שלום לכם..

שלום לכם..

אני קורא כאן הודעות ותגובות של הורים קרוב לשנה. אני קורא כאן הודעות של הורים שיש להם ילדים ביחידות מובחרות בצה"ל, מפקדים, קצינים.... באמת שעולה לי חיוך על הפנים כשאני קורא זה. כששואלים את אמי איפה אני בצבא היא בדרך כלל מתחמקת מהתשובה. קצת קשה לה להודות עם מה שאני עושה, או שהיא פשוט אומרת "לא יודעת". אתם לא מבינים איזה תסכול זה גורם כשאומרים את זה, ועוד על ידי. נכון, אין לי קשר "מיוחד" עם המערכת הצבאית, שבמילים עדינות, גרמה לי לחתיכת שריטה בראש. נאבק בה יום יום כי אטימות כזאת מעולם לא ראיתי. התגייסתי בידיעה שאני אהיה חייל ולא עבד, כך גם נראה התפקיד שלי בצבא. בכל אופן, אני רוצה להזכיר לכם שלא לכולם טוב, לא לכולם יש טקסי מצטיינים ולא כולם מצליחים בצבא. במקום הזה אין "אם תרצה - תצליח", זה לא עובד ככה. קראתי פעם ספר אחד, בו התאבלה אם על מות בנה. במהלך השיבעה, פנתה אליה אחת מחבורתיה ואמרה לה : "מה חשבת ? שיהיה לך רק טוב בחיים" ? אמנם מדובר במוות, אבל לא הכל ורוד. לא תמיד החיים יכולים להיות טובים, לא תמיד נצליח בחיים, לא תמיד נחייך. אולי זה היעוד בחיים ? שאלה טובה. במידה ואדם מצליח במהלך כל חייו - מצוין ואף נוריד בפניו את הכובע. ברגע כשמגיעים לנקודת משבר כזאת או אחרת, אסור לחשוב שחרב העולם, אסור להשבר, והכי חשוב - אסור לעשות ממנו קטן. אני מאמין שהחיים בנוים מתחנות, שגם הצבא הוא מעין תחנה. אני מאמין שיש כאן הורים שקוראים את מה שכתבתי ולא מבינים איך בנם, בין אם מוכשר ובאם פחות משאר החיילים, הפך בצבא להיות מנקש עשבים או חייל "מיותר" כזה או אחר. תתמכו בהם על אף השירות שלהם, לא לכולם מתמזל המזל. והכי חשוב - אל תתביישו בהם. הצבא מפספס אנשים טובים, זה ידוע. אל תקחו ללב את בחירותיו בין אם הן שרירותיות ובאם הן לא. היה לי מעין צורך לכתוב זאת בפורום, לאור מה שאני עובר. אני פשוט מייחל ליום בו לא אצטרך לומר במה אני מתעסק, שזה היום לאחר השחרור. חג שמח וכשר, נער חלום.

סמדר בנ

New member
שלום נער חלום

עצוב לקרוא מה שכתבת. ברור לכולנו כי לא כל המתגייסים מוצאים את מקומם בצבא. רחוק מכך. יש הרבה פספוסים, יש אנשים שמגיעים למקומות שלא מגיע להם להיות שם ויש את המקרים ההפוכים, והם כנראה די רבים. הרבה אנשים מעבירים שרות "מבוזבז". לא הבנתי מדבריך מה בדיוק אתה עושה בצבא כי גם אתה לא אמרת זאת. עם זאת, אתה צודק,הצבא הו רק תחנה אחת מני רבות בחיים, וכמה שזה מצער שלא מצליחים לעשות שרות משמעותי, צריך להמשיך הלאה, וה-הלאה הזה יכול להיות מצוין. אמא שלך בודאי מכירה ביכולות שלך וכנראה כואב לה לראות שקשה לך בצבא. תזכור שנו ההורים מאוד קשה לראות את ילדנו סובלים. אם קראת את ההודעות כאן בודאי ראית שחלק מהילדים שעכשיו מצליחים ומרוצים היו צריכים להילחם במערכת כדי להגיע לאן שנמצאים (גם ביתי נמנית עם אלו). לפעמים זה מצליח, פעמים רבות לא. אני שמחה שאתה מבין שאסור להישבר, כי הרבה דברים טובים עשויים לחכות לך אחרי שתשתחרר. בהצלחה

