שלום לכן!!

עילית33

New member
שלום לכן!!

אני מזועזעת ממסר שכתבה ילדה בת 13( !!!) בפורום "זהות מינית"- היא טוענת שם שהיא כבר שכבה הם עם בנים והן עם בנות והיא בטוחה שהיא לסבית ולא יודעת כיצד לספר להוריה. מה שמזעזע אותי זה ...בת 13?????? בעלת ניסיון מיני עם 2 המינים??? אולי אני "אולד פיישן"- אבל כנשים- אתן לא חושבות שזה קצת מוגזם? האם לדעתכן לא צריך להיות פיקוח כלשהו על המסרים כאן? ובעיקר על התשובות שילדה כזו מקבלת..הרי ענו לה רק לגבי איך לספר לאמא ואיך לא..הרוב ייעצו לה בכלל להסתיר- ואני שואלת אתכן כנשים ואולי גם כאימהות...אין צורך בגבולות כאן? נכון שזה וירטואלי- אבל-....מה דעתכן? אני פשוט מזועזעת! אני מצטערת אבל אינני יודעת איך לעשות קישור( לינק) להודעה...

nirdagan

New member
צירוף לינק להודעה

כשכותבים הודעה בפורום בתפוז יש למטה שני חלקים אחד נקרא "כתובות אינטרנט נלוות" והשני "קישורים בתוך ההודעה". בשניהם בשדה השמאלי יש להכניס את ה-URL (כתובת האינטרנט) של היעד המקושר. בצד ימין יש לכתוב את התיאור (או מחרוזת מתוך ההודעה שתיהפך לקישור). לגבי קישור להודעה מפורום אחר, הולכים להודעה הרצויה, לוחצים עם הלחיץ הימיני על הנקודה שמסמנת את כותרת ההודעה ובוחרים "copy shortcut" זה מעתיק את כתובת ההודעה. את מה שהעתקתם, מדביקים בשדה השמאלי של כתובות אינטרנט נלוות כמוסבר לעיל.

גם בעיני משהו כאן מריח מאד לא טוב

כשילד/ה בת/ן 13 היא/הוא בעל/ת ניסיון מיני עשיר, ללא קשר לשאלת זהותה/ו המינית, מתעורר אצלי מידית חשד במה שקורה בסביבתה/ו הקרובה. ומעכשיו מה שאני כותבת נכון לשני המינים ודי: משהו מעוות מאד, אם ילד מוצא את הדרך שלו ליצור קשר עם העולם באמצעות יחסי מין מלאים. זו יכולה להיות בדידות רגשית, זו יכולה להיות חוויה מינית קשה שמשוחזרת, זו יכולה להיות סביבה קרובה מאד, שדוחפת לכוון של מיניות לא בשלה. מין מלא בגיל 13 איננו חוקי - וחובה לדווח על קיום שלו לרשויות. החוק מתייחס, במקרה כזה, לאחד הצדדים כאל אשם, ולעתים, כששני הצדדים בני פחות מארבע עשרה, קשה מאד להבין מי מנצל ומי מנוצל, וסביר יותר לבדוק, מה קורה אצל שני הצדדים, ומי הביא אותם למצב שבו זו דרך הביטוי שלהם לקושי. השארתי בפורום זהות מינית בתגובתי להודעתה של הילדה טלפון שניתן לפנות אליו, ואת רשימת בתי הקפה של הפוך על הפוך. במכוון, לא התייחסתי שם לנושא של תקיפה מינית, אם הילדה איננה תופסת עצמה כמי שעברה תקיפה, אני לא מוצאת טעם להודיע לה שזה מצבה - זה שיפוט בעייתי מאד, בתנאים. לידיעת קוראות/י הפורום, במצבים כאלה ודומים להם, תמיד כדאי להכנס לאתר מקום. את רשימת בתי הקפה מצאתי בלינק הזה, ובאתר רשימות ארגוני עזרה רבים נוספים.

MARMELAD

New member
רוני, כפרה

בואי נבחן את הסיטואציה: יש לנו ילדה בת 13 שכבר מקיימת שנה יחסי מין - וטוענת שיש לה נסיון עם בנים ועם בנות. אפשרויות: היא לא בת 13 היא לא קיימה יחסי מין היא מאוד בוגרת לגילה היא מאוד ילדותית ומחפשת חיבה במקומות הלא נכונים (וההערה על אבאמא גורמת לי לצדד בכיוון הזה דווקא) בכל אופן, ילדה בת 13, לדעתי לפחות, עדיין לא נמצאת בגיל שתלך להפוך על הפוך, מרכז ייעוץ לנוער או כל ארגון כזה. זה חבל, אבל זה המצב, לדעתי. בסה"כ אנחנו צריכים לזכור שהיום בני הנוער הרבה יותר מודעים לעצמם, למיניות ולסקס ממה שאנחנו היינו כשהיינו בגילם (חלקנו בעבר הרחוק יותר וחלקנו בקרוב, אבל בכמה השנים האחרונות היה זינוק עצום בתחום הזה). הסיבות - אינטרנט. בעיקר, לדעתי. תקשורת. פתיחות בתקשורת, וכיו"ב. עכשיו - מצד אחד היא בוגרת דיה כדי לקיים יחסי מין. מצד שני היא לא יודעת מה לעשות עם עצמה אחרי המין. אני הייתי ממליץ לה לרוץ (!) ולדבר עם חברה טובה, עדיף חברה בוגרת ממנה שהיא סומכת עליה. מדריכה בתנועת הנוער. מורה צעירה בראש שהיא אוהבת. בת דודה, אחות. הפנייה לגורמים חיצוניים בגיל כזה צעיר צריכה להיות רק במקרים של טראומה שאינה ניתנת לפתירה במסגרת הקרובה. וכן, לא יזיק אם תדבר עם ההורים, ואלה יציבו לה גבולות קצת יותר נוקשים.

