שלום לכם

שלום לכם

אני מאיה, בת 13, ואני צריכה עזרה- אני לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון אבל אני אשמח אם תקראו עד הסוף נתנו לי בבית הספר עבודה, 2 מושגים אותם אני צריכה להסביר לכלל הכיתה בדרך הכי מקורית שאפשר, אחד מהמושגים שלי הוא "ריפוי במוזיקה" אני לא מצאתי הרבה מידע על המושגג, אם מישהו מפה יוכל להרחיב לי עליו אני אשמח מאד וגם, חשבתי , שאני יכולה לעשות את ההסבר על המושג שלי- בזה שאני יעשה ריפוי במוזיקה על אחד התלמידים, מישו בערך יכול להסביר לי איך עושים? תודה רבהה לכל מי שעוזר וקרא=]

שלום מאיה

את לא ממש בפורום הנכון, נכון שגם ללקוי קשב ניתן לסייע באמצעות תרפיה במוסיקה, אבל תמצאי יותר חומר בחיפש פשוט בגוגל "תרפיה" גם "מוסיקה" ותקבלי אתרים וחומר בהצלחה גיל

zivadina

New member
מי יכול להגיב על ריפוי במוסיקה?

יש לנו חברת פורום, putmusicon, שהיא מרפאה במוסיקה. בספריית "קישורים" שלנו יש מספר קישורים על טיפול במוסיקה. לדעתי, הכי מהיר יהיה להשתמש בעצתו של גיל, ולחפש קישורים ב"גוגל".

לא תוכלי לעשות ריפואי במוסיקה על

אחד התלמידים כי זה דורש מיומנות גבוהה כמרפאה וכמוסיקאית ומישום שתצתרכי לחשוף את סודיותו הרפואית של התלמיד לכל הכיתה. אגב, המרפא במוסיקה הכי מפורסם בארץ הוא המלחין יוחנן זראי. תוכלי לחפש שירים מפורסמים שהוא הלחין ושהחבר'ה שלך מכירים כדי להדגים עז כמה צריך להיות מוסיקאי מיומן בשביל זה. הבן שלי מקבל ריפואי במוסיקה לסוג של בעית תיקשורת שיש לו (בין שאר הטיפולים הרבים שהוא מקבל). המרפאה שלו מנסה לגרות אותו לתקשר בעזרת אהבתו הרבה למוסיקה. היא למעשה גורמת לו להגיב למוסיקה שלה וליצור כמה שיותר תיקשורת סביבה ותיקשורת מורכבת ככל היותר סביבה. בתחומים אחרים אני מניח שהריפואי במוסיקה נראה אחרת. נסי את פורום קלינאי תיקשורת. נסי גם את פורום 'תפוז מחפש בשבילך' ושיהיה לך בהצלחה.

putmusicon

New member
טיפול במוסיקה

שלום מאיה. אני תרפיסטית במוסיקה ואשמח לעזור לך. טיפול במוסיקה הוא מפגש טיפולי בין מטפל למטופל למטרת שינוי אצל המטופל. המפגש כולל שימוש במוסיקה חיה או מוקלטת שבאמצעותה נעשה הטיפול. לפעמים המוסיקה משמשת כאמצעי בטיפול, למשל אילתור שבעמצועות ניתן להגיע לתכנים מה"לא מודע" ולפעמים המוסיקה משמשת כאמצעי טיפולי בעצמו כמו למשל כשפה לתקשורת. אם ההגדרה הזו מנוסחת בצורה ספרותית מידי, אפשר להגדיר טיפול במוסיקה כטיפול רגשי (טיפול פסיכולוגי לדוגמה הוא גם טיפול רגשי) שמשתמש במוסיקה על כל צורתיה בטיפול עצמו. הרעיון הוא שמוסיקה משפיעה עלינו פיזית ורגשית ולכן היא מתאימה לעבודה בתוך טיפול. כדוגמה בכיתה אפשר לעשות מס' דברים. אפשר להשמיע 2 סוגי מוסיקה ולהראות את ההשפעה של המוסיקה.. מביאים 2 סוגי מוסיקה שונים לגמרי -0 מוסיקה קצבית ומוסיקה נעימה ומבקשים בכל פעם כשמשמיעים שילדים יכתבו את המילה הראשונה שעולה להם בראש כשהם שומעים את המוסיקה הזו. אח"כ כותבים את כל המילים על הלוח ויכולים לראות דמיון רב בין האסוציאציות למשמע אותה המוסיקה. פעילות שניה שאפשר דרכה אולי להראות חלקים של טיפול קבוצתי במוסיקה זה לבקש מכל אחד לחשוב על צליל או קול שהוא יכול להפיק ואת עוברת עם טיים מנהלים (או mp3) ומקליטה אותם לפי הסדר,ף אח"כ אפשר לשחק עם הקולות ולחזור ולהקליט בערבוביה ולחזור כמה פעמים לאותו הילד פעם אחרי פעם או לעשות דו שיח בין 2 קולות של ילדים בקצב \קבוע ויוצא מעין שיר ראפ קצבי ומהנה. מה שזה מראה זה חלקים מתוך טיפול קבוצתי במוסיקה שעובד למשל על מיומנויות חברתיות כמו :לחכות בתור, להשמיע את עצמך ולשמוע אחרים, להיות חלק מקבוצה, ליצור ולהביע את עצמך בסביבה מהנה ומצליחה וכדומה. יש לי אתר שאת יכולה לקרוא עוד, מקווה שעזרתי, את מוזמנת לכתוב לי ולשאול עוד. בהצלחה ורד

למעלה