שלום לכם!

mimeli

New member
שלום לכם!

שאלה קטנה: אני עושה כבר זמן מה מדי פעם מדיטציה שלמדתי באיזו אתר(באנגלית), שנקרא "מדריך פנימי".שארי "טיול" קצר ביער קסום אני מגיעה לאחכו ומזמינה מדריך פנימי, שאותו אני יכולה לשאול שאלות מטרידות אותי. התרגיל הזה כבר עזר לי מאוד. לא תמיד המדריך לובש אותה צורה, כמובן(ומענין "מה זה אומר" מכל פעם..) בד"כ אני רואה בעיני רוחי את כל הסיטואציה באור היום, עם שמש נעימה כזאת שזורחת דרך העצים.. אבל הפעם , למרות שעשיתי את התרגיל בצהורי היום, מצאתי את עצמי בתרגיל באמצע הלילה. לא היה מפחיד ..מאוד רגוע ושקט, עם אור ירח המלא. אבל מוזר.. יש מישהו כאן שיכול אולי להסביר משמעות העניו? אמשח מאוד! תודה מראש...

לקשמי

New member
אף אחד לא יכול לפרש

מלבדך כמובן. במיוחד לאור העובדה שאנחנו לא מכירים אותך. בסך הכל דמיון פרי יצירתה של ההכרה. התרגיל שאת מתארת מוכר לי מסדנת דמיון מודרך שעברתי בזמנו. אכן חוויה חזקה ומרשימה אבל כל אחד והחוויה שלו. תמשיכי להנות. :)

המדריך לטרמפיסט בעצמי

אולי נגעת בפעם הראשונה ברמה יותר עמוקה בעצמך, שעדיין לא נחשפה לאור היום. הסיבה למה דווקא עכשיו - כי את מוכנה להתחיל להיכנס פנימה יותר מתוך קבלה עצמית ופחות שליטה. ולכן גם לא פחדת. להציב מראה בפנינו עשויה להיות חוויה מרתיעה
איזו צורה לבש המדריך הפעם? את יכולה לשאול בפעם הבאה את המדריך לגבי המשמעות
כי המשמעות בסופו של דבר היא רק שלך

מוטי ש

New member
מה שקורה עם דמיון מודרך זה

,שיש אנשים שהם יותר "ימניים" וקל להם יותר לדמיין דברים כאשר הם עוצמים עיניים.זה בדיוק כמו שיש אנשים שכותבים ביד ימין ואחרים הכותבים ביד שמאל. אין יתרון "התפתחותי" אמיתי לאחד על פני האחר,אם כי יש כאלה שאומרים כי אלה הכותבים ביד שמאל,למשל,הם יותר יצירתיים.למה?כי האונה הימינית שלהם כנראה יותר דומיננטית מבחינות מסויימות,פחות מרוסנת על ידי השמאלית. בדמיון מודרך את מתחילה את "הסיור" שלך עם האונה השמאלית שמנסה לכפות דימויים או תמונות מסוג מאוד מסויים על המערכת.מה שיכול לקרות לעיתים הוא מצב שלפתע "האריה" מתעורר ותופס שליטה וקופץ ושואג על הצד הקטן "שמגרה" אותו לפעולה. לפתע פתאום צצים לך דימויים שעשויים אפילו להפחיד אותך(לא בהכרח,בכל מקרה להדהים אותך,להפתיע אותך במוזרותם),את לא ביקשת אותם,את אינך יודעת מאיפה הם צצו,מעולם לא הייתה מאמינה שזה את,שזה נובע ממך. זה עולם שלם ומסתורי,"שאנו" איננו מודעים לו,אבל הוא קיים.הוא יותר מפתיע כאשר הוא תופס אותך בצהרי היום ללא כל הכנה,הוא פחות מפתיע כאשר את שוכבת לישון בלילה ויודעת שאת הולכת לחלום. אבל גם כאשר את חולמת,לפעמים את מוצאת את עצמך כל כך מופתעת שאת חייבת להתעורר,לא?

drall

New member
זו צורה של תקשורת

בינך לבין תת המודע שלך. הוא מנסה להעביר לך איזה מסר אולי שעדיף לך לעשות את זה בלילה.

mimeli

New member
תודה לכם..

מה שאתם בעצם אומרים לי זה- תחפשי לעצמיך... למה זה לא מפטיע אותי..?
אבל זה בהחלט רעיו לשאול שוב בפעם הבא את המדריך.. אגב - המדריל לבש בפעם שתיארתי מאין גוף של אור כחול.. ועוד שאלה, ברשותכם: האם הסמלים של המדיטציה/דמיון מודרך דומים לאלה של חלומות? כלומר- האם אפשר ללמוד אלה מאלה?הרי יש כמה מילון סמלים של חלומות, ואני נעזרת בהם מדי פעם כדי לפנח חלום שתפס אותי במיוחד...בעיקר כדי לקבל כיוון. שוב תודה לכם!

סמלים בחלום

לשאלתך, יש הבדל בין יצירת דימוי מבחוץ (מודרך) לבין מה שתת המודע מעלה מעצמו. בדיוק כפי שהיה הבדל בין הדימוי הרגיל של אור יום, לדימוי המפתיע של חושך שעלה בך אני לוקח את מילוני הסימבולים והמשמעויות בע"מ (בערבון מוגבל) החלום/דמיון הוא חלל נרחב ורב ממדים, כמו החלומות שלנו במשך היום
להדביק לו משמעות מוכנה מראש? לא יודע הנה, אתמול, למשל, חלמתי שמצאתי מסתור בתוך גופו של פו הדב. מילולית. הנה עומד מולי פו הדב חי ונושם, ישות אמיתית, והתגלה לי שהוא מעין חית כיס ואפשר ממש להיכנס לתוכו. איזה מזל! אז נכנסתי פנימה לתוך הגוף שלו ממש, ובעצם נהייתי אחד אתו. ואז לפניו היתה צלחת עמוסה בבשרים מכל טוב, סטייקים וקציצות ומה לא. וכדי שלא יחשדו בי/בו שזה הוא/אני, פו הדב אכל בתיאבון רב את מנת הבשר, וכתוצאה מכך גם אני אכלתי (כל מה שפו הרגיש גם אני הרגשתי ועברתי מבחינת טעם, ריח ותחושה). אז מה כל זה אומר?
טוב, נעשה עוד ניסיון.. מה אומר נחש לפי המקורות שלך?

למעלה