שלום למישהו פה ידע בasm

ELIELI22

New member
שלום למישהו פה ידע בasm

שלום אני קצת תקוע באסמבלי ... למישהו יש פה ידע ? אשמח לדעת.

DadleFish

New member
השתגעת? בפורום שפות תכנות?

מה פתאום שיהיו פה אנשים שיודעים אסמבלי? אם היית שואל אולי כבר היית מקבל תשובה

ELIELI22

New member
אז אני שואל ..

האמת שאין לי שאלה ספציפית אני פשוט רוצה להדביק חומר שפיספסתי . אני אומר לך אילו תוכניות אני צריך לכתוב ... ואם יש לכם אתרים מומלצים אני אשמח לעיין בהם ולשפר ידיעותי באסמבלי . "כתבו תכנית שמקבלת מהמקלדת קלט של שני תווים בקוד ascii שנותנים מספר דו ספרתי (עשרוני). התכנית בודקת אם המספר הוא ראשוני (אפשר לבחור בכל שיטה שתרצו, אין צורך להקפיד על יעילותה) ומדפיסה על המסך באמצעות פרוצדורת שירות של DOS, את האות Y אם המספר ראשוני וN- אם אינו ראשוני. הערה: יש לבדוק אם הקלט חוקי ולדאוג להודעה מתאימה אם אינו כזה." דוגמא לתוכנית הקלה מבין השלושה שקיבלתי שיעורים בה . אני לא מחפש שמישהו יפתור לי אלא שיפנה אותי למקום שאפשר לקרוא בוא חומר או לתרגל ולהבין . תודה מראש אלי .

codec

New member
DeJaVu

אני חושב שהיה כאן מישהו עם השאלה הזאת לא מזמן.... בכל מקרה, נתחיל מההתחלה: 1) אתר - art of assembly 2) חשבת על האלגוריתם לפתרון? כלומר, ללא קשר למימוש באסמבלי, איך היית פותר את הבעיה?

ELIELI22

New member
האמת ...

שלא ממש הבנתי את השאלה .. הם רוצים את הערך הascii שהתווים מחזירים זאת אומרת לדוגמא הערך הascii של a + נ שווה למשהו ???? בכל אופן אני אצטרך לבנות איזושהי לולאה כזו שמחלקת את המספר שיוצא לי מהחיבור הזה בכל מספר מ2 ומעלה כולל 2 עד ל1 פחות גודל המספר .. ולבדוק אם המספר מתחלק בו ללא שארית אם קיים כזה מספר אז המספר הוא לא ראשוני אחרת ראשוני . זה מה שאני מבין פחות או יותר .

selalerer

New member
אתה פשוט קולט שתי ספרות....

....היות וזה Assembly אתה צריך לתרגם אותן (יש לך בסך הכל שני קודי ASCII של ספרות!) למספר, גם את זה אתה צריך לחשוב איך לבצע.

ELIELI22

New member
רגע הפרצדורה שקולטת ...

הפרוצדורה שקולטת את התו לא מתרגמת אותו למספר בינארי שנכנס לdata segment . ?

selalerer

New member
הפרוצדורה של DOS(?), לא.

אתה צריך לעשות פרוצדורה שתעשה את זה.

ELIELI22

New member
עד כאן ...

אני כנראה צריך לקרוא חומר לתוך הלילה כדי להיות בעינינים , אני אפשהו פיספסתי הרבה דברים . אני אקרא , ואז אם יהיו לי בעיות נראה לי שאשוב לפורום , בכל מקרה תודה רבה .

vinney

Well-known member
deja-vu ../images/Emo70.gif פורום שפות או לא../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

למעלה