הלא פסיכולוגית משיבה ../images/Emo13.gif

נכון לא קראת את הלינק? תודה (בסגול. לא כמו ורוד, כמו צירה). הראשון שם היה - תמצאי לך מבוגרת שאת יכולה לדבר איתה. השני, אם את רוצה - להלן טלפונים. ההורים בעיה קשה - נראה לי, כמו לך, שחיבה היא לא מקבלת. גבולות זה לא מספיק, מישהו צריך לעזור לה. יכול להיות שההורים יכולים, אבל גם מאד יכול להיות שלא. לא יזיק, אני חושבת, שתבדוק קודם מניינים במקום שפחות מפחיד אותה.

augustus

New member
מרמלד היקר!

בין כל האופציות שמנית, ולכן גם בין כל הפתרונות שהצעת, חסר משהו אחד: אולי, ורק אולי, זאת ילדה במצוקה גדולה. אם נקבל את ההנחה שהסיפור אינו בדוי (שאינני יודעת מה סבירותה, אולם אם הסיפור בדוי, הוא לא מעסיק אותי כלל וכלל), זאת אפשרות מאוד לא מבוטלת, והייתי מהמרת עליה ולא על "זאת ילדה בוגרת לגילה". במצב כזה, ייתכן מאוד כי לחברות הבוגרות/לקרובות המשפחה/להורים אין את הכלים לעזור לה (איפה הם היו עד עכשיו?), ולא הייתי סומכת עליהם אלא על גורמים מקצועיים בלבד. אינני "גורם מקצועי" מהסוג המדובר, ועל פי תפיסתי, שהיא כאמור אישית, הרעיון של "להציב גבולות" לילדה בת 13 עם נסיון מיני עשיר הוא מאוד לא רגיש ומריח משמרנות, לכן מפתיע אותי שהוא בא ממך.

אני מסכימה איתך, שבסופו של עניין,

היא צריכה להגיע לגורם מקצועי. השאלה היא, כמובן, מה הדרך שבה הכי גדולה הסבירות שהיא אכן תגיע לשם. להגיד לילדה שמפרסמת הודעה כזו, "פני לגורם מקצועי", זה, בעיני, כמו להגיד לה, "שוגר, תסתדרי". אני מאד מקווה שמבוגר אחראי יעזור לה להגיד ולקבל עזרה מקצועית. איפה מוצאים מבוגר אחראי? לא פשוט בכלל. ההורים לא נראים לי כמו אופציה מומלצת, כמו שכתבתי. הפוך על הפוך ובתי קפה נשמע לי הרבה פחות מפחיד והרבה יותר קול (והיא היתה רוצה להיות קול, זה צועק שם), מיועצת בית הספר, אבל תראי - למרמלד נשמע אחרת. אני מקווה שתפנה למישהם. ושיעזרו לה.

