שלום לכם.

sarahsan

New member
שלום לכם.

הייתי רוצה לדעת האם המקרה שלי הוא בגדר רשלנות רפואית. בגיל העשרה סבלתי מאד מכאבים ברגליים, הלכתי לכל הרופאים האפשריים ולא מצאו כלום. בסוף הגעתי (בכוחות עצמי, ללא המלצה של רופא) לכלי דם, שם אמרו לי שהעורק שלי חסום בתוך שריר, לכן עלי לפנות בדחיפות לניתוח לשחרר את העורק. עשיתי את הניתוח (2000) בצד ימין. הרופא המומחה אמר שחייבים גם את רגל שמאל, אך מכיוון שסבלתי מהחלמה מאד קשה, מאד חששתי. הרופא אמר שיש סיכוי לכריתת רגל במקרה הזה. הוא לא היה צריך להוסיף פעמיים ואכן ב- 2001 עשיתי את צד שמאל. מאז הניתוח אני סובלת כאבי תופת ברגל ימין, גם בזמן פעולה וגם בזמן מנוחה. אני סובלת ממש כמו לפני הניתוח, כאילו לא עשו כלום. פניתי כמה פעמים לרופא- הוא מצידו אמר שהוא שחרר את העורק ושזה לא הגיוני שכואב לי. פניתי לבדיקות- פטרו אותי בכך שלפעמים בניתוח נדפקים ורידים ואין מה לעשות. כבר שש שנים אני סוחבת את הכאב, עד שהחלטתי לעזוב את בית החולים ואת המומחים והלכתי לבדיקה בקופת החולים. בבדיקה נצפה העורק כשהוא עדיין חסום בנקודה אחת ולחוץ בנקודה אחרת. מעבר לעובדה שסוף סוף אני מרגישה שאני לא עובדת על כולם ויש הוכחה לכך שכואב לי, שאלתי היא: האם הרופא נהג כשורה?? האם לא סיכן אותי ובעיקר את רגלי כשפטר אותי בלא כלום?? ומה בדבר הכאבים הנוראיים והפגיעה באיכות החיים בעקבותם?? אשמח לתשובה. תודה, שרה.

guynes

New member
אפשרות הגשת תביעה משפטית

sarahsan שלום רב, אכן סיפור מצער. כל פעם אני נדהם מחדש מהקלות הבלתי נסבלת בה הרופאים, העוסקים בחיי אדם, עובדים בשיטת ה"סמוך ויהיה בסדר..." במקום לברר את תלונות המטופל בצורה מקצועית. לעיתים אף גורמים למטופל להרגיש כי משהו אצלו בראש לא בסדר. כפי שהבנתי כיום מסתבר בבדיקה שאחד העורקים של רגל ימין (שנותחה ראשונה) עדיין חסום.היות וכך צריך לבדוק מדוע?! בין היתר צריך לבדוק האם לא טיפלו כמו שצריך בחסימה במהלך הניתוח הראשון (עשו בדיקה לאחר הניתוח לוודא שכבר אין חסימה?) או שמא מדובר בחסימה חוזרת או חסימה חדשה והאם קיים קשר בין האיחור באבחון החסימה כדבריך, לבין הצורך בניתוח נוסף. על שאלות אלו יצטרךלענות מומחה בתחום, למשל כירורג כלי דם. מבחינת הפיצוי ובהנחה שתוכח רשלנות - מדברייך לא ברור האם נגרם נזק בלתי הפיך לרגל. בכל מקרה גם כאב וסבל הכרוך בכאבים של שנתיים וכן הצורך בניתוח נוסף כתוצאה מרשלנות לכאורה, הינם נזק בר פיצוי אך כמובן שההליך המשפטי ואף שלב הבירור הראשוני (איסוף התיקים הרפואיים, שכ"ט עו"ד ועלות התייעצות ראשונית עם מומחה רפואי) כרוכים בעלויות לא קטנות וכל עוד לא ברורה מידת הנזק הגופני הבלתי הפיך שנגרם לך - אם בכלל ובתקווה שלא- ספק אם כדי להכנס להליך המשפטי. בברכת בריאות שלמה, גיא נסים, עו"ד כמובן שעל מנת לברר את הענין לגופו יש צורך למשוך את כל תיקיך הרפואיים הרבלנטיים ולהתייעץ עם מומחה רפואי- למשל מומחה לכלי דם.

התיישנות!!!

עקרונית, אני מסכימה עם פרטי התגובה לעיל. אולם, חשוב לציין כי התביעה מתיישנת 7 שנים מיום האירוע: היות והליכי הקמת תיק רשלנות רפואית עשויים להמשך חודשים ארוכים, הרי שאם את שוקלת תביעת רשלנות רפואית, עליך לפנות לעורך דין בהקדם.

ביפו

New member
לדעתי - יש להפריד בין הטיפול הרפואי

הנחוץ כעת - לבין ההתחשבנות/תביעה מהרופא ובית החולים שכנראה טעו. בכל מקרה - קופת החולים שאבחנה כעת את הבעיה ברגל ימין - לריכה לטפל בכך, כי כבר יש לך ממקודם - אישור שזה חיוני. לדעתי - עלייך לבצע את הניתוח ולהשתחרר מהכאבים - לא על ידי אותו הרופא. צוי גם לא באותו בית החולים. לאחר שתבריאי - יהיה לך הרב יותר כוח לתביעה וגם תוכלי לעבוד ולממן לך עו"ד. בכל מקרה - רצוי שכבר כעת תיגי אתמרבית המסמכים מהטיפולים והניתוחים הקודמים. הדרך לעשות זאת היא פשוטה- לרופא "שלך" מהקופה - יש לפי החוק סמכות רפואית וגם משפטית - לקבל את כל המסמכים מבית החולים שניתח אותך וכן גם מהרופא שניתח. הוא גם מוסמך לבדוק המסמכים ולבקש שוב ושוב כל מסמך שלדעתו חסר... לפי החוק- חייב כל רופא שטיפל בחולה - לספק כל מידע לרופא המטפל כעת באותו/ה חולה. זהו "חוק זכויות החולה".

למעלה