שלום למומחים

gibsanit

New member
שלום למומחים

קראתי שבכל דבר בעולם יש יין יאנג... האם גם בעצמים דוממים? יין ויאנג הם שני כוחות שאחד מהם הוא יותר פסיבי ואחד הוא אקטיבי, איך רואים את זה בעצמים דוממים? מי יכול לענות לי על הקושיה?

מאיר72

New member
YIN/YANG

גיבסנית שלום, YIN/YANG זה מונח יחסי, כלומר את ביחס להר יותר אקטיבית, ולכן את היא ה YANG וההר הוא ה YIN, אבל אם נשווה את אותו הר לאבן שאת מחזיקה ביד אז ההר הוא YANG והאבן היא YIN.

gibsanit

New member
תודה מאיר

אז לדבריך היין יאנג הם רק רק מושגים יחסיים, אז כשאומרים שחסר בגוף יין למה בעצם הכוונה, מה הוא הין שבגוף ואם הוא רק מושג אז איך אפשר לגרום לו להתמלאות, מאיפה מביאים את היין? תודה מראש

מאיר72

New member
YIN זה החלק החומרי יותר ולכן הדרך הטובה

ביותר היא דרך המזון! לפעמים זה בעייתי ולכןם נעזרים בצמחי מרפא ודיקור. איזה מזון, מה מתי ואיך, צריך להתאים לך בדיוק. רפואה שלמה

gibsanit

New member
אז בעיקרון אפשר לומר שמזון זה יין?

כי הרי גם במזון יש יין ויאנג ומדברייך אני מבינה שהמזון באופן כללי הוא יין יחסית לדברים אחרים, אז מדוע שלא ניתן משהו שהמזון הוא פחות יני ממנו, אתה מתכוון שמזון הוא אחד הדברים הכי ינים שניתן להזין איתם את גוף האדם?

מאיר72

New member
בגדול כן, כיוון שגם במזונות יש

שהם מזינים את ה YIN ויש כאלו שמזינים את ה YANG.

gibsanit

New member
אז יין ויאנג

אני מבינה שהכל יחסי. מזון הוא חומרי יחסית לכן הוא נחשב ליין אבל גם בו יש יין ויאנג, אני קראתי שהיין ויאנג יכולים להיפרד בגוף, איך זה אפשרי אם הם רק מושגים יחסיים, הרי תמיד יהיה משהו יני במקום מה שהיה הדבר הכי יני עג עכשיו ושלא קיים כבר. תודה שאתה משיב לי לכל השאלות אני מקווה שזה לא ניג'וס
אתה מקסים

יניב ר2

New member
יין ויאנג ומה שבניהם

היפרדות של יין ויאנג הוא מצב פטולוגי חמור שבמקרים רבים הוא מצב מקדים למוות. במוות היין והיאנג נפרדים! זה מכיוון שלכל אחד מהכוחות יש כיוון טבעי- היין המצב מאוזן עולה למעלה והיאנג יורד למטה, זה יכול להתאפשר רק כאשר הכח הנגדי תומך, ברגע שלא תהיה תמיכה מהכח הנגדי תהיה היפרדות. האמת שקצת קשה להסביר את הרעיון דרך מחשב, אבל תחשבי על אדם שסובל ממחלה סופנית, גם החומר בגוף הולך ופוחת (אטרופיה של שרירים, תאי גוף מתים) וגם האנרגיב יורדת. ברגע ששניהם יהיו חלשים מאוד, כמו שני אנשים שלוחצים ידיים ומישהו מושך אותם מאחור, ברגע שהכוחות יהיו חלשים מידי כדי להחזיק אחד את השני, תיתרחש פעולה של היפרדות, היפרדות=מוות. מקווה שעזרתי במעט.

מאיר72

New member
כנראה יש טעות בהסבר

אין הכוונה להיפרדות ( כפי שהסבירו לך היפרדות = מוות), אלא הכיוון שכל מאכל/צמח/דיקור עושה, פועל בו ולכן מזון שמחזק YIN, עובר ל"צינורת" של ה YIN, ה YANG לYANG וכן הלאה וכן הלאה.

gibsanit

New member
כן אני קראתי שהיין והינג נפרדים במוות

תודה על ההסברים שלכם. הצינורות של היין והיאנג, האם הכוונה למרידיאנים הינים והיאנגים?

למעלה