שלום לכם

Benor2004

New member
שלום לכם

פרסמתי את ההודעה הזאת בפורום אחר, אני רואה גם לנכון לפרסם אותה כאן http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=1020&msgid=78676397 שלום, אני בן 17.5 ומתפקד גרוע מאוד תחת לחץ. למשל במשחקי כדור שמגיע אליי הכדור אני ממש נלחץ ובגלל זה אני לא מסוגל ממש לתפקד כי אני לא רגוע אז אני לא משחק כמו שצריך - והסביבה חושבת שיש לי בעיות קורדינאציה בידיים. רישיון - עשיתי רישיון אבל למרות זאת אני לא נוהג, אני לא סומך על עצמי ובזמן שאני נוהג אני ממש נלחץ ובגללז אני לא מסוגל. הלחץ מלווה הרבה פעמים בדפיקות לב מהירות ולעיתים חוסר שקט. אני לא יודע מה לעשות , זה מונע ממני לעשות המון דברים פשוטים ורגילים שאנשים אחרים היו עושים אותם ללא שום בעיה. יש איזה אבחון פסיכולוגי/מוטורי או משהו שאני יכול לעשות בשביל לטפל בזה? תודה

שריד

New member
ש-אלום...

תשמע, בכמה משפטים הכנסת המון נתונים שצריך לברר. 1. האם הלחץ בא לידי ביטוי בעיקר במצבי ביצוע פעולות מוטוריות. 2. מהי היכולת שלך המוטורית. 3. מהם אותם דברים שהיית רוצה לשפר האם הם מצבים ספציפיים כמו נהיגה (אגב אתה צריך כמדומני לנסוע עם מלווה) או מצבים כלליים יותר כמו למשל להיות תחת ביקורת. על כל פנים, יש המון מה לעשות ולמי לפנות... דבר ראשון (באם נוח לך ואולי גם אם לא כל כך ) לשתף את ההורים, הם מכירים אותך שנים. השלב הבא, המקביל או המחליף יכול להיות פניה ליועצת ביה"ס בין שאר התפקידים הינוכיים שלה יש לה גם תפקיד מכוון בנושאי רווחה אישית. ערוץ נוסף הוא רופא משפחה שמכיר אותך... איך נראה לך ? אתה מתקדם עם התשובה הזו או שאתה צריך משהו אחר ? שריד

Benor2004

New member
אוקיי

אני אנסה לענות לפי מה שאני יודע על עצמי. 1. רוב הזמן, הוא יכול להופיע גם בעת ביצוע פעולות אחרות. 2. אין לי אינדיקציה על היכולת המוטורית שלי, אך אינני סבור שהיא גבוהה במיוחד, הייתי רוצה מעוניין לאבחן אותה. 3. הייתי מוכן ורוצה לשפר את כל המצבים שבהם אני נלחץ בצורה מוגזמת. - נהיגה, שחייה, הימצאות תחת ביקורת וכד'. אני החלטתי, שאני אגיד לאמא שלי, שאני מעוניין ללכת לפסיכולוג/ית . שריד, תודה רבה לך על ההתייחסות ועל ההיענות. אור

שריד

New member
מהלך נכון עד נקודה מסויימת

מצויין שאתה רוצה לשפר, אבל חשוב לברר למי ללכת ואני לא בטוח שפסיכולוג הוא היעד הנכון. יתכן והחשש שלך נובע מבסיס שהוא לא רגשי דוקא אלא הקשור ביכולת ויסות חושית ואז היעד שלך הוא מרפא/ה בעיסוק.

Benor2004

New member
היי

אני דווקא בכלל לא חושב לכיוון הזה דווקא. לא ציינתי עוד הפרעות שיש לי כאן.

קח בחשבון

שהדרך שאתה מציג את הקשיים שלך מכוון את איש המקצוע להבין אותך. כשאתה שם דגש על חרדות ביצוע שבאות לידי ביטוי באיזה ליקויים מוטוריים כאלה או אחרים, אנשי מקצוע ישר ישאלו את עצמם: "ביצה או תרנגולת"? כלומר- אצל הבחורצ'יק שמתלונן - האם קודם הייתה חרדה ואחר כך קשיים מוטוריים, או קודם קשיים מוטוריים ואחר כך חרדה. עוד קח בחשבון שמדובר באינטרנט וב'תלונות בהתכתבות'. לא שומעים אותך, לא רואים אותך וכו'. אם אתה משמיט משהו, אין דרך לדעת כמה הוא חשוב לפורמולציה הקלינית שמתהווה בראשו של איש המקצוע שקורא אותך. עכשיו שקראתי שוב את כל השרשור - אני רוצה לשאול אותך מה אתה שואל בעצם? אמרת שאתה חושב בכוון מסויים. כלומר גיבשת איזו הבנה לגבי עצמך, אבל אתה שואל להבנות שלנו. לשם מה בעצם? אתה רוצה לשמוע משהו שאתה כבר חשבת עליו בעצמך לחיזוק? אם זה העניין, עליך לכתוב את כל אותם דברים שהביאו אותך למסקנה שלך כדי שאולי נגיע גם אנחנו לאותה מסקנה כמוך. אין מצב שעל סמך שדה נתונים יותר מצומצם אפשר יהיה להגיע לאותן מסקנות.

Benor2004

New member
קצת קשה...

קשה לי לדבר על זה כאן בפורום, זה לא ממש נוח אין לי שאלות יותר מכוונות. אבל אני אענה על משהו אחד. קודם כל מגיעות חרדות - אני לא יודע בכלל איך הם מגיעות. ואח"כ בא הקושי המוטורי כתוצאה מהחרדות. אם החרדה איננה מופיעה אין לי בעיה בעת ביצוע עניין מוטורי. (גם זה באופן חלקי בלבד)

שריד

New member
אמת, אכן קשה...

לדעת מה קורה דרך הפורום. הכי טוב לפנות לאמא ואח"כ לרופא המשפחה. שריד

למעלה