ועוד הערה בקשר לעייפות הכרונית...
מניסיוני האישי אני יודע ש: מצב של עייפות-כרונית, מצב שבו האדם ישנוני מאוד ו"חי משינה לשינה" קורה לרוב כשלאדם יש נטייה להדחיק (להדחיק="לא להביע") את רגשותיו האמיתיים... כעס, פחד, בדידות ותסכול, אלו הם סוגי הרגשות שלרוב אינם "מקובלים" בחברה שלנו, אך כשהגוף אינו מביע את רגשותיו הוא נהיה "חלש", וזקוק למספר יוצא-דופן של שעות-מנוחה... ולכן, ההמלצה שלי עבור בן-אדם הסובל מעייפות-יתר: למצוא דרכים להביע יותר רגש, ובייחוד את הרגשות ה"מלוכלכים"... (קריצה) אני מוכן להתערב שישנו שם איזשהו קטע של כעס, זעם, תסכול שאיננו מקבל את ביטויו... הבעה של רגשות כאלו (כאשר הם באמת עולים) היא ה*צעד הראשון* להגדלה של רמת האנרגייה והחיות... "אין שמחה ללא כעס" אם האדם רוצה להרגיש טוב יותר ואנרגטי יותר, עליו למצוא את הדרך לבטא את מה שלא נוח לו... אמיר נשמע מעניין, אבל כיצד פורקים כעס? אך ורק בצורה גופנית... לא, הגברת הפעילות האירובית לא תעשה את זה... (הרבה מאוד מהחולים במחלה הזאת הם ספורטאים מדופלמים), "Give Yourself a Break...l" Give Yourself a Break!1 נכון, זאת לא חוכמה מצידי להגיד להוריד את האינטנסיביות בחיי היום-יום, זהו דבר שקשה מאוד לעשות עבור מי שהתרגל(ה) לכך... זהו אולי הפתרון לטווח-הארוך, אבל לטווח-הקצר, בפעם הבאה שאת מרגישה את הכעס הזה או את התסכול הזה בוערים בתוך הגוף שלך==>>> שחררי אותם! את תרגישי באופן מיידי עלייה ברמת האנרגייה והחיוניות הטבעית שלך... אני מניח שזהו הדבר העיקרי שסובלים ממנו במחלה מסוג זה, ז.א. מתחושה שהחיים עוברים ושום דבר לא קורה, או במילים אחרות מחוסר בדברים הכי בסיסיים לאדם: שמחת-חיים, התלהבות-טבעית, תשוקה וציפייה דרוכה לקום מחר בבוקר, לחייך אל השמש, להריח את הפרחים וכו´... תני ביטוי לכעס שלך... צעקה, בכי (אם את מרגישה אומללה), שבירה, ניתוץ, הכאה (של מזרונים, כריות, ארונות-ישנים, שק איגרוף וכו´...) את מוכרחה לתת ביטוי לרגשות שלך! מ-ו-כ-ר-ח-ה! אני למשל, יש לי תרגיל מצויין להוצאת כעס: אני פורס על הריצפה שלושה מיזרונים, ושוכב על המיזרון האמצעי. על שני המזרונים האחרים אני מניח (לפני שאני נשכב) שתי כריות. אני נשכב על המזרון האמצעי ומתחיל להוציא את הזעם שלי על ה"אם-אמא" של הכריות... הבנת? ניתן ללוות תרגיל זה בצעקות, ברקיעות ברגליים על המזרון, ובכל דרך-ביטוי אחרת שעולה באותו הרגע... העיקר הוא להוציא את האיכסה מבפנים... תרגיל נוסף: באוטו. אני משתמש באוטו שלי והופך אותו ל"אי של צעקות". תני ביטוי לרגשות שלך ולאגרסיות שלך בעת נסיעותייך באוטו... זה הרבה יותר מעניין ומועיל מאשר לשמוע את אותם השירים בגלגל"צ... (או בכל תחנה אחרת)... תקשיבי לעצמך תוך כדי נהיגה, וצירחי בקולי-קולות! אבל לא להזניח את הידיים והרגליים, הם כלי הביטוי העיקרי של הכעס, למצוא דרך להשתמש בהם! (אגרופים, בעיטות, רקיעות ברגליים וכו´) אנא דווחי לי אם זה עזר לך... שלך, bigfish