שלום לכן!

בודדה1984

New member
שלום לכן!

יש לי שאלה / עצה / עזרה ... אני מתאמנת כבר 8 חודשים .. עשיתי מסה עם תזונה מתאימה .. גדלתי חחחח ושלשום התחלתי חיטוב (אני רוצה ללכת להתחרות בקטגוריית מיס ביקיני/פיטנס) ... אבל !! איך נגמלים מהפחמימות כמו עוגיות מתוקים .... אין לי רעב פיזי ... יש לי תפריט מסודר שעשה לי תזונאי ספורט שהתחיל איתי את תהליך ההכנה ... אבל יומיים חיטוב וכל יום נפלתי על משהו (עוגיות מלוחות, פתי בר עם שוקולד) למזלי רק בשעות הבוקר.. ביתר היום כבר היה בסדר...
מיותר לציין שתחושת הכישלון הזו שלי מדכאת וגורמת לי לחשוב שאיני חזקה מספיק עם כי זה לא נכון כיוון שכבר הצלחתי בעבר להתחטב ...

בבקשה עזרו לי תנו רעיונות עצות איך נגמלים מזה ? .....

לא ממש הבנתי את הבעיה

את מנסה להגמל מפחמימות בכלל או רק מעוגיות? עד כמה זה פוגע לך בתזונה? כלומר האם הבעיה היא כשלון או תחושת כישלון? והאם התזונאי לא יכול לעזור לך?

אז כנראה אני לא האדם המתאים לענות על השאלה

אני מאמינה שאם ממש בא לאכול משהו, אז לא יקרה כלום. והאמת, לא קורה כלום. אני בכלל לא מסתכלת על זה כעל "כניעה", כי זה מונח של מלחמות. ובמלחמות, אין מנצחים.
אבל לגבי אנשים שאני מכירה, אז יש 3 דברים שיכולים לעבוד:
1. לא לקנות את זה מראש, שלא יהיה בבית.
2. לקבוע תג מחיר לכל עוגייה, ושזה יהיה מחיר יקר. למשל, 50 שכיבות סמיכה.
3. מותר לאכול עוגיות, אבל רק לאחר קבלת אישור מחברה טובה.

מור שלז

New member
מנסה לשתף במה שעבד בשבילי...

קודם כל - נהדר שאת עובדת עם תזונאי ספורט באופן מסודר. ושווה מאוד להתייעץ איתו.

כמה רעיונות לגבי דברים שעבדו עבורי אישית (ושוב, אני מציעה לך להתייעץ):
- בתקופות שבהן אני עושה ספורט התקפים של חשק לפחמימות בדרך כלל מעידים על כך שלא אכלתי מספיק בזמן האימון (אם זה אימון ארוך) או שלא אכלתי מספיק מייד אחרי האימון. נסי לבחון עם התזונאי את התפריט שלך ולראות אם ניתן להעביר חלק מהמזון לחלון ההזדמנויות שמייד אחרי האימון.
- ואם כבר הזכרנו חלון הזדמנויות - כשממש בא לי משהו מתוק, אני לא אומרת לעצמי שאסור, אלא אומרת לעצמי שסבבה - מייד אחרי האימון הבא בחלון ההזדמנויות (אצלי זה לרוב בבוקר). לפעמים אחרי האימון כבר לא בא לי, ולפעמים בא לי בכל זאת ואז אני אוכלת את המתוק בלי נקיפות מצפון. הקסם של חלון ההזדמנויות הוא שהרבה פעמים אני יכולה להרשות לעצמי דברים שאני בדרך כלל לא אוכלת, ולא לשלם בעלייה במשקל. היתה תקופה ארוכה שחלמתי על קרמבו, ושוקולד ושאר דברים שהילדים מכניסים הביתה, ופשוט אכלתי כל יום אחרי האימון את מה שהתחשק לי. והפלא ופלא - המשכתי לרדת במשקל.
- תנסי לזהות מה הדבר האחד שהכי מתחשק לך, ובקשי מהתזונאי לשלב אותו בתפריט שלך באופן יומי. אין שום סיבה להסתובב עם חשקים ותחושת כשלון. אפשר לרדת במשקל גם אם את מפרגנת לעצמך (בקטנה) משהו שאת אוהבת פעם ביום.

בכל מקרה אין לך מה לחשוב שאת לא חזקה מספיק, פשוט לא מצאת את הדרך הנכונה שמתאימה לך. למצוא איך לאכול נכון בשילוב עם ספורט זה לא פשוט, ולוקח זמן. היתרון הגדול שלך הוא שאת עובדת עם תזונאי ספורט שיכול לעזור לך למצוא את הדרך שלך.

בהצלחה

למעלה