שלום לכם!:)

foofam

New member
מסתבר שזה בלתי נמנע ../images/Emo3.gif

ע"ע "להקות רוק במאה ה20"...

FunkyMonk

New member
ד"א, זה לא חייב להיות ככה בדיוק...

אין חובה שזה יהיה חבר בלהקה כנגד חבר אחר בלהקתו. זה יכול להיות חבר בלהקה שרב עם עצמו, ע"ע "נירוונה".

Japoneza

New member
דבר ראשון תודה לכולם!../images/Emo13.gif

ו..אמ..גמאני חושבת כמוך...הרבה מהלחנים והמילים של פינק פלויד, ווטרס הלחין וכתב. אז מה הקטע? אבל המאמר שגברת מנהלת נתנה לי אליו קישור הסביר לי קצת יותר
תודה!

The Walrus

New member
90%

אם לא מחשיבים את תקופת בארט ואת תקופת פלויד-ללא-ווטרס - זה יותר מ98%.

FunkyMonk

New member
ליריקה???

עברנו על זה כבר. נו באמת, אנשים, תלמדו הסתברות לפני שאתם זורקים דברים לאוויר. ועכשיו נעבור על זה פעם אחת ואחרונה (ציף, בבקשה תוסיפי משהו דומה [עם תיקונים כמובן] לשאלות הנפוצות): Saucerful of Secrets: Let There Be More Light - Waters Remember a Day - Wright STCFTHOTS - Waters Corporol Clegg - Waters See-Saw - Wright Overall - 3/5 Ummagumma: Each member of the band is credited for half a side. Waters: 1/4 Atom Heart Mother: If - Waters Summer 68' - Wright Fat Old Sun - Gilmour Overall - 1/3 Meddle: A Pillow of Winds - Waters Fearless - Waters San Tropaz - Waters Seamus - All Echoes - All Overall - 3/5 Dark Side of the Moon: All lyrics by waters 9/9 Wish You Were Here: SOYCD - Waters/Gilmour Welcome to the Machine - Waters Have a Cigar - Waters Wish You Were Here - Waters 3/4 The Wall: All lyrics exept Young Lust and Comfortably Numb by Waters. 24/26 לא כללתי פה את האלבומי סאונדטרקס שלהם (שאני מבטיח לכם שהיה מטה את היחס "נגד" ווטרס). 98% זה לא. חישוב פשוט יראה לנו שזה 78.5% פחות או יותר. שוב, אם אתם רוצים להכליל את הסאונד טרקס, את רובם כתבו רייט וגילמור (אני אישית חושב שפה ווטרס נתן להם יותר במה, כי גם ככה סאונדטרק לסרט זה לא משהו שצריך לתקוע בו משמעות רצינית). אני לא בא פה "נגד ווטרס" או משהו, ברור שלא, אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם גילמור היה כתוב את הליריקה לכל השירים. אבל תפסיקו עם ההגזמות, באמת. 98%?? לא באמת חשבת על זה, נכון?? הרי בהנחה שהם היו משחררים 100 שירים, והם שיחררו הרבה פחות, רק שניים מתוכם היו נכתבים ע"י מישהו שהוא לא ווטרס. וכבר באלבום הראשון שאחרי תקופת בארט יש 3 שירים שלא נכתבו ע"י ווטרס. אז איך לעזאזל זה הגיוני??? ציף בבקשה, אם תוכלי, להעלות איזה משהו דומה לשאלות הנפוצות, אני מוכן אפילו לכתוב את זה בעצמי, אבל ההגזמות האלה מטופשות ומטעות.

Anuerysm

New member
אני נוהג להחשיב

את הדברים שכל הלהקה כתבה ביחד גם בתור דברים שווטרס כתב

וינסנטי

New member
שמע...

סטטיסטיקה [שונא את המילה הזאת] זה לא הכל. ווטרס היה המנהיג של הלהקה אחרי בארט. החזון המוזיקלי היה בעיקר שלו. נכון שלא תמיד הוא כתב את המילים [למרות שבאמת, את רוב השירים הוא כן כתב..] והרבה פעמים נעזר בלחנים של גילמור ורייט, הוא זה שקבע את הכיוון. אנשים חושבים שיש איזה שיוויון מנוגד בין ווטרס לגילמור. אני לא חושב ככה. זה כמו להשוות בין טאונסנד לדאלטריי, או בין לנון להריסון, או בין ג'אגר לבריאן ג'ונס. ווטרס היה המנהיג, הוא היה הפנים של פינק פלויד. השאר ניגנו נפלא ועשו את תפקידם, אבל כל אחד מהם לא שווה כלום בלי ווטרס ליד. וההוכחה המנצחת- קריירת הסולו של ווטרס הכי הצליחה מבחינה מוזיקלית.

