שלום לכן,

שלום לכן,

רציתי לדעת האם מישהיא מכן הגישה אי פעם תביעת נכות לביטוח לאומי, בגין המחלה הארורה הזו, אני כבר ממש לא מסוגלת לעבוד ב10כ -12 ימים בחודש, ימים לפני המחזור, במחזור ואחריו, אני או במיון, או דוחפת נרות וולטרן בכמויות, אני ממש אומללה, מדממת נורא, (סובלת מאנדומטריוזיס, אדנומיוזיס (רירית הרחם מתפרצת לתוך השריר של הרחם עצמו ומעוותת אותו) ומיומות), כאבי תופת, ושוקלת לתבוע נכות צמיתה. מה דעתכן והאם מישהיא יכולה לתרום מנסיונה או בכל עיצות? תודה מראש. , אגב אני אמא לתאומות מפונדקאית כי הרחם בסופו של דבר לא יכול היה להחזיק הריון ועברתי אין ספור הפלות. תודה

שלום לך חגית

כן , אני הגשתי תביעת נכות ולא אין הכרה במחלה כנכות ולכן אין זכאות לנכות בגין המחלה. אני רק לא מבינה למה את מקבלת מחזור? ולמה את לא על דיכוי קבוע?

נעמי 17

New member
גם אני באותה החגיגה

אנדו+אדנו. אבל יקירתי נראה לי שאת זקוקה לתותח כבד כמו דקא קודם כל בכדי שהגוף ירגע , יהיה בדיכויי ואז תעשי הערכת מצב.

אני קצת מבולבלת

קודם כל תודה על ההתייחסות. שנית הרופא שלי המליץ לי לעבור כריתת רחם מלאה. אני בת 41, וכפי שציינתי אם לתאומות מפונדקאות, כך שאיני מתכוונת או יכולה להרות. הענין הוא שאני לא יכולה עכשיו ללכת לניתוח מורכב מאחר ואין לי עזרה והתאומות בנות שנה ו 3 חודשים ואין לי אפשרות לעבור אשפוז והחלמה ארוכים בחצי שנה הקרובה. אשמח לקבל מכן מידע לגבי הדיכוי. איך מקבלים אותו, באיזה תדירות, האם יש תופעות בלות? תספרו לי כמה שאתן יכולות פליז, אני מיואשת, לפעמים פשוט מכאבים יש לי מחשבות איומות. אנא.

ערב טוב

לא בטוחה שכריתת רחם עוזרת במקרה כזה צריך לבדוק. דיכוי - יש את הגלולות קבוע ללא הפסקה כדי לא לקבל מחזור. ויש את הדקאפפטיל - זריקה אחת לחודש שמדכאת את המערכת ההורמונלית. את הזריקה מקבלים בהמלצת רופא עדיף אחד שמבין באנדו'. וכן יש תופעות בלות לזריקה כמו - גלי חום, קריזות, בריחת סידן וחוסר חשק ענק לסקס. הבעייה עם הדקא שאת יכולה לקבל רק עד חצי שנה ולכן הייתי ממליצה לך להגיע למרפאה בתה"ש - מרפאת אנדו' ולקבל שם את הייעוץ הנכון למצבך. תרגישי טוב ובלי מחשבות איומות ולא להתייאש זה כואב אבל אפשר לטפל בזה. אנחנו איתך רק תשאלי.

נעמי 17

New member
אז אל תבלבלי

נראה לי שהרופא שלך הוא מהדור הישן- מאוד!! והמלצתי המיידית- החליפי רופא למישהוא שיבין אותך ואת מצבך. יש פה רשימה לא קטנה של מומחים, פרטי או ציבורי והמרפאה בתל השומר כמובן. כל רופא שמבין באנדו יוכל לרשום לך דקא. אני בגילך, יש לי בן בן שלוש וחצי. שוחחתי רבות עם דר סוריאנו על הסוגיה של האנדו-אדנו, הגיל, הפוריות, והעובדה שאני לא מעוניינת להכנס להריון, והמלצות ששמעתי בעבר< וברחתי> להסיר את הרחם . את יודעת מה היתה תגובתו? "מעולם לא הסרנו רחם לאישה בעיקבות אנדו,ואני מקווה שלא נצטרך לעולם." עם גישה כזו- אפשר להמשיך הלאה. בעבר חשבו שאם מסירים את הרחם- פותרים את הבעיה. והינה קם רופא ואומר- לא. תביני- לרחם חשיבות רבה הרבה יותר מעבר לפוריות. את חייבת להיות בדיכויי מלא כל הזמן. אני מניחה שיציעו לך לפרסקופיה לשיפור איכות החיים לניקויי המוקדים. אם האנדו התפשט באגן, מה תעזור כריתת רחם????

