שלום למומחים

שלום למומחים../images/Emo140.gif

אני בת 23, נשואה, וחווה בימים אלו תהליך לא פשוט של גירושי הורים, שמלווה בהמון תחושות אשם, בעיקר על האושר שאני חווה בנישואים הטריים לעומת התקופה הקשה שעוברת על הורי ואחיי. אני מתמודדת עם המצב לא רע, אבל אני חושבת לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע לי בהתמודדות. קראתי באת של איט"ה על עקרונות השיטה, ואני מאוד מתחברת לרעיון של ה'תכלס' טיפול, ותוהה אם טיפול קוגניטיבי יכול לעזור לי. אשמח לשמוע דעות בנושא,

שריד

New member
על פניו כן

טיפול קוגניטיבי יכול לעזור לכל אחד. המטרות הן אלו שמכוונות את הגישה או השיטה שאליה פונים. הטיפול הקוגניטיבי יכול לתת לך כלים להתמודד עם מחשבות ורגשות המפריעים לך לבצע פעילויות יום יום ביעילות המירבית. הוא לא יכנס איתך לעבר, וכו'. מצד שני, גם טיפול משפחתי קוטקסטואלי יכול לעזור במקרה שלך, ועיקרו הבנת ההקשרים המשפחתיים.

המטרה היא, in a nut shell,

להנות מחיי ללא יסוריי מצפון, וללמוד איפה למקם את הגבול ביני לבין המשפחה (נאי ממש גאה בעצמי על כך שהצלחתי להבין את זה
). האם ב'טיפול משפחתי' הכוונה היא לטיפול כולל לכל בני המשפחה- כי אם כן, זה לא מתאים לי, אבל בגדול, נשמע לי שזה הרעיון- הקשרים המשפחתיים, ולכן הייתי מעוניינת להבין מהו הטיפול שאתה מדבר עליו. האם מטפל קוגניטיבי מטפל *רק* בשיטה זו, או משלב בין השיטות השונות בהתאם לצורך?

שריד

New member
אפשר גם וגם

מטפל קוגניטיבי יוכל להראות לך את כשלי החשיבה המובילים לרגשות האשמה. מטפל משפחתי, שאגב לא חייב לראות את כל המשפחה, יעזור לך להרחיב את נקודת המבט בהקשר המשפחתי. בד"כ מטפלים לא עובדים באופן "נקי" לגמרי אלא משלבים שיטות נוספות אשר בתחום הכשרתם וההשתלמויות שעברו. עוזר ? שריד

עוזר מאוד, תודה.

קבעתי פגישה עם מטפלת לאחרי ראה"ש- אני יודעת שהיא מטפלת גם בשיטה הקוגניטיבית, אפגש איתה ונשמע מה דעתה. המון תודה

למעלה