MARMELAD

New member
כך נתפסתי עם המכנסיים למטה

(ועוד בפורום פמיניסטי
) האמת שאת הלינק לא קראתי. ברגע שהעברתי עליו את העכבר ראיתי שהוא של אתר מקום... שאותו כבר קראתי בעיון בעבר. בכל מקרה אני כרגע פותח את הלינק (לא נפתח! יש להם בעיה בשרת!) ואני מבטיח לקרוא את המאמר הספציפי ולחזור עם תובנות. אמ´מה...? עלתה כאן המילה COOL. אני מסכים לחלוטין שלילדים ובני נוער יש את הצורך הזה להיות קולים, או לפחות יוצאי דופן. אני מבין את זה. סה"כ גם אני הייתי קול פעם. אבל היום אני מסתכל על דברים בצורה קצת אחרת. תראי. את הפוך על הפוך אני מכיר מהמשרד בדיזנגוף סנטר. האמת שמעולם לא נכנסתי אליו, אלא דווקא למשרד השכן. אבל ראיתי מי נכנס ויוצא משם. ואני בטוח שכל בני הנוער שהולכים לשם הם בני נוער שאכפת להם מעצמם, ולכן הם הולכים למקום מפגש כזה, אבל מה שאני ראיתי הוא קבוצה של ילדים - אפילו לא בני נוער - שיושבים על הרצפה של דיזנגוף סנטר, עטויים בשרשראות ועגילים, מחוררים במקומות שונים בגוף, שמעשנים סיגריות, ומדברים על מסיבות. עכשיו - אולי אני שמרן. יכול מאוד להיות. סה"כ יש גם שמרנים בני 23. אבל אני חושב שאם ילדה בת 13, גם אם בעלת נסיון מיני כזה או אחר, יכולה למצוא תמיכה מהסביבה המיידית שלה - עדיף לה לעשות כך. זה שהיא לא מקבלת כיום את מה שהיא צריכה לקבל - את התמיכה והחום שההורים אמורים לספק לה מראש - זה נראה לי די מובן וברור. ויחד עם זאת, כל מערכת יחסים היא דו כיוונית, גם אם היא בין בת 13 ושני ארבעים פלוס. הורים הם הרבה פעמים אנשים אטומים, סגורים בדעות מלפני 20 שנה, חסרי הבנה לנפש של הילד שלהם. אבל הם עדיין הורים. הם עדיין מכירים את הגוזל, והם עדיין אמורים לדאוג לרווחתו. ואולי אני תמים. אז יכול להיות שלא ההורים. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - בסה"כ לכל ילד יש בסביבה המיידית שלו לפחות שלושה גורמים שהוא יכול לגשת ולדבר איתם. גם אם הם לא יועצים מדופלמים, בטח תהיה להם עצה טובה. ואם לא זה, לפחות אוזן קשבת וחיוך. החכמה היא רק למצוא אותם. אז מה עושה ילדה בת 13 במצב כזה? אני, אם הייתי מכיר אותה, הייתי שולח אותה מיד לצופים / נוער עובד / כל תנועת נוער אחרת. חיי חברה נורמליים של אנשים בגילה יכולים רק לעזור לה. מבין המדריכים והרכזים הנמצאים שם היא יכולהל למצוא אוזן, כתף, ויד מושטת. המורה בביה"ס יכולה אף היא לעזור לה אם היא צריכה לשוחח עם מישהו, ובמקרה חמור גם יכולה להביא את עניינה בפני הורי הילדה. וכן, יכול להיות שההורים יענישו את הילדה על התנהגותה, שבעיניהם לא אחראית, "זנותית", או כל הגדרה חברתית אחרת. אבל בסה"כ אנחנו מדברים כאן על ילדה בת 13! ילדה בת 13, בוגרת ככל שתהיה היא עדיין ילדה. אני לא מצליח משום מה לנסח את מה שרציתי בדיוק כמו שהתכוונתי. בקריאה שנייה של ההודעה אני רואה שהיא די מבולבלת ומתפרשת לכמה כיוונים, אז אני אנסה לחדד את הנקודה. פנייה לגורמי ייעוץ חיצוניים, בגיל כל כך צעיר, צריכה להיות לדעתי, אופציה אחרונה, ומיועדת רק למקרים שבהם כל האופציות האחרות נוסו ללא הצלחה.

soulbird

New member
אני הייתי

במשרד \בית קפה הפוך על הפוך באיזור השרון חייבת לומר שהתרשמתי מאוד לטובה . אנשים עם ראש צעיר עם מוכנות לעזור . מקום שנוער באמת יכול לבוא ולדבר או לקרוא בספרייה שלהם או סתם לשבת על כוס קפה עם החברה. רוב המתנדבים הם אנשים צעירים.

הלינק שהתכוונתי אליו,

הוא זה שנתן ניר דגן, להודעתה של הבחורה. אם תקרא שם את תגובתי, תראה שאנחנו לא באמת חלוקים. תאר לך, אפילו זה קורה

MARMELAD

New member
אה, אז את זה כבר ראיתי

ובאמת הרשימה הזאת חשובה מאוד. אני כבר אדבר איתך עליה יותר מאוחר (רוצה אותה גם + פרטים על המקום) בסה"כ אני מסכים עם עילית, זה באמת מצב משונה כשילדה בת 13 מגיעה עם שאלה כזאת, וזה עוד יותר מוזר כשקבוצה של בני נוער עונים לה כאילו שזה נורמלי. אז אולי בעצם זה נורמלי? אולי אנחנו פשוט לא מבינים את הנוער של שנות ה 2000?

Art Of Madness

New member
זה לא קשור לנוער של היום מפני ש..

הילדה הקטנה הזו בת ה- 13 לא נחשבת נוער.. היא ילדה קטנה, פשוט תינוקת. הילדה לא צריכה להגיע עם שאלות כאלו מפני שילדה בגילה לא צריכה לקיים יחסי מין, ואם תשאלו אותי אפילו לא לחשוב על זה, שתשחק בברביות או משהו... לדעתי היא רק רוצה לזכור בחיבה ובאהבה.

למעלה