שלום לכם...

• פותח הנושא jjj1
  • פורסם בתאריך

jjj1

New member
שלום לכם...

אני משתתפת פסיבית בפורום הזה . החלטתי לשבור את שתיקתי כדי לשאול: האם למישהו יש ניסיון עם ספר חזק שמדבר על התת מודע והדרך להתמודד עם בעיות דרך דמיון וחשיבה קצת שונים? יש לי את הספר "כוחו של התת מודע" וכן את הספר "הכוח לרפא את חייך" ואני מחפשת משהו נוסף. משהו ש"יחזק" אותי בענין. מאוד חשוב לי לשנות את דפוס החשיבה שלי עד כה אבל אני נתקלת בקשיים בדרך. שמתי לב שספר עוזר לי . מי מכיר? תודה.

*אביבה*

New member
קודם כל ברוכה הבאה!!!!!

באיזה עניין את רוצה "חיזוק"? איזה דפוס חשיבה אינו נכון אצלך שאת רוצה לשנות?

jjj1

New member
תשובה

נראה לי שאני צריכה חיזוק באופן כללי. כלומר: יותר ב"איך" ולא ב"מה". איך לשנות דפוסי חשיבה בכל מיני נושאים למרות שהתרגלנו לחשוב בצורה מסויימת. כמו כסף לדוגמא: לפי מה שלמדתי עד עכשיו אני פוחדת מכסף כי כך למדתי להתיחס אליו ואני חושבת עליו כעל משהו מלוכלך (כמובן בתת ההכרה שלי). איך אשנה זאת? הספר "כוחו של התת מודע" מדבר על כך . אני מחפשת משהו שיעזור לי בנוסף.

jjj1

New member
לאביבה-מאוד!!! אבל...../images/Emo123.gif

צריכה קצת יותר חיזוק והדרכה...

*אביבה*

New member
jjj

את מוכנה להיות יותר ספציפית? חיזוק והדרכה למה? להיות יותר מה?

jjj1

New member
אביבה...

נראה לי ש"דילגת" ולא קראת את תשובתי מלמעלה. אני מחפשת כמו שכתבתי שם הדרכה איך להגיע לחשיבה שונה. אנא קראי את מה שכתבתי שם. תודה

*אביבה*

New member
jjj יקרה

קראתי. אני מנסה להביא אותך למקום הזה שאת רוצה. לכן אני מבקשת שתפרטי יותר. מה זה חשיבה שונה? אם את יודעת לאן את רוצה להגיע-בעצם את כבר שם. ה"לעשות" הוא הבעיה כפי הנראה ולא ה"איך" וה"מה" . גם אם אציע עצות נפלאות ועוד כמה מאיתנו יתנו לך עוד עצות נהדרות.... הדרך שלך היא. אף אחד לא יוכל לעשות אותה במקומך. אנחנו כאן כדי לתמוך בך ולא לשנות אותך. לכן רציתי קודם כל לברר מה את חושבת על כך.

jjj1

New member
צודקת! אבל...../images/Emo132.gif

לי מאוד עוזר כשאני קוראת את זה וזה מלווה אותי כל הזמן... גם כשאני נכנסת לפורום הזה ויש איזה שהיא אימרה של מישהו או קטע שלקוח מאיפה שהוא וזה נוגע לי באיזה שהוא מקום בראש זה מלווה אותי אח"כ ואני נותנת לעצמי להיות מושפעת מזה. לכן, אני יודעת שהעבודה היא שלי ואני צריכה "לעשות" כמו שאמרת אבל איכשהו העשיה שלי תשאב קצת נחת אם תהיה לי קצת תמיכה...

*אביבה*

New member
אז, בואי נדבר על איך את חושבת

שצריך להיות השינוי שלך ולא מה כתוב בספר......

טרהלהלה

New member
בדרך כלל

כשיודעים מה הבעיה אנחנו כבר יותר מחצי הדרך לפתרון... יש מחשבות שהן ערטילאיות ונשארות בגדר מחשבות יש מחשבות שהופכות למעשים. האם יש לך מעשים שאת רוצה לשנות? או מחשבות ספציפיות בנושאים ספציפים או דרך מחשבה כוללת?

*אביבה*

New member
לפעמים

אנחנו חושבים שיודעיםמה הבעיה. ולפעמים אנחנו יודעים שמה שחשבנו - זו הבעיה.

טרהלהלה

New member
יו..

גם´ני רוצה שעשעי אותי גםםםםםםםם פליזזזזזזזזזזזז פריטי פליזזזזזז

למעלה