שלום לכם

yonitbrk

New member
שלום לכם

שוב שאלה שאלתית מאוד. מה עושים עם ילד בתפקוד גבוה, חכם מאוד, ולדברי המורה בכיתה, כן ,בכיתת השילוב, אחד מהמובילים בכיתה, אבל ילד שבבית אינו מסוגל להבין שכמו שלו יש את חופש הביטוי והזכות לאמר את מה שברצונו , או לשיר איך שבא לו , מבלי שיעירו לו ויתקנו אותו בלי סוף, אך הוא מרגיש שהוא חייב לעשות זאת לאחרים? מדובר בעומר, אשר אינו מסוגל להניח לטל, לכתוב מה שבא לו בשקט, ב-WORD , במיוחד אם שוגה וכותב בטעויות כתיב, או שר לא נכון שיר מסויים. למרות ההסברים, ושינון הנושא , שנלמד בזמן האחרון במולדת, על זכויות האדם וחרותו, וניסיון להצליב בין המציאות לחומר הלימודי. על פניו נראה שעומר לא מסוגל להבין שיש קשר בין חומר תאורטי, שנלמד בכיתה, לבין המציאות. קשה לו להבין שלטל או לכל אחד מאיתנו יש זכות, לאמר מה שרוצה, כל עוד זה לא פוגע באף אחד, או לכתוב , ובאיזו צורה שרוצה, וכנל בנושא השירה. אם החליט לשנות את סדר המילים או להמציא ללחן מילים משלו. עומר החליט שזאת זכותו לתקן ללא סוף כל אחד מאיתנו, ובמיוחד את טל, דבר שהופך כבר להטרדה וגורם לאוירה לא נעימה. כנל עם רז, אשר חושב, שאם יתקן את עומר כל הזמן, יאמר לו מה לעשות, ומה לא, כך עומר ישתנה ויהפוך מילד אוטיסט, לילד רגיל. מאוד קשה לו לקבל את העובדה ואת הקשיים של עומר, וזאת היות ולעומר אין בעיות שפתיות, כפי שיש לטל, ובעיות קוגנטיביות אחרות. הבעיות של עומר הן בעיקר התנהגותיות חברתיות. הבנת קודים חברתיים כאלה ואחרים, כמו כאן, הקושי ליישם חומר תיאורטי וליישם אותו במציאות. להבין שיש קשר בין החומר הלימודי בכיתה לבין המציאות. חבר'ה מה עושים? האוירה בבית מאוד קשה, רוב הזמן. המון צעקות ומריבות בין עומר לרז, ובין עומר לטל, וכמובן שאנחנו נגררים כדי להפריד בין הניצים, וכמובן כדי להסביר ולדבר, ולרכך את העניינים. תודה. יונית.

rutimay

New member
יוניתוש, אין לי ממש עצות חכמות

כי גם ירדן, לצערי, מאוד מקובע על דברים, כולל ניסוחים של שירים, משפטים וכדומה. אני חושבת שזה חלק מהתסמונת ואין לי שמץ של מושג אם אפשר לשנות את הקבעונות הללו. מה שכן, שמתי לב שירדן פתוח לנונסנס - כמו השטוזים של דתיה בן-דור, למשל, ומוכן להפוך טקסט הגיוני ומוכר לשטוז - בתנאי שמדובר במשהו ממש מופרך. למשל: הוא וחבריו לכיתה המציאו שיר שמתבסס על הלחן של "ימי החנוכה": ימי החנוכה אז נשב בסוכה נאכל אזני המן ונמצא אפיקומן... (אני לא זוכרת את שאר המילים). זה נורא מצחיק אותו והוא מרשה סילופים כאלו של המקור - כי הוא מזהה שהם שונים מאוד מהמשמעות "האמיתית", ולכן מותרים, בעיניו. אני יודעת שזו לא עיצה פרקטית, אבל אולי זה הכיוון, לנסות לעוות בכוונה את המשמעות: לכתוב בשגיאות, להמציא מילים מגוחכות לשיר מוכר וכו', ולהראות לעומר שזה לא נורא ואפילו מצחיק. ולגבי המריבות בין האחים והאווירה בבית -- join the club יקירתי. ככה זה אצל כולם, כולל ילדים שרחוקים מאוד מהספקטרום, על אחת כמה וכמה שלושה בנים בגילאים כל כך צפופים. בקטע הזה הייתי מנסה לעשות כמה שיותר "הפרדת כוחות" ביניהם, או שיתוף בפעילויות שלא יובילו לחיכוך מתמיד. אבל שוב, גם אני לא מצליחה במיוחד ליישם את זה אצלי, ולא רק עם ירדן אלא גם עם שחר וענבל, שמסוגלים להגיע למריבות אלימות במיוחד בגלל שטויות. בסוף הם יגדלו....

