שלום לכם

yonitbrk

New member
שלום לכם

שוב התיעצות. אתמול נודע לי שלבית הספר שלנו, אין פסיכולוגית, וזאת מכיוון שהגברת יצאה לחופשת לידה, ולא מצאו לה מחליפה. מי יודע מה הנוהלים לגבי זה? וזאת רק תוספת לעובדה, שמתחילת השנה ,אין לבית הספר מרפאה בעיסוק, מאותה סיבה. איפה אפשר לבדוק את זה ? זה בית ספר שהיועצת, אשר אמורה למעשה להתיעץ עם הפסיכולוגית ולקבל אישורים ממנה, מתפקדת בפועל, כבר שנים, במקום פסיכולוגית. עד כמה שידוע לי, לפחות מנסיוני האישי, אין הפסיכולוגית מכירה את תלמידי בית הספר, ולא יודעת אם היא מעורה בכלל בנעשה שם. נחמד לא? יום נעים, בשלב זה, בל נשכח שזהו יום חמישי, יום הספונג'ה, אז נתראה מאוחר יותר.

איריס56

New member
פסיכולוגית

בוקר טוב, מנסיוני בחינוך המיוחד הן בבית ספר לחינוך מיוחד והן בכיתה קטנה בבית ספר רגיל אני יכולה להעיד שבבית הספר לחינוך מיוחד הקשר עם הפסיכולוגית הדוק יותר וישנם ילדים כמו הבן הפרטי שלי שנהנים משיעורים איתה בבית הספר (מצדה). לגבי הבן הצעיר שלי בכיתה הקטנה שם הקשר פחות הדוק היא לא נוכחת בבית הספר אבל מגיעה לתצפיות ומקבל דיווח שוטף מהמורה. לא קרה מעולם שאפילו מספר חודשים לא תהיה צמודה לבית הספר או לכיתה הקטנה פסיכולוגית מהשירות החינוכי בעירייה. נהפוך הוא הפסיכולוגית מבית ספר מצדה ילדה לא מזמן והיא בחופשת לידה וטרם יציאתה לחופשה היא הכניסה פסיכולוגית אחרת לשיעורים משותפים והכירה לאט לאט לילדים את מחליפתה. לא יודעת אם ישנה תקנה אבל כדאי שתפני למחלקת חינוך בעירייה שלך ותבררי אולי במקביל עם השירות הפסיכולוגי חינוכי בעירייה מה קורה בנושא. אם לא תקבלי תשובה תמיד את יכולה לפנות למפקחת במשרד החינוך, מניסיוני הפרטי זה עוזר מאוד. ספונג'ה נעימה לך ותזהרי לא ליפול, איריס

yonitbrk

New member
נתחיל מהספונג'ה

אז דווקא כן, כמעט החלקתי, עקב צלצול טלפון פתאומי שהבהיל אותי. טוב שאין לי מצלמה נסתרת בבית . לגבי כל מה שכתבת, שני הבנים שלי בחנ"מ, האחד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל, זאת שנתו השלישית ,ועדיין לא נתקלתי בפרצופה של הגברת (ויאמר לזכותי שאני הרבה שם ). גם בבית הספר התקשורתי, שנה שניה , לא יצא לי להתקל בפסיכולוגית. ביועצות כן . אנסה לפנות לשרות הפסיכולוגי. סתם מתוך סקרנות .

איריס56

New member
פסיכולוגית

שמחה שלא נפלת. לגבי הפסיכולוגית - את זכאית לדרוש להגיע לפגישה איתה ולשוחח איתה על כל מה שמטריד אותך, את גם רשאית לזמן פגישה משולבת עם המורה ואיתה יחד. בהצלחה באיתור הפסיכולוגית, איריס

yonitbrk

New member
וואלה,

רק שהיא היתה מוחבאת טוב מאוד, והורים נאלצו לקחת על חשבונם פסיכולוגית כדי שתאבחן את הילד, ושתציע למורה איך לעבוד עם הילד . סיפור נוראי, שכל הנפשות הפועלות מוכרות לך היטב, מנסיונך "הטוב " איתם. הייתי מפסמת את הסיפור , אך האמא מעדיפה לשמור על שתיקה . ואפשר להבין אותה. מצמרר . יש שם את ר. המוכרת , אשר תפסה פיקוד , ופועלת מבלי לשתף את המנהלת . מנהלת שיוצאת פסיכית בשיחה עם גורם חיצוני והורים . משהו נורא .

תהיות שלי

אני אהיה כנה ואומר שאני לא מסתדרת עם מה שכתבת. הרי מצד אחד ברור שהמצב בו לבית ספר אין פסיכולוגית הוא לא לפי חוזר מנכ"ל משרד החינוך אבל מצד שני כמו שאת מתארת עקב קיומה של היועצת והנפח הפעילות שלה והעובדה שהפסיכולוגית בכלל לא מכירה את תלמידי בית הספר ויכול להיות שבכלל לא מעורה בנעשה המצב שאת מתארת בבית הספר הוא בטח לא רע או בעייתי לדעתי הוא אפילו טוב לעומת מצב בו היועצת בחופשת לידה ויש רק פסיכולוגית שלא מכירה את התלמידים , ככה שהבעיה פה היא רק זה שזה מנוגד לחוזר מנכ"ל וצר לי לומר לך כל עוד זה לא פוגע בתלמידים אני לא חושבת שצריך להתייחס לזה בכלל וכל התייחסות מול המערכת לעניין - כתיבת מכתבים זה לא רק בזבוז זמן שלך אלא זה גם בזבוז זמן של המערכת האיטית במילא והמלאה במכתבים על כל ההפרות של חוזר המנכל.

yonitbrk

New member
נסיכונת

יש משהו במה שאמרת, ולגבי כתיבת מכתבים , צודקת, בזבוז זמן ... בכל אופן, תודה על התגובה.

גאמי

New member
וואלה יוניתה, מה אני אגיד לך?

תשמעי, פסיכולוגית או לא. השאלה היא האם בית הספר מתפקד כמכלול, האם הצוות פועל כצוות ובכך מגבה ומשלים את החוסרים האלה. כי בתחלס פסיכולוגים זה חשוב זה יפה אבל באם מישהו מתפקד על תקן ועושה את תפקידו כראוי, אז אין דילמה. לגבי המרפאה בעיסוק, מוזר מאוד, צריך למצוא מחליפה או מחליף, כי זה לא יתכן שכל הצוות ילך לחדר לידה ואתם תשארו עם עצמכם, לא?

yonitbrk

New member
מי יודע

אחד מחזיק את היד, אחד מנגב את הזיעה וכן הלאה... לגבי תפקוד ביה"ס אין ספק, שבית הספר מתקתק, לא סתם. אבוי למי שמועד בדרך.

למעלה