שלום לעופר....

שלום לעופר....

תודה שיש פורום כזה
אני נמצאת בהתלבטות קשה
אני לא מוצאת מקצוע שמתאים לי
קשה לי למצוא מקצוע
עשיתי פסיכומטרי ,והפסיכומטרי שלי מאוד נמוך שכך הסיכוי קבלה שלי לא כל כך מותאמים לאונבסיטאות
יש לי בגרות גבוה והבעיה שלא מסתכלים על זה ..ציון 95
הלכתי ליועצת ...מישהו פשוט לא הפסיק להגיד לי שהיא מאבחנת טובה...היא יותר מאמנת אישית והלכתי עליה כי היא לא לוקחת הרבה ובסוף התאכזבתי נורא ממה שהיא אמרה לי
באתי עליה מתוך מטרה שתעזור לי ללכת לתואר ,שאלה אותי מה אחיות שלי לומדות ואם הן עשו תארים ...אמרתי לה שכן אך לא המשיכו בזה ולמדו הנהלת חשבונות
הציעה לי גם ללכת על זה ,שזה רק לימודי שנה ,ואמרה לי לעזוב מתואר שזה הרבה שנים ואין הרבה כ"כ ביקושים בעבודה שחבל להתחיל ...ואמרה אם אני רוצה ,אלך ללמוד תואר לא משנה איזה באונבסריטה הפתוחה
הרגשתי שהתבזבתי סתם ....שהיא לא עשתה מאמץ בשביל לעזור לי...
אני לומדת בנתיים הנהלת חשבונות ולא הולך לי כל כך בזה טוב ...זה גם לא כ"כ מעניין אותי
וחשבתי ללכת לאבחון שיותר מוכר ....שיש בו הרבה המלצות עם מוסדות לימודים שיכולים לקבל....אם יש דבר כזה....
אני פשוט לא מוצאת משהו שאני אוהבת וגם אני רוצה משהו שיש ביקוש..

rachel140

New member
אוי ואבוי אם תקשיבי לאישה

אני בוגרת תואר בהצטיינות מהאוניברסיטה הפתוחה. למדתי מדעי המדינה ויחב"ל. אבל עשיתי פסיכומטרי פעמיים ובשניהם קיבלתי מתחת ל- 500. יש לי הפרעת קשב וריכוז.
ממוצע הבגרויות שלי היה נמוך בהרבה משלך...

לקחתי תואר שמעניין אותי ולא כזה שייתן לי מקצוע ביד. כיום אני עובדת כמזכירה ומתכוננת להתחיל תואר שני.

תלמדי מה שטוב לך, תשקיעי, תוציאי ציונים טובים עם ממוצע מעל 85 ותעשי תואר שני בתחום ש"מקובל יותר" בשוק.

רק לידע כללי, ראש מחלקת לקויות למידה בפתוחה (שלא עובדת שם כיום)- לאחר שיחה ארוכה מאוד איתה בתחילת התואר שלי- אמרה לי שלא מתאים לי לימודים אקדמאיים. הדבר רק גרם לי להשקיע יותר ולהוכיח שאם אני רוצה- אני יכולה.

realismus

New member
אני מבינה לליבך

גם אני הייתי במסלול דומה לשלך. פסיכומטרי לא בשמיים (לדעתי פסיכומטרי לא מודד כלום מלבד היכולת לשנן בע"פ וכמה כסף יש לך לקורסים) הכוונה מקצועית שלא עזרה לי כיום כשאת הולכת להכוונה מקצועית הם לא פתוחים לאפיקים אמנותיים. ובמקרה כזה עדיף לנסוע לחו"ל לנקות את הראש, להתייעץ עם אדם חכם שמכיר אותך היטב. דברים כאלה אחרי שבזבזתי כסף טוב על כל ההכוונות האלה התייעצתי עם עצמי סוף סוף והלכת ללמוד קולנוע שום בעל מקצוע לא ימליץ לך ללכת ללמוד קולנוע, אבל מצד שני איש המקצוע לא צריך לחיות את חייך ולקום כל בוקר לעבודה שאת לא אוהבת הוא כבר מצא עבודה שנותנת לו סיפוק- להגיד לאחרים מה לעשות בחיים. בהצלחה. מקווה שסייעתי

Dschnieder1

New member
מזכיר לי את סיפור של צפרדעים

ששרצו לטפס במגדל הגבוהה בעיר רוב תושבי עיר התקבצו ואמרו שהם לא יצליחו זה קשה וזה לא יעיל אחד אחרי שניה הצפרדעים נפלו אבל רק אחד הצליח להגיע לראש המגדל. שנדהמו רוב תושב העיר ורצו לחקור איך הצפרדע הצליחה והאחרות לא גילו שהצפרדע חרשת בכלל ולא הקשיבה להם :)

חוץ מי זה תנסי את אפיק המעבר שמציאה אם תשיגי ציונים טובים את יכולה לעבור לאוניברסיטה

אני לא רואה בזה קשר...

והאמת שהבעיה יותר שאני לא יודעת במה להתחיל
תודה

למעלה