני מניחה שלמדינות מתפתחות אין כאלה אתרים...

למעלה