שלום לכם.

katykr

New member
שלום לכם.

יש לי שאלה , שאני מניחה שמופנית אל המבוגרים יותר מביניכם... אני תלמידת כיתה יא, אשר נכון לעכשיו מופנית לחמש יחידות מתמטיקה, חמש אנגלית, חמש כימיה, חמש טכנולוגיה וחמש ביולוגיה....(וכל שאר החובות!)... מסיבות מסוימות אני מעוניינת לפרוש מלימודי הביולוגיה ולהשאר רק עם כימיה וטכנולוגיה כמקצועות הרחבה, אך אינני יודעת מה יהיו ההשפעות של דבר זה. האם בגרות בהיקף של 29 יחידות היא בסדר? האם לימודי הביולוגיה תורמים באופן משמעותי לקבלה לאוניברסיטה? כלומר, האם יש סיכוי שתדחה בקשתי להתקבל למקום מסוים בגלל שלא הרחבתי ביולוגיה?? אשנח לקבל ייעוץ ועזרה... תודה

guypele

New member
א. זה לא הפורום ב. אם כבר שאלת...

אז 29 יחידות זה המון ! לאוניברסיטה לא אכפת כמה יחידות עשית כל עוד זה יותר מ-20, אלא רק מהממוצע הבגרויות שלך. אם תורידי את ביולוגיה תשיגי ציונים טובים יותר בזכות הורדת העומס סיכוייך לקבלה בעתיד יעלו. ולא - אין שום סיבה שידחו אותך בגלל שלא למדת ביולוגיה. כל עוד את לומדת מקצוע ריאלי נוסף למתמטיקה את מסודרת. ובכלל - תירגעי. זה רק תיכון. תלמדי טוב ותשקיעי ואל תחשבי מעבר לזה. פשוט תשיגי את הציונים הכי גבוהים שאת יכולה. שאלות ספיציפיות כדאי להפנות לפורום ייעוץ ללימודים ב - www.walla.co.il תכנסי לתפריט פורומים ותציגי את שאלותיך.

שמאלני

New member
היי לך...

קודם כל 29 יחידות זה יפה מאוד,השאלה לא אם זה יספיק או לא,השאלה אם תוציאי ציוני בגרות טובים. את יכולה גם לעשות 22 יחידות,ואם את מקבלת ציונים טובים,יקבלו אותך לאוניברסטאה.

אריאל1

New member
המינימום הנדרש הוא 21

מתוכם חייב להיות: 3 אנגלית, 3 מתמטיקה, 3 עיברית, תנ"ך (אני לא יודע כמה חובה אני בכל מקרה עושה 5) ו5 מגמה. כל עוד את עומדת בסטנדרט הזה זה לא ישפיע בגרוש. תלכי לפי מה שאת אוהבת. כאחד שעשושה עודף יחידות אני יכול לומר שעם לחץ אפשר להסתדר. מה שחשוב זה ההנאה שלך מהלימוד.

למעלה