שלום למומחים

0צחי0

New member
שלום למומחים../images/Emo140.gif

אני מקווה שאני במקום הנכון כי ניסיתי כל פורום אפשרי. רכשתי מצלמת DV של סוני (הדגם האחרון) DCR-HC21E. יש לי קלטת מלאה שכבר שבוע אני מנסה להעביר אותה למחשב, ים של טלפונים לעזרה ושיגעתי הרבה גורמים עד שלבסוף, אמש, ממש במקרה, הצלחתי דרך התוכנה שמגיעה עם המצלמה PICTUR PACKAGE ואפילו עם MOVIE MAKER של סוני. במובי מייקר בחרתי באופציית DV כמובן. האיכות שיוצא הסרט היא מדהימה, אלא שלצערי הרב, סרטון בדיקה שהעברתי למחשב שאורכו 2 דקות בערך, יצא בערך 880 מגה. כמובן שבמצב כזה אין לי שום סיכוי לצרוב לדיסק. מה גם שאורכו המלא של הסרט שצילמתי הוא בערך שעה. כמובן שמתוך חוסר נסיון, ניסיתי להשתמש במכווץ של דר' דיויקס, וזה אכן כווץ את ה-880 מגה ל-44 מגה אבל האיכות נפגעה (ולא במעט). שאלתי אליכם מתוך הבנה שיש לכם מושגים בעריכה..האם פעלתי נכון? באיזו תוכנה אפשר להשתמש כדי להוריד את הסרט באורכו המלא, עם מינימום פגיעה באיכות ועם מינימום משקל? אודה לכם על ההכוונה. צחי.

אם יש לך צורב DVD...

(והקובץ שלך עם סיומת AVI או MPG ) תוכל לנסות להמיר עם התוכנה TMPGEnc לפורמט DVD (לקודד אמ.פי.ג'י 2) תוכל להגיע למשקל של מדיית DVD... אח"כ להמיר לקבצי VOB ולצרוב תנסה להמיר דקה מהסרט ותראה איך האיכות..

0צחי0

New member
אין לי צורב DVD אלא CDROM רגיל.

סה"כ אני רוצה לצרוב לדיסק רגיל באיכות מקסימלית.

הכוונה שלי..

בעזרת movie maker תכין קובץ AVI ואח"כ תעבוד עם TMPGEnc אם הקובץ גדול מידי, תוכל לקודד לסרוגין, ולחבר את קבצי ה mpg בסוף כשאתה ממיר לקבצי VOB

אז..

בעזרת movie maker תכין קובץ AVI ואח"כ תעבוד עם VirtualDub ותקודד ל DivX או Xvid לפי המאמרים פה.. וכל הסרט יכנס ב CD אחד אבל האיכות תרד (תבדוק דקה מהסרט) .. דרך אגב.. נראה לי (אבל אני לא בטוח) שתוכל לקודד ל DVD (קובץ mpg ) לפי מה שהסברתי קודם ולצרוב ב CD (בנירו DAT ) אבל יהיה לך קובץ MPG של 4.2 ג'יגה.. כלומר איזה 6, 7 דיסקים (CD-ים)

0צחי0

New member
לא טוב..

הבנתי ממספ' אנשים שקיימות תוכנות שממירות למשל במקום DV הן ממירות ישירול ל-DIVX או משהו כזה, כלומר ישירות מהמצלמה למחשב. כך זה יוצא קובץ קטן יותר ופחות איכותי, אבל לא משהו שהוא בלתי נסבל. והשאלה היא איזו תוכנה עושה זאת.

Ven0m

New member
פעלת נכון בגדול

הצורה הנכונה היא 1) ללכוד את ה DV במלואו למחשב (יקח המון מקום) 2) לערוך אותו מבלי לשנות את הפורמט, כלומר להשאיר אותו DV אחרי העריכה. ב PINNACLE STUDIO למשל עושים זאת ע"י בחירת USE PROJECT SETTINGS או משהו דומה באפשרויות קידוד הקובץ הסופי. ישנה אפשרות אפילו יותר טובה - לשמור לפורמט LOSSLESS אחרי העריכה - מומלץ HUFFYUV אבל זה יקח אפילו יותר מקום 3) לקודד לפורמט המתאים, למשל XVID אם רוצים לראות במחשב או S/VCD (או DVD אם יש צורב מתאים) אם רוצים לראות בנגן ה- DVD הסלוני. DR DIVX אינה בחירה חכמה במיוחד לקידוד עבור צפיה במחשב, GORDIAN KNOT תעשה עבודה יותר טובה עם XVID. קידוד ל S/VCD אפשר לעשות לפי המדריכים כאן בפורום כל עוד מותקן PANASOCNIC DV CODEC במחשב (מצא בגוגל). מדריכים לשימוש ב- GORDIAN KNOT תמצא ב- DOOM9.NET, מחלקת GUIDES. צעדים 1+2 ניתן לבצע בתכנות העריכה והלכידה הפופולריות כגון PINNACLE STUDIO (איתה אני למשל עובד) מנהלים - זו שאלה שנשאלת הרבה, אפשר אולי לשים טאג

למעלה