yonitbrk

New member
הם יגדלו ואנחנו נמשיך לפרנס את הספר

(שערות לבנות, לפחות אצלי).

רוויטלג

New member
יצי החנוכה נשב בסוכה

זה לא שיר שהבן שלך המציא זה מתוך הספר שירים קטנים של סמדר שיר, משהו ענתיקה עוד מהתקופה שהיינו ילדים. גירסאות ביזריות לשירים מוכרים.

rutimay

New member
ד-ייייייייייייייייייייי!!!!

ואני הייתי בטוחה שגדל לי ביאליק קטן בבית, או מינימום ארקדי דוכין. בעסה.

קרן ט

New member
זה כל כך מזכיר לי את עידן....

ואין לי ממש פתרונות. זה קורה המון עם אחותו רותם (בת 3 וחצי) ויש לי המון המון דוגמאות. למשל אני יושבת איתה בחדר ומקריאה לה סיפור וקצת משנה ומדלגת אז הוא יבוא וירוץ מהחדר שלו להגיד לי ולתקן. אם שרים שיר לא נכון הייתה תקופה שכל פעם אחרי תוכנית מסויימת הינו חייבים לסגור את הטלויזיה ולעלות להתקלח והוא היה מתעקש שגם רותם תבוא ולא תשאר למטה ועוד ועוד... מה אני עושה- מסבירה לו יפה שהוא לא "קובע" על רותם ושהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. מנסה להדגיש כל הזמן את עניין ההפרדה בין רצון שלו לרצון של אחר. לפעמים אני בכוונה שרה לא נכון ואומרת לו שככה מתחשק לי.... חוץ מלהסביר שוב ושוב אין הרבה מה לעשות. אני לא נותנת לו "לנהל" את הבית ואם אני רואה שזה פוגע ברותם אני פיזית מוציאה אותו מהסיטואציה. לפעמים זה הולך יותר ולפעמים פחות....

אוי ... מוכר ....

