שלום לעו"ד אייל,

gugu12

New member
שלום לעו"ד אייל,

אני חייבת ראשית לומר תודה על הפורום הזה שכן נותן המון מידע לזקוקים באמת ,שכן מי שמגיע לכאן אין לו כסף מיותר לייעוץ ראשוני אצל עו"ד,יישר כח. אני ובעלי רוויים בחובות כמעט 200K ש"ח (פרט למשכנתא) ,ומוצאים עצמנו עובדים רק בשביל חובות ללא אפשרות כל שהיא "לחיות". (החזר החובות שלנו בחודש מגיע ל7000 ש"ח). השאלה היא במידה ונחליט להגיש בקשה לפש"ר מה זה אומר מבחינת החוב,האם נצטרך להמשיך ולשלם סכום מסויים ?(מהו הסכום שבד"כ נקבע לשכר חודשי של 10000 ש"ח ? אם יש דבר כזה)מה קורה מבחינת המשך החיים אחרי שנתחיל לשלם האם יוטלו עלינו הגבלות כלשהן ?האם החוב יוכל להיגמר מתי שהוא ? ואם החוב כולו יגיע "רק" להוצל"פ מה יהייה דינו כמה יכולים לפסוק לנו לשלם ? ובכלל האם עדיף פשיטת רגל או איחוד תיקים ? אני מצטערת על הבילבול אני אכן מבולבלת ואשמח לתשובות שיסירו ולו במעט את הבילבול. המון תודה.

תשובה!

תודה על הברכות! הייתי ממליץ לך לעיין בפורום תמצאי בו את כל התשובות לשאלותייך. אם עדיין תהיינה שאלות - אשמח לענות. גמר חתימה טובה.

gugu12

New member
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי....../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

לעו"ד אייל, אכן חיפשתי ולא מצאתי דבר לגבי הסדר התשלומים בפשיטת רגל עד מתן ההפטר. קראתי שלאחר הבקשה לפשיטת רגל מקבלים מהכנ"ר דרישה לתשלום חודשי בסכום מסויים אך ראיתי שחלק משיקולי הכנ"ר הינם חוק הגנת השכר שלמשפחה בת 4 נפשות זה בסביבות ה-4,000 ש"ח. השאלה היא האם כל שקל מעבר ל4,000 צריך להיות מופנה לאותו תשלום חודשי או שמא זה מחושב אחרת ? כי רק תשלום המשכנתא/שכ"ד מגיע לגובה של 2500-2700 ש"ח.... אם כך השאלה היא כמה תשלום חודשי יוצא לשלם (בערך ועל פי נסיונך) לאורך תהליך פשיטת הרגל עד לקבל ההפטר המיוחל למשפחה בת 4 נפשות המתשתכרת בסכום ממוצע של בין 8000-10000 ש"ח ? המון המון תודה על התשובה.

תשובה!

קשה להיכנס לראשו של החוקר/עו"ד בכונס הרשמי אשר קובע את התשלום החודשי ע"פ היכולת הכלכלית ובהתאם לנסיבות הקיימות המשתנות בין תיק לתיק. לדעתי, (עם דגש על דעתי בלבד), משפחה בת 4 נפשות אשר משתכרת סך חודשי של כ -8,000 ש"ח, כאשר מסך זה כמעט 3,000 ש"ח מופנים לפירעון משכנתא, סך של כ - 1,000 ש"ח ( פלוס מינוס) יהיה סביר - בהסתמך על מיעוט הנתונים שמסרת. בעת קביעת התשלום החודשי בוחנים את היכולת הכלכלית - הכנסות מול הוצאות, בכלל זה משכנתא נכנסת לתחשיב ההוצאות. לידיעה, ניתן להגיש בקשה להפחתת התשלום החודשי אם הוא גבוה ואינו משקף נאמנה את היכולת הכלכלית או אם נשתנו נסיבות (ירידה בהכנסות/עלייה בהוצאות/ פיטורין וכיוצ"ב). בהצלחה וחג שמח.

gugu12

New member
המון המון תודה,

ושוב שא ברכות על העזרה אשר הינך מגיש לאנשים מעוטי היכולת המגיעים לכאן, תודה.

פש"ר

שלום, התשלום החודשי נקבע בהתאם להוצאות וההכנסות של המשפחה כתא משפחתי. הכנ"ר קובע את הסכום בדר"כ עפ"י מה שנקבע בצו התשלומים בתיק ההוצל"פ במידה ומתנהל תיק בהוצל"פ. בכל אופן כל מקרה לגופו.

למעלה