FunkyMonk

New member
מבחינה מסחרית, אתה מתכוון..

מבחינה מוסיקלית אף קריירת סולו של אף פלויד לדעתי לא שווה התייחסות. אני מסכים איתך, ווטרס היה המנהיג והפנים. אבל מציקה לי ההגזמה הזו עם "ווטרס כתב 90% מהמילים" או "ווטרס שר 60% מהשירים" (גם מיתוס שלא נכון כלל). אתם מגזימים ומטעים.

The Walrus

New member
פשוט לא נכון

ווטרס כתב לבד את *כל* המילים, כולל כולם, בדארק סייד, וויש, אנימלס והחומה, חוץ מthe trial שבוב אזרין עזר לכתוב. ווטרס גם כתב את המילים של echoes. זה די מעלה את הממוצע...

FunkyMonk

New member
צודק, טעות שלי.

אז זה 23/26. למקרה שלא הבנת, שירים שנכתבו ווטרס/גילמור אני לא מחשיב לווטרס, בגלל שהקרדיט לא שלו בלעדי. CN וYL הם שירים כאלו, ועכשיו כשאתה אומר כנראה שגם "המשפט". דארק סייד, רשמתי שכל השירים נכתבו ע"י רוג'ר. שיין און נכתב ע"י ווטרס וגילמור יחדיו (הרעיון, ד"א, של גילמור. ווטרס היה זה שהחליט [ובצדק] להפוך את זה לאלבום קונספט מלא. מזל, אני לא רוצה לחשוב איזה מן אלבום זה היה אם היו בו גם את Dogs ו- Pigs....) כבר כתבתי לROIEL, שזו טעות שלי שלא הכנסתי את אנימלס. ועדיין, זה לא מעלה את הממוצע ל-98%.

The Walrus

New member
הקרדיטים לא עוסקים בכתיבת המילים

אלא בכתיבה והלחנה יחד. בבריטניה לא נהוג להפריד ביניהם. גילמור ו-ווטרס אמרו במספר הזדמנויות שווטרס כתב את המילים לwish you were here, comfortably numb, echoes והשאר, וגילמור הלחין אותם, כך שהוא לא אחראי על המילים. ועוד פעם, כל הויכוח די קטנוני.

FunkyMonk

New member
אני לא מתכוון לקרדיט על העטיפה...

אלא לקרדיט שאני נותן להם. CN ממש לא נכתב בלעדית ע"י ווטרס, ולא נאמר בשום מקום, עד כמה שידוע לי, שהוא כן נכתב רק על ידיו. אין לי מושג מי כתב את אקוס, אבל עד כמה שמצאתי זה כולם ביחד. ואת WYWH ברור שווטרס כתב.

RoieL

New member
אבל

מגיע לווטרס קרדיטים גם על לחנים מלבד ליריקה, וב- Atom Heart Mother לא קצת שכחת 2/5 מהאלבום?

RoieL

New member
ושכחת כמה קרדיטים

ובלי קשר, כל TFC נגוז מההודעה שלך, כמו AHM ו- APD [טראק 5 AHM].

FunkyMonk

New member
אתה צוחק נכון?

הדבר היחיד שנגוז מההודעה שלי (שאני שם לב אליו עכשיו) זה אנימלס, שלא מעלה את הממוצע ל-98%, זה בטוח. AHM, אני מקווה שאתה יודע, חסר ליריקה. APB, לא בעל מילים ממשיות, וגם אם כן - כולן נכתבו ע"י אלן בעצמו. את שיין און ווטרס כתב יחד עם גילמור. TFC לא נכלל, בגלל שאם אכליל את TFC, אכליל גם את DB ואת MLOR, אותו דבר. וגם בלחנים, הייתי עושה את אותו דבר אם היה מקקור אמין מספיק שהייתי יכול לקחת ממנו את הכל, אבל אין. ואני לא רוצה להטעות.

RoieL

New member
לא ממש

באופן רשמי ב- ITF אמנם יש לנו להקה של 3 חברים, אבל החוליה החסרה היא ריצ'רד רייט.

The Walrus

New member
מה שאתה לא מבין

זה שבבריטניה לא מפרידים בין כתיבת מילים ללחן. זאת אומרת, אם הקרדיט של WYWH הוא ווטרס\גילמור לא אומר בהכרח ששניהם כתבו את המילים; זה יכול להגיד שגילמור הביא את הלחן ו-ווטרס כתב עליו מילים, או הפוך.

FunkyMonk

New member
מה זה קשור?

קודם כל, יש סדר, בלייבלים מתורבתים. השם הראשון זה הקומפוזיטור (או שני או יותר אנשים עם סלאש בינהם), אח"כ יש פסיק, שזה התמלילן. בקרדיטים מושקעים, יש עוד פסיק, של המבצעים, ועוד פסיק של הזמר.

למעלה