לגבי עומר, זה לא "על פניו", אלא משהו שממש מאפיין ילדים עם פידידי. גם הבן שלי מבין יופי את הכול תיאורטית. אבל יש לו קושי להחיל את זה על המציאות. יש פה גם קושי בהכללה וגם קושי בזיהוי גשטאלט (מצב מול מצב לעומת פרטים מול פרטים - בגשטאלט יש מצבים דומים שאפשר להקיש מהאחד לשני, בפרטים מספיק שפרט אחד שונה וכבר זה נתפש אצלם כמצב אחר וחדש לגמרי) וכל העניין של הTOM / גם אצלנו הבן עם האספרגר היה כל הזמן יורד על אחותו עם הADHD כאילו לו אין מה לתקן בעצמו כלום. היו המון לעג, זלזול מצידו (בחלקו רק נשמע ככה בגלל שהוא לא מבחין באינטנצית הדיבור שלו) ולבסוף כעס גדול כלפיו שגרם לה להחזיר לו "כמו שצריך" ואז נהיה ממש מכוער .... נדמה לי שילדיי גדולים משלך. זה לקח כשנה, אבל מה שעזר הוא שהכרזתי על מדיניות קשוחה של : אתם מסתדרים ביניכם. ואם אתם רבים, לועגים, וכו' תימנע *משניכם* פריבילגיה. אין הוא התחיל היא התחילה. צריך שניים לטנגו ואם אתם רוקדים סימן ששיתפתם פעולה ביחד אז הפריבילגיה נמנעת משניכם יחד. (לא, לא כך אמרתי את זה כי אחרת הבן עם האספרגר היה מפליג בהרצאה על כך שהוא בחיים לא רקד ולא ירקוד עם אחותו, איכס, ומה זה בכלל טנגו והייתי מוצאת את עצמי בנבכי ארגנטינה ו - לא תודה.) ועמדתי בזה. זה החלק הכי קשה. לא ויתרתי גם כשטענו שאני אכזרית, איזו אמא את, אלוהים , למה לא נתת לי משפחה אחרת וכו'.....הם למדו שכדאי להם מאוד לשתף פעולה זה עם זה ולהיות לפחות סבירים אם לא נעימים זה אל זה. היום הם גם יושבים כבר די הרבה ביחד לצפות בסרט, לצחוק ביחד וכו'.

rutimay

New member
הרסת אותי עם הטנגו...../images/Emo6.gif

נפלתי מצחוק. הכלבה שלי בהלם... היא לא מבינה מה נהיה לי שאני שואגת מצחוק מול המחשב.

yonitbrk

New member
שלום לך אמאלה

הרגת אותי עם הטנגו. אכן כך הוא הדבר. וכמובן עם ההצהרות של איזו אמא/אבא את/אתה, אני שונא אתכם, הלואי והיתה לי משפחה אחרת... אכן המצב מאוד דומה. לגבי הביחד, לפחות בין עומר ורז, יש המון סיטואציות של ביחד. באיזה שהוא מקום הם החברים הכי טובים אחד של השני. אתמול רז הגיע עצוב מביה"ס, כי כשהמורה חילקה את הכיתה לקבוצות וצירפה אותו לעוד שלוש בנות ושני בנים נוספים, הבנות החליטו למרוד ולעבוד לבד. הילד נעלב מאוד ,למרות שבסופו של דבר שובץ לקבוצה עם עוד שני חברים טובים יותר שלו, כך שגם נהנה יותר. בקיצור עומר ,למרות שהרגיש מאוד רע, הרגיע אותו, ופשוט "קטל " את אותן בנות. כמו כן בערבים כשמפנים את הסלון וכל אחד פונה לחדרו, לעוד שעה, בה הוא בוחר מה לעשות עד כיבוי אורות, הם המון פעמים בוחרים לשבת יחד בחדר של רז ולצפות יחד בטלויזיה (אצלנו הטלויזיה במשך היום כמעט ולא מככבת). בקיצור יש את הביחד, ויש גם את הצד השני של ההתפרצויות ונסיון השליטה ...

asprgr59

New member
פטנט המעגלים

פטנט המעגלים מבוסס על רעיון הולנדי, איך מסבירים לילד קטן מהי הטרדה מינית: מעגל שעוטף את גופך, בו מותר רק לאמא ואבא להכנס, מעגל גדול יותר בו מותר למורים וקורובי משפחה להיכנס וכן הלאה, אני מקווה שהרעיון ברור. על אותו משקל, יש להסביר לאספרגר שהמעגל בתוך מחשבותיו אינו המעגל הפרטי של מחשבות הזולת. ואז מרחיבים את ההסבר למעגל גופו והיחס לגבי גוף אחרים, מעגל החדר, מעגל השכונה וכן הלאה. נתתי את ההסבר על קצה המזלג, אבל הקורא/ה יבין. יש להסביר ולתחום את מעגל המחשבות של האספרגר ממה שהוא משייך לעצמו ממחשבות וכוונות הזולת.

למעלה