שלום לכן, שוב חזרתי...

שלום לכן, שוב חזרתי...

"אתה לא חבר שלי, אתה לא אבא שלי!" אופיר בן 3, וזה המשפט השגור אצלו בזמן האחרון. וזה הורס אותי וכמובן גם את בנזוגי. אז נכון שנולד אח מתוק לפני 3 חד', ונכון שבנזוגי עובד יותר שעות, אבל הוא אוהב אותו אהבת נפש והמשפט הזה ממש מכאיב! איך לענות? מה לומר?

אלדורית

New member
אדיפוס שמדיפוס, את אמא הוא אוהב?

(זה מה ששואלת היידשע מאמע בבדיחה, כשהדוקטור מאבחן את הילד כבעל תסביך אדיפוס). ברוכים הבאים לגיל 3! אופיר קרא ספרים של פרויד בזמן האחרון? כי הוא פגע בול. אצלנו (בנות) זה היה הפוך: אני חטפתי צעקות כשהסתבר שהעזתי להתחתן עם אבא שלה! לא נעים, אבל עובר. אנחנו השתדלנו לא לעשות מזה ענין (בגבולות הנימוס שאנו מצפים מילדה בת 3: מותר להגיד שזה לא נעים שהיא אומרת דברים כאלה), להגיד לה שאני כן אוהבת אותה (גם כשהיא צווחת שהיא לא אוהבת), ולהתייחס לכל הענין בבדיחות הדעת. הידיעה שמדובר בשלב התפתחותי מקלה על הכאב.

חשבתי שזה זה...

את אמא הוא הכי אוהב... אנחנו אומרים לו שאבא הוא אבא שלו, שהוא הילד הראשון שלו, שאבא מאוד אוהב אותו... זה יגמר מתישהו?

לאה_מ

New member
גם אצלנו זה דומה ../images/Emo99.gif

אורי מאד אדיפלי, וזה עוד כלום לעומת איך שעומר היה כשהוא היה בגיל הרלוונטי
אז מנסיון קודם - זה עובר. קצת חבל, לא?

irisgh

New member
וגם אצלנו ../images/Emo13.gif

יניבי: 'אמא, אני אוהב אותך כל כך' אמא: 'גם אני אוהבת אותך מאוד' יניבי: 'אני אוהב אותך הכי'
יניבי: אמא אל תסעי לכנס. אמא: .... גם אבא נסע לכנס, אתה זוכר? יניבי: כשאבא נוסע לכנס אני אוהב. כשאת נוסעת אני לא אוהב.
אבל דבר חדש. הידעתם שיש אדיפוס הפוך? יניבי בזמן האחרון אומר שהוא לא רוצה שאני אהיה סבתא, כי הוא רוצה, כשיגדל ויהיה אבא, להתחתן איתי. ועכשיו הוא אמר: 'אני לא רוצה שאבא יהיה סבא'. 'למה?' . 'כי אני רוצה להתחתן איתו, ושיהיה לו תינוק בבטן' ופרץ בצחוק גדול...

תּמר

New member
גם על הבן שלי עובר עכשיו קטע כזה

אבל אצלו זה שווה בשווה, הוא לא אוהב את אמא ולא את אבא. לפעמים הוא מעדיף אחד מאיתנו על פני השני. אני לא לוקחת את זה כפגיעה אישית, כי נראה לי שזאת דרך שלו לבטא חוסר שביעות רצון. במידה וזה מתבטא במילים לא יפות וכדומה - אני מעירה לו על כך. לפעמים אני אומרת לו שזה פוגע בי - אבל לא נראה שזה משפיע עליו.

למעלה