כמו שחשבתי

גם לי סוריאנו אמר את אותם דברים כששאלתי אותו אם ניתן לפתור את בעיית האנדו בעזרת כריתת רחם .

lee E

New member
הרחם הוא לא הבעייה אחרת

רבות מאיתנו היו בוחרות בפתרון הזה. הביעה היא המוקדים שנמצאים מחוץ לרחם ויוצרים את הצרות. המוקדים מחוץ לרחם מתמלאים בדם כל חודש-בדיוק כמו שקורה בתוך הרחם-כך שכריתה לא פותרת כלום. בעיה נוספת היא השחלות שגם מייצרות הורמונים-אבל אם נכרות אותם נצטרך לקבל הורמונים חלופיים-בקיצור..בעיה.

מישמש33

New member
לגבי ביטוח לאומי

אני כרגע בשלבים של וועדה רפואית וכמובן שכל התחום הבירוקרטי המעצבן הזה לוקח זמן רב, בכל אופן שווה לנסות, הייתי בפגישת ייעוץ במרכז למימוש זכויות רפואיות של לבנת פורן, נאמר לי שם כי אכן אין הכרה בחולות אנדו', אבל מדובר במלחמה בביטוח הלאומי ולכן אין טעם שהם ייצגו אותי, אבל שאמשיך בדרך הזו לבדי, כמה שיותר בנות שיגישו תביעה, מה שיעלה את המודעות ואולי יגרום ליותר הבנה לגבי המחלה והמשמעות עבור בנות שסובלות, בכל אופן בהצלחה

קודם כל תודה על התגובות

אז ככה, כפי שציינתי יש לי מיומות ברחם מאוד כואבות בנוסף לחגיגה המדוברת. בנוסף המליץ לי הרופא כריתה כולל השחלות (יש לי שחלה "וחצי" בגלל טראומה בעבר. אתן ממליצות על סוריאנו?

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם נעמי

ההצעה שניתנה לך מיושנת ואינה עומדת במבחן המציאות- אומנם, המיומות שלך בתוך הרחם אך נגעי האנדו' מפושטים באגן ולכן כריתה לא תשנה דבר. מצטרפת להמלצות לפנות למרפאת האנדו' בתה"ש ולקבל את חוות דעתם- אני מניחה שתשמעי זמירות אחרות , פחות מילטנטיות. סוריאנו כמנתח נחשב מעולה.

נעמי 17

New member
נזכרתי בעוד דבר

מכוון שהאדנו ברחם ויש עיוותים בצורת הרחם יש תמיד או היה יותר נכון ויכוח אם יש לי מיומות. טכנאי אולטא סאונד- מוצאים תמיד "מיומות" מכוון שזה מה שהם מכירים בתוך השריר. מומחי אולטאסאונד ובינהם פרופסור שולמן, מביט, אומר אולי זו מיומה? ואז נזכר, כן , מבנה הרחם , אדנומיוזיס, כן זו לא מיומה זה רחם דו קרני עם מבנה לא סדיר ... לכן , הייתי בודקת שוב את ההנחה שלך למיומות. בכלל, הפסקתי ללכת לחלוטין לאולרטא סאונד אצל טכנאי הקופה. מכוון שהם אינם מיומנים הם כותבים אבחנות לא מדוייקות וברוב המקרים שולחים אותי ישירות למומחה במקרה הטוב או למיון/ חדר ניתוח במקרים אחרים. מכוון שעברתי מספיק ,ואני יודעת מה יש לי , חוזר הריטואל: דר אולי תביט שוב? יש לי כך וכך.... בסוף נשבר לי. אני עושה אולטרא סאונד רק אצל מי שמבין היטב.

זוכרת את סיפורך ושמחה לשמוע

שהפכת לאם. לא יודעת לגבי ביטוח לאומי. לגבי הסרת איברי הרביה- הדיעות חלוקות כמו בכל נושא בקרב הרופאים. אם תשאלי את משיח- הוא יאמר לך להסיר וכמה שיותר מהר רחם חצוצרות שחלות, רופאים אחרים מתנגדים. יודעת שרבקה שנמצאת כאן עברה הסרה של איברי רביה בגיל מאד צעיר- כדאי להתייעץ איתה על הקלה בכאב אם בכלל.. רבקה את כאן??

למעלה