שלום לכן - מצטרפת...

שלום לכן - מצטרפת...

קצת רקע על עצמי: אמא לילדה בת רבע לשלוש. הריון טבעי אחרי שני מחזורי איקק' שלא הניבו הריון. כשהייתי אמורה להתחיל את המחזור השלישי של הכדורים, התגלתה ציסטה (עם חשד לאנדו'... עפ"י הטכנאית) ולכן הרופא החליט להמתין חודש. באותו חודש - הריתי... והנה עכשיו - מנסים זה מספר חודשים ולא ממש מצליחים. עברתי מחזור אחד של איקק' שבסופו התגלתה ציסטת "שוקולד" עכורה שלא נעלמת כבר כחודש וחצי. פרופ' זיידמן הפנה אותי לבדיקת CA-125 והתוצאה: 92.04.... לדבריו - התוצאה מגבירה את התחושה שלו לגבי אנדומטריומה ואני הופניתי על ידו למרפאת הנשים של תה"ש. אם בהתחלה הוא רצה לחכות שאולי הציסטה תיעלם לה, כעת ההרגשה היא שהוא תומך יותר בלפרוסקופיה להסרת הציסטה. אני סומכת על זיידמן ב-100% ויודעת שהוא לא נמהר ומקבל החלטות באופן השקול ביותר. פשוט רציתי לשמוע מכן... קצת מנסיונכן. .. ומה צפוי לי. התור שנקבע לי הוא לעוד חודש. האם כדאי י לנסות החודש בכל זאת הזרעה? האם לוותר על החודש ולא ל"הסתכן" בהריון? האם יש בכלל סכנה בכניסה להריון עם ציסטה כזו? ... תודה לכן

ועוד משהו קטן.. גדול..

לגבי התוצאה של ה-CA-125 - לפי מפענח התוצאות של אינפומד ודומיו - אני אמורה ממש להילחץ ולדאוג. אני מבינה שהתוצאה גבוהה. האם עליי ללחוץ על הקדמת תור לאור התוצאה הזו לאור חשש ל$^

נעמי 17

New member
לא. אל תלחצי.

נכון שזהו סמן גם לסרטן ולעוד מרעי בישין וחולרות למינהם. אך הוא גם סמן לאנדו. ז"א: אי אפשר לאבחן אנדו על פי CA אבל למי שאובחנה, והתשובה הפתלוגית היתה אנדו- אפשר למדוד על פיו אם את בדיכויי או את חומרת ההתפרצות. זה מאוד אינדבדואלי. לי למשל היה ערך של 800......

נעמי 17

New member
גלולות או זריקות

ש"עוצרות" את המערכת ההורמונאלית ומדכאות את המוקדים.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה

את צודקת לגבי פרופ' זיידמן- הוא לא מהרופאים הממהרים להפנות אל האופצייה הכירורגית, כך שאני מניחה שהציסטה אשר נצפתה אצלך אינה מהקטנות. יש כאן בפורום נשים שהרו עם ציסטות גדולות (11 ס"מ) , אך אני יודעת שמדובר בהריון לא פשוט (עשי חיפוש על ההריון של "בלגן"). מה זיידמן אומר?

אז ככה....

הציסטה שנצפתה היא בגודל 5*4. זיידמן ציפה/קיווה שאולי היא תתכווץ קצת עם הזמן אבל היא בשלה... על אף שהיא לא התכווצה הוא חשב לנסות החודש הזרעה על מחזור טבעי ולחכות עוד חודש לראות אם היא מתכווצת. אבל אז הגיעו תוצאות ה-CA והוא החליט להפנות אותילמרפאת נשים בתה"ש והציע לוותר על ההזרעה החודש ואם אני רוצה - לבצע רק מעקב זקיקים. החלטתי לוותר החודש גם על מעקב הזקיקים ופשוט לנסות. התור שלי למרפאה הוא בעוד חודש ואז נראה. יש עצות/המלצות?

ר ו מ י ה

New member
הציסטה שלך נחשבת בינונית

סביב ה-3-4 ס"מ בד"כ לא מנתחים, אלא לאחר מס' כשלונות. אצלך זה כאמור גבולי וייתכן וזיידמן רוצה לבדוק מה קורה אצלך מבחינת האגן (הידבקויות, מוקדים ושאר ירקות) ורק כאשר תהיה בידיו התמונה הכללית לבחור את דרך הטיפולים הנכונה עבורך (הזרעה או IVF ). האם עשית צילום רחם לאחרונה? האם את יודעת האם החצוצרות שלך פתוחות? אם הם פתוחות אני הייתי נותנת צ'אנס לספונטני או הזרעה.

אז מה שבעצם את אומרת...

זה שכדאי להתחיל עם צילום רחם לפני שהולכים ללפרוסקופיה או משהו בסגנון. עשיתי פעם צילום רחם והכל היה בסדר אבל זה היה עוד לפני ההריון. אז למה אני הולכת למרפאת הנשים בתה"ש?....הידבקויות, מוקדים ושאר ירקות יאובחנו שם?

ר ו מ י ה

New member
מה שאני אומרת

זה שלדעתי לא נכון להמר על ספונטני או הזרעה לפני שיודעים אם זה בכלל ייתכן ( בשל האנדו' ייתכנו הידבקויות שלא יאפשרו מפגש זרע ביצית). בעיני, התחנה הראשונה, צריכה להתחיל שם. לגבי מרפאת האנדו' בתה"ש- אני מניחה שהופנת לשם ע"מ לקבל חוות דעת נוספת. אממה, בד"כ הנטייה שם היא להמליץ על לפרוסקופיה שאני, לאור עברך (הריון ספונטני) לא הייתי ממהרת לעשות. כן ראוי לציין כי רק בלפרסקופיה ניתן לאבחן את חומרת האנדו' ע"פ כמות ההידבקויות והממצאים באגן, אך לא תמיד מומלץ לפנות אל סכין הניתוחים גם במחיר של "בורות" מסויימת בנוגע למצב האנדו'. את יכולה לגשת לייעוץ ולאחר מכן לגשת אל זיידמן כדי לדון באפשרויות. הלוואי שתראי, גם הפעם, שניתן להרות באופן ספונטני

ariel228

New member
שלום לך

אני יכולה לומר מניסיוני (כמובן) שאחרי אולטרסאונדים למיניהם, המליצה הרופאה שלי על צילום רחם ורק לאחר שראו את התוצאות שלו (שהראו חסימה בחצוצרות והשחלות) היא הפנתה אותי ללפרוסקופיה...

למעלה