שלום לכם.

katykr

New member
שלום לכם.

יש לי שאלה , אני תלמידת כיתה יא, אשר נכון לעכשיו מופנית לחמש יחידות מתמטיקה, חמש אנגלית, חמש כימיה, חמש טכנולוגיה וחמש ביולוגיה....(וכל שאר החובות!)... מסיבות מסוימות אני מעוניינת לפרוש מלימודי הביולוגיה ולהשאר רק עם כימיה וטכנולוגיה כמקצועות הרחבה, אך אינני יודעת מה יהיו ההשפעות של דבר זה. האם בגרות בהיקף של 29 יחידות היא בסדר? האם לימודי הביולוגיה תורמים באופן משמעותי לקבלה לאוניברסיטה? כלומר, האם יש סיכוי שתדחה בקשתי להתקבל למקום מסוים בגלל שלא הרחבתי ביולוגיה?? אשנח לקבל ייעוץ ועזרה... תודה

okok4

New member
אני הייתי ממליץ לך דווקא../images/Emo66.gif

לפרוש מכימיה, לדעתי, ביולוגיה מקצוע הרבה יותר מעניין ועשיר, שכולל בתוכו תחומים מגוונים ומרתקים. אבל כימיה מבחינה אוניברסטאית הרבה יותר נחשב. אם את מקבלת בבגרות בכמיה מעל 64 יש לך בונוס אוטומטי של 30 נקודות. ז"א שאת יכולה לעבור את הממוצע 100 ביתר קלות. בהצלחה בכל מקרה

וסל

New member
תשובה עדכנית

זה בכלל לא משנה ובכל האוניברסיטאות הגדולות והמכובדות לא מסתכלים על מספר היחידות(העיקר שמסםרם יגיע ל21) אלא על הציונים.הם מחשבים לך ממוצע בגרויות אופטימלי-משוקלל ומשמיטים את כל מקצועות הבחירה שמורידים את הממוצע .כך שגם אם תישארי בכימיה ותקבלי 30 את עדיין יכולה לקבל תעודת בגרות(בהנחה שבשאר המיקצועות עברת כמובן)והאוניברסיטה בכלל לא תייחס ל30 הזה כי היא מחשבת לך ממוצע אופטימלי תוך השמטת מיקצועות בחירה שמורידים את הממוצע באופן אוטומתי(כמובן שניתן להשמיט רק מיקצועות בחירה ורק בתנאי שסך היחידות שנותרו לא יהיה פחות מ-21) לדעתי כדאי לך לוותר על ביולוגיה כי כימיה זה מיקצוע ריאלי ואם תוותרי עליו זה יכול לסגור לך את השערים לפקולטות למדעים מדויקים-ביולוגיה לא נחשב למדע מדוייק אלא למדעי החיים אצל חלק מהאוניברסיטאות. בתור אחד שעשה 5 יחידות כימיה-לדעתי זה הרבה יותר קל מביולוגיה ואת רק צריכה ללמוד את העיקרון ואילו בביולוגיה צריך לשנן ויש גם את הביוטופ! בכלל כמיה זה היה מקצוע מאוד כיפי ואני ממליץ לך בחום ליפתור את כל שאלוני הבגרות בכימיה לפני הבגרות כי יש מלא שאלות דומות ויש אף שאלות שחוזרות על עצמם! בהצלחה!

ST

New member
אם אני לא טועה... ../images/Emo29.gif

זה לא בונוס של 30 נק´, אלא 30% מהציון... ז"א מכפילים את הציון שמתקבל ב-1.3 בדקתי בחישוב סכם בטכניון ואצלם למשל ביולוגיה זה 1.25 וכנ"ל כימיה (1.25) אז אצלם זה לא משמעותי (ההבדל בין השניים). בעיקרון כל מקצוע ברמה של חמש יחידות, נותן בונוס מסוים (אנגלית בטכניון מקבל 1.2, כנ"ל מחשבים... מתמטיקה - 1.3, תנ"ך ותושב"ע - 1.2) השאלה באיזה מוסד להשכלה גבוהה את מכננת ללמוד... במקומות אחרים (למשל אוני´ ת"א) מצאתי רק אם יש בונוס על מקצועות מסוימים... בכל אופן, את יכולה כבר עכשיו לנסות לראות מה כדאי לך / מה את מעדיפה, ולהחליט... מקווה שעזרתי במשהו... לילה טוב ושקט, אסתי.

למעלה