שלום לכם

שלום לכם

אני מעוניינת לדעת מה יש לרפואה המשלימה לומר על נושא הגט' לג. אני טסה כ 5 פעמים בחודש {עבודה}, לשהיות קצרות בנות כמה ימים, וכתוצאה מכך יש לי לעיתים גט' לג אשמח לשמוע מה יש לכם לומר על הנושא הזה, איך להמנע ממנו עד כמה שניתן, איך הקל כאשר זה קורה. תזונה, הומופתיה או עוד דברים שאין לי מושג לגביהם. בקצרה בהרחבה או תפנו אותי לכתובים, על הכל אני אשמח. תודה מראש.

נו, איך לא חשבתי על זה בעצמי

אין צורך להצטער
הפתרון שלך מעולה. כאשר הגט' לג הוא מתמשך [ כמו אצלי בגלל הטיסות המרובות] יש ימים שגם אם צריך לא יכולים, עכשיו למשל............ פה ושם מלמלו אצלנו בעבודה על טיפות הומופטיות נטורופטיות, לא ממש יודעת, שעוזרות לפני ואחרי למזעור הנזק, להרדמות מהירה יותר. זה בסדר יש לי פתרון עוד יותר טוב, להתפטר ! שבוע טוב

ronat3

New member
בספר "ניחוחות מרפא" שכתבה...

שכתבה וואלרי אן וורווד, יש פרק שלם על נסיעות, שמייעץ גם איך להתמודד עם ג'ט לג. זה כולל שימוש בכמה שמנים אתריים. לא ניסיתי על עצמי, אבל זה לא יכול להזיק. (בשמנים אתריים חשוב להשתמש בשמנים מאיכות טובה, אחרת זה פחות אפקטיבי).

מעניין שציינת אותו

לפני שבוע ראיתי את הספר הזה, עיינתי בו כדי לראות אם יש שם שמנים טובים/מומלצים להוספה לעיסוי רפלקסולוגי. כי על פי רוב, עיסוי שכזה מאזן אותי איך שהוא בכלל, ובמיוחד לאחר הטיסות, והנה את עונה לי ואת רפלקסולוגית. אני אחפש את הפרק שציינת את יכולה להמליץ לי על טיפות שאני יכולה להוסיף לעיסוי שכזה? יש שמן שהוא יעיל יותר כשמן בסיס? תודה

diday

Member
אולי כן

כמו שיש צורך "לאכול כדי לחיות" ולא "לחיות כדי לאכול" אולי כדאי "לעבוד כדי לחיות" ולא "לחיות כדי לעבוד" גלוי נאות: כותב עצה זו עדיין לא הצליח לישם אותה על עצמו.

גם אם

כותב עצה זו עדיין לא הצליח ליישם אותה על עצמו, הוא הצליח להעביר אותה למישהו שבדיוק היה צריך אותה. וזו חוכמה שאני מעריכה. תודה, היא עוזרת לי במיקוד הכוונות שלי.

אשכר

New member
כותב הודעה זאת - דווקא מצליח,

אבל הוא לא מצליח לתקשר עם השואלת המקורית...

ג'ט לג

לטיסות וג'ט לג יש השפעה לא כל כך טובה על הגוף. קודם כל, כמי שטסה את ודאי מכירה את הסימפטומים הקלים יחסית: היובש של האוויר, איכות האוויר הירודה במטוס ובנמל התעופה, האוכל הגרוע מכל הבחינות והעייפות. לפי הרפואה הסינית, רצוי מאוד לחיות בקצב חיים "משעמם": לקום בבוקר, לאכול שלוש ארוחות ביום, לישון בלילה. כל סטייה מקצב החיים הזה פוגעת בגוף. ארוחות לא סדירות פוגעות במערכת העיכול. אכילת אוכל גרוע פוגעת בכל האיברים. חוסר שינה בשעות הלילה גורם לחוסר יין. זה יכול להתבטא בקושי להירדם, בתחושת חום, ובעוד הרבה תסמינים שונים. לאורך זמן עלול להיווצר חוסר יין חמור שיוביל לחולי. מה עושים? בהנחה שאת לא רוצה לשנות את הדרך שבה את חיה, אני מציעה לך לחיות טוב ככל האפשר (בסגנון הסיני, כמובן): לאכול אוכל איכותי וביתי (גם אם זה אומר להביא איתך קופסה למטוס) לדאוג לנשנושים של אגוזים ופירות יבשים, שמאוד מחזקים וממריצים. לא להיכנע לג'אנק פוד בשום צורה. להימנע מקפה ומאלכוהול, להקפיד לישון בלילות, גם אם יש סרט ממש טוב במטוס, וגם אם בדיוק הגעת ויש לך הרבה דברים להשלים. אם את מרגישה שאיכות החיים שלך נפגעת מאוד, אני ממליצה לך למצוא טיפול שאת אוהבת. זה יכול להיות טיפול במגע (כמו שיאצו או רפלקסולוגיה) או בכל תחום של הרפואה המשלימה. חשוב שזה יהיה טיפול אמיתי ולא סתם למטרת הרגעה. ברפואה הסינית יש שני מרידיאנים מיוחדים שמשתמשים בהם במצבים של ג'ט לג, וכן יש צמחי מרפא שמסייעים להימנע ממנו ולחזק את הגוף והנפש.

מיכל הלב

ההודעה שלך הקיפה כמה תחומים חשובים תודה תודה לך. התחלתי כבר בשינויים אך ההודעה הזו, משום מה מחזקת את הרצון. אני מאחלת לעצמי קצב חיים משעמם כפי שתיארת כאן

למעלה