שלום למרכז

גנגי

New member
טללים,

אנחנו נבוא בהמוננו, על טפנו, מקננו ושירונינו, ונחרב לך ולשכנים את השקט. וברדיו יודיעו: הלילה לא היה שקט באצבע הגליל. ואנחנו נדע ששום חייל לא נפגע, זה בסך הכול מחרבי-השקט-ממרכז-הארץ שהגיעו לעשות שמות בגליל. ונסיים בשירת הניצוצות. הקהל מתבקש לקום על רגליו.

zimes

New member
בערך שנתיים

הילדים שלי משתמשים כך בשורש הנ"ל בביתי. (ואני מקווה שבעל הבית לא קורא פה בפורום. בעצם - סביר שהוא כן: הוא ירושלמי ונחמד, חייב להיות חברשלשלי).

תגידו, זו רק אני או ש

גם אתם הייתם צריכים לקרוא את הגיגי הטללים יותר מפעם אחת כדי להבין למה הוא חותר? לפניכם חידון הבנת הנקרא קצר. נסו לענות (בלי להציץ) 1. אל מה קשה יותר להתחבר ואיפה? א. אל הסימפוניה במחלף מסובים ב. אל הכביש בהיכל הקונצרטים ג. אל התווים של הפתגמים ד. אל האושר במחלף מסובים בדרך לסימפוניה בהיכל התרבות 2. בחר במשפט הקרוב ביותר אל הנאמר בקטע א. ככל שננתק את האושר מן הצדדים האחרים נתקרב למחלף מסובים ב. ככל שנעורר את הצדדים האפלים שבנו נקשה על העיוורים ג. ככל שנתקרב אל האושר נמשול בו יותר ד. ככל שנשמע יותר סימפוניות נקלע יותר לגלגלי מחשבותיו של טללי בוקר 3. מי אמר למי "כולנו זה בעצם אני"? א. טללי בוקר לעיוור שפגש במחלף מסובים ב. טללים למנצח על הסימפוניה ג. טל לכל מי שהסכים להקשיב לו 4. לדעת הכותב, איפה נמצא האושר? א. מתחת לדפי התווים של נגן קרן היער בתזמורת המנגננת ברגע זה את הסימפוניה התשיעית של בטהובן ב. נפל ממשאית הזבל במחלף מסובים, וכרגע עמלים על איסוף שייריו ג. רובץ בפתח ד. לא יודע, אולי באיזשהו צד אחר שעוד לא ניתקתי

shellyland

New member
תשובות

1. אל הפורומים של תפוז ביום כיפור. 2. ככל שנגיד מטולה יותר פעמים נרחיק מאיתנו את הסיכום. 3. האנרגייה הנרקיססטית לשלילנד ולחטא והשופטת. 4. אושר הוא נוצה קלה ברוח שרגע מרחפת באויר.

אטיוד5

Active member
אני יש לי פטור מפסיכומטרי

גדולה, גדולה !!

nutmeg

New member
שיבולת!

ממש שמעתי את טלל מדבר את הבוחן!
על תפיסת הסגנון!

למעלה