שלום לכם.

נטע2006

New member
שלום לכם.

רציתי לשאול את דעתכם.היום תרגלתי מדיטציה בירושלים,קבוצה של כ7 אנשים (כולם היו מבוגרים חוץ ממני:/) בכל מקרה,זו הייתה ממש ההתחלה כי עשינו רק 2 תרגילי נשימה והתכנסות. חוויתי רק ממש קצת הירגעות בגלל התנוחה הנוחה והנשימות העמוקות,לא יותר מיזה (האם זה בגלל ההתחלה?) בכל מקרה הטכניקה היא זן-בודהיזם.איך שהוא בשיעור היה לי קצת קשה להתחבר כי המורה הסביר על המדיטציה ועל שאנחנו צריכים לוותר ולא לשאוף לשום מקום ולנסות לחוות את הרגע ולהשתחרר ולהתרכז בנשימה.והוא המשיך לדבר על הדברים האלה(דברים שאני מכירה ושכבר קראתי ממקורות בודהיסטיים). בכל מקרה היה בזה משהו טוב ומכניס אבל היה בזה גם משהו מעצבן כי הרגשתי שהדיבורים האלה הם נורא מבחוץ.כאילו היא הסביר למה זה נכון והוא נשמע קצת משכנע,אבל בכל זאת הרגשתי שאני לא מצליחה להתחבר ולהבין כלכך. האם זו רק בגלל ההתחלה?ואולי זה המורה לא כלכך טוב? מה בדר"כ במדיטציות שלכם עושים בשיעורים הראשונים? אשמח אם תחלקו איתי חוויות ודיעות. תודה
.

אינקה

New member
הקבוצה של דניאל?

איני יכול להחוות דיעה וגם איני בטוח שיש מה לומר. בשיעורי זן יש בדרך כלל הסבר הכולל גם רקע, שיחת דהרמה ותרגול ישיבה. כמובן שלמורים שונים מתחברים תלמידים אחרת, אבל אינך אמורה להבין את דברי המורה או להתחבר אליהם, בדרך כלל הוא מבטא הבנות שהן מחוץ להשגה הרגילה שלנו ואין טעם לנסות להבינן. מה שחשוב זה בעיקר התרגול - הוא זה שבסופו של דבר יביא אותך למקום הנכון. לגבי חוסר הנוחות שלך, יתכן שאינך אוהבת את האנרגיות שם. אם כמו שזכור לי מדובר באנשים מבוגרים ממך באופן משמעותי זה די ברור.

drall

New member
הטכניקה לא טובה

ייקח לך הרבה מאוד זמן להכנס למדיטציה באופן הזה וסביר להניח שתוותרי בדרך. ישנן הרב טכניקות הרבה יותר מוצלחות שאת יכולה יכולה לתרגל בעצמך בבית. חלק מהן תמצאי בקישור הזה

מוטי ש

New member
כן,באופן עקרוני הטאו אומר פה

"שאני ואני בלבד אנווט,אני ואני בלבד אחליט מי ייכנס למדיטציה ומי לא וכולי..:) עדיין,הטכניקות שדרול מציע(לפחות לפי מיטב זכרוני ממה שתרגלתי מהן בזמנו)גם אם אדם לא ייכנס מהן למצב מדיטטיבי,הוא עדיין יהנה מהן מאוד.בכל אופן,שום דבר מזיק לא יכול להיגרם "מזה".כל נזק שיכול להיגרם לאדם שעושה משהו לבד,יכול גם להיגרם לו מכל דבר אחר שהוא עושה בחייו והדגש על כל דבר אחר.זה עניין הסתברותי.האם בגלל שיש תאונות דרכים לא נאפשר לציבור הרכב ללמוד נהיגה?הרצון לשלוט במציאות,לפקח עליה מגיע בדרך כלל מהאונה השמאלית והראייה של זאת את העולם היא מאוד מצומצמת,מאוד סכימטית. :) בת דמות כיוונה בדבריה לדהרמקס שאדם מתחיל יש בו המון תמימות וסקרנות ולכן אפשר לומר שהטכניקות הללו יכולות לתת לו כיוון מסוים שמנו הוא ממשיך.אין כל צורך לחוש אחריות "מה יהיה אם".בחיים בכל מקרה אף אחד מאיתנו לא יודע מה יהיה אם ומתי,אז תרגול טכניקות מדיטציה יכול להיות תהליך נחמד בשלבים מסויימים בחיים וכשזה מתאפשר. זאת גם הסיבה שהוספתי את הטכניקות שדרול מביא באתרו ללינקים המומלצים בפורום שלנו עצמו. אני למשל,כרגע,לא ממש מתרגל כלום,אם כי גם זה לא מדוייק. נו,חלק מהטכניקות הללו שדרול נותן בקישורים,אני עדיין מתרגל אפילו היום בכל מיני מצבים(כמו גיבריש ומדיטצית מי שם:)ותמיד איכשהו הן עוזרות ללא כל קשר למצב מדיטטיבי כלשהו.השנייה בכלל תמיד גורמת לי לפרוץ בסופו של דבר בצחוק,כי זה די מצחיק. אני יכול לומר,שיש לי נטייה להתרשם בשלב הזה של חיי דווקא מויפסאנה,אם כי אין לי כוונה ללכת לקורס בערבה.יש עוד משהו שנראה לי כי יכול ללוות אותי כרגע בדרכי בחיים,אבל זה כבר עניין אחר ולא קשור לכאן..

dharmax

New member
->

אין לי מושג לגבי הקבוצה בה היית, אבל באופן כללי, ההדרכה שתארת, היא בגדול די נכונה, על פי מה שאני מכיר. הייתי ממליץ להעזר בדברים הבאים: סבלנות, התמדה, פתיחות וחקירה בלתי פוסקת לכל האספקטים (כולל עידון הטכניקה תוך כדי התרגול, למשל... יש המון המון עידונים שבאים עם הזמן, גם לדברים שנשמעים מאוד פשוטים ומובנים מאליהם, כמו מה ששמעת שם). לוקח לעיתים זמן מה כדי שהטכניקה "תתקבל" על ידי המערכת הפסיכופיסית שלנו ותהפוך לאפקטיבית. השלבים הראשונים הם שלבים של פיתוח שלווה וריכוז, בד"כ, ונראה, לפי דבריך, שבמידה מסוימת, אכן התחיל להתפתח שם תהליך שכזה. לגבי טכניקות אחרות - אני בהחלט חושב, לפי תאורך, שהטכניקה שלמדת שם, שנשמעת כמו "אנאפנה" שהיא טכניקה בודהיסטית קלאסית, היא לא טובה, אלא *מאוד* טובה. לא רק להתחלה, אלא לפעמים ... ממש עד לסוף... את מוזמנת לקומונה שבלינק למטה לדון בדברים. יש שם אנשים מנוסים מאוד בטכניקה הזו, וטכניקות דומות, קשורות או משיקות. הערה אחרונה: לגבי מה שהציע פה מישהו אחר - אני אישית (עשי עם זה כאשר תרצי, כמובן) ממליץ להתרחק ולהזהר. ברכות ובהצלחה

למעלה