אימשל2

New member
מצטרפת למה שאמרה סמדר

אם אתה עוקב אחרי הנכתב בפורום אתה גם יודע, שלא מעט מהבנים שההורים גאים היום בהצטינותם, לא השתלבו היטב בבית הספר התיכון וההצלחה שלהם בצבא היא שינוי מרענן להוריהם, שהיו במצב דומה לאמא שלך בימי התיכון. גם התיכון וגם הצבא, שהם לכאורה תקופות מכוננתו בחיי הצעירים בארץ, הן רק תקופה קצרה בסרגל הזמן שנקרא חיים. לפעמים מי שהיו אפרוריים בימי התיכון ו/או הצבא מוצאים את מקומם בחיים האזרחיים בהמשך הדרך. לפעמים דווקא האנשים המיוחדים והלא שגרתיים, שלא מתאימים למסגרת הצבאית המרובעת והקשיחה או שהמערכת הסגורה הזו לא יודעת לנצל את הפוטנציאל הייחודי שלהם, או שהוא סוג של פוטנציאל, שלא יכול לבוא לידי ביטוי בצבא, הם האנשים שפורצים קדימה מצטיינים ומתבלטים כשהם מוצאים את מקומם הנכון כבוגרים. ברור לי שכיום כשכל בני גילך נמדדים על פי מה שהם עושים בצבא, זו תקופה קשה עבורך. אתה צריך נשימה ארוכה ואופטמיות. כי יש לך תקווה. אומנם הסיפורים על החבר'ה ה-COOL-ים והפופולאריים מימי התיכון (אצלנו גם הצבא) שהופכים לכלומניקים בבגרותם, נראים כמו קיטש אמריקאי, אבל יש בהם יותר משמץ של אמת. יומך להיות "מישהו" יגיע. יבוא היום בו הפוטנציאל שלך ימומש ואז תוכל להביט בגאווה לעיני השואל ולענות בגאווה שאתה...

מאקי

New member
נער חלום

דווקא עכשיו בחג שבו בני ישראל יצאו מעבדות לחירות.. עליך לאסוף כוחות.. ואחת מן השתיים להשלים שלא לכולם תפקיד מעניין בצבא וחלק הם עציצים למשך השרות או להלחם לעשות משהו שנראה לך מעניין (לא בטוח שכך תחשוב גם כשתהיה שם) בכל מקרה.. הזמן עובר הצבא היא תחנה מצוינת להבין כי החיים צופנים לנו שלל התנסויות.. חלקן נדמות לנו מיותרות.. אך מכל רע אפשר להפיק טוב... בהצלחה.. ותעודד את אמא שלך.. מאקי.

הזמן..

כמה חבל שאני צריך להגיד את זה לעצמי שהזמן ירפא את השירות שלי. אני לא לוקח את זה קשה, גם לא עצבני, אבל מאוכזב. מעצמי בעיקר. לעודד לא יעזור משום שעד שאני אשתחרר היא תיראה בי ככשלון זמני כנראה. מציק להיות עוד עציץ שלא עושה כלום, בעוד שבזמן הזה הייתי יכול להיות הרבה יותר "מועיל" למערכת. חבל שאני רואה את חבריי יוצאים לקורסים איכותיים, מפקדים קצינים... ואני תקוע איפה שאני. כפי שציינתם, לא לכולם אכן מתמששת ההצלחה, גם מספר חבריי אחרים הכישרוניים ממני לא פחות הפכו ל"בלאי" בצבא. למדתי שאני צריך סיבולת לאנשים בלתי סבילים, שלא הכל ורוד, שלא הכל מצליח כפי שרוצים... יום אחד אתה למעלה, יום אחד אתה למטה. באיזה שהוא שלב תמיד הפרט ימצא את עצמו בהתאם למי שהוא ולמה שהוא מסוגל. ולכל ההורים כאן - תהיו גאים בילדים שלכם לא משנה מה. לא משנה מה הדרגה, אם הם מפקדים ואם הם יוצאים יומיות. לא משנה מה - תמיד תגידו איזו מילה טובה, תכינו משהו שהם אוהבים, תחייכו אליהם... זה תמיד ישפר משהו. זה בגדול המסר שרציתי להעביר. נער חלום.

נערי היקר../images/Emo140.gif

מדבריך אני שומעת עצב גדול. ממרחק הזמן אומר לך שבמסלול החיים יש הרבה עליות ומורדות. לעיתים אנו מועילים ומצליחים ולעיתים הדברים לא מתנהלים כפי שהיינו רוצים. איך אומרים פעם למעלה ופעם למטה. אתה נמצא רק בתחילת דרכך.יתכן והתפקיד שהנך עושה אינו מממש את יכולותיך. צה"ל כנראה הפסיד.אך תסתכל קדימה ותהיה אופטימי.כל החיים עדיין לפניך ואני משוכנעת שכאשר תהיה עצמאי לעשות דברים לרוחך תוכל לממש את כשרונותיך. לגביך היום. לא חשוב מה תפקידך בצבא. אתה משרת.זה כבר חשוב.ואני משוכנעת שאוהבים אותך וגאים בך בגלל איך שאתה ולא בגלל התפקיד אותו אתה מבצע. שיהיה לך כל טוב.

טפת

New member
לאילתית2 שלום וחג שמח

התלהבתי מהאמרה שהבאת להאיר את עינינו לגבי חיטה, עצים ודורות. הוא שנאמר: א- הזורעים בדמעה ברנה יקצורו. ב- לגבי העצים זה מזכיר לי את הספר "העץ הנדיב"(של סילברסטיין)ספר חובה! ג- בענין הדורות- "פני הדור כפני הכלב" , מצטערת שאיני אופטימית לגבי אמירה זו, אך זה מה שרואות עיני כיום. נהנתי לקרוא את הפנינים שלך המשיכי,תודה לך טפת

אמר לי מכר משפחה...

שהוא במקצועו רופא ואיש בעל אשכולות "אני לא מבין איך הצבא ככה פספס אותך". זה מתסכל, אפילו מאוד, שאולי הייתי יכול לפקד על חיילים אחרים ואולי קצת יותר להתבגר. אבל (ואבל גדול) - אסור לבכות על חלב שנשפך, ממשיך קדימה, סוחב עוד קצת (כי אין ברירה). תמיד היו את המחשבות שהכל כבר מיותר, אולי כבר לצאת מהצבא. אבל לא, אני לא אעשה את זה. למה ? שאלה טובה, אף על פי שאני מרגיש חתיכת מיותר שם. אבל עובר.

3תיתי

New member
חבל מאד

שאמא שלך מתביישת בך. ביננו, אני הייתי מאד מתביישת, אם בני היה גונב, אונס או רוצח. שום תפקיד בצבא לא מבייש. מכוון שבצבא שלנו כח האדם הוא זול מאד, לא מהססים לגייס "סתם", לתפקידים, שאילו היו צריכים לשלם עליהם משכורת, ואפילו משכורת מינימום, לא היו מעזים. זו עובדה. כולנו מודעים לה. אני חושבת שגם ניקוש עשבים הוא תפקיד ואת המשמעות שלו תמצא אתה. גם מנקש עשבים מוכשר, יכול בשעותיו הפנויות לעזור לעולה החדש שאינו יודע עברית טוב, לסייע למי שמשלימה בגרויות, או גם ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, דבר שבכלל לא מזיק בפני עצמו. מאמינה, שאם תפסיק להתבייש בעצמך, איש לא יעז להתבייש בך.

גם אני חושב כך..

לאט לאט אני מבין שיש להם כנראה כוח אדם מיותר, אך הוא בעצם כוח אדם זול, יעיל, צעיר, נמרץ... חשבתי על דברים שאוכל לעשות בשעות הפנאי, בהחלט כן. אין לי טעם להשקיע את כל כוחותיי במערכת. ואני רחוק מלהתבייש בעצמי. אני קצת "בהלם" שלדבר הזה הגעתי. לוקח קשה ? אולי. כנראה שאני טיפוס כזה.

oshiko

New member
אדם וערכו

נער חלום יקר, אני ואתה כנראה קורצנו מאותו חומר. לפי השם שלך אני מבין שיש לך נטייה לחלום (או שזה סתם לא קשור?); גם אני הייתי (ועודני קצת) ילד-נער-איש חלומות. זה חומר טוב, תאמין לי; למרות שלא קל לחולמניים, במיוחד בסביבות תובעניות וחסרות רגישות כמו לימודים וצבא. בחיים המודרניים כל הזמן מודדים אותנו. ציוני מבחנים, IQ, קב"א, דפ"ר, פרופיל, לאיזה שלב הגעת בגיבושים או במיונים, פסיכומטרי לאוניברסיטה, משכורת, מכונית, מה לא. סדרות הריאליטי בטלויזיה גם הן עושות את שלהן. כל הזמן מודדים שם אנשים ומדרגים אותם. אנחנו מתרגלים לחשוב על אדם כסך של מספרים. זה יוצר מעין ציפייה של "כמה אתה שווה". כל אחד מאיתנו הופך למעין רובוט שעליו צג עם מספרים המדרגים את שוויו. התופעה לעיל היא הרסנית מבחינת היחס שלנו לאדם. אין צורך להסביר שאדם הוא יצור הרבה יותר מורכב מאיזשהו סכום מעליב של מספרים. יש אינסוף רבדים בנפשו שאיש אינו יודע ואינו יכול למדוד, ובוודאי אינו רשאי לדרג. הניסיון להצטמצם במדדים האלה ולהצטיין רק בהם הורג כל בדל של יצירתיות ודימיון שקיים בנו, והכרחי להתפתחות ההון האנושי במדע, באומנויות, בכל התחומים. אל תתפתה ללכת שבי אחרי מי שמנסה למדוד או לדרג אותך. אתה ורק אתה מכיר את הרבדים היותר עמוקים שלך. הם יובילו אותך לאן שהם צריכים להוביל אותך. אני יכול לאמר לך בביטחה, מהמקום בו אני נמצא היום, שיום אחד גם המדידות החיצוניות "ייאשרו" את האיכויות שלך. אם זה לא יקרה בצבא, זה יקרה במקום אחר. בכל מקרה, אתה יותר מדי שווה מכדי להרשות איזשהו זילזול ע"י אחרים, וודאי וודאי ע"י עצמך. לך עם המנוע הפנימי שלך, תן לעצמך את כל הכבוד המגיע לך, ותחיה באמונה שיום אחד הם גם יאירו החוצה.

ע ו מ ר 4

New member
נער חלום .................

"לך עם המנוע הפנימי שלך,תן לעצמך את הכבוד המגיע לך". כתב אושיקו...וכמעט את אותן מילים במסר כתבתי אליך... ויש ספר שנקרא:"סודות ממלכת הפיות" ויש שם את פיות החלומות וכך כתוב: "מעל היער הקסום מרחפים להם עננים לבנים רכים ובהם שוכנות פיות החלומות. במשך שעות הלילה הן לוכדות את חלומותיהן של הפיות הישנות על פני הארץ,מעיפות אותם מעלה אל הכוכבים המנצנצים בשמים,מביעות משאלה,והחלומות מיתגשמים." לעולם תהא אתה...כמו שאתה..מי שאתה..כי אתה זה אתה.

../images/Emo45.gif

מאוד מסכים איתך. אכישהו נגעת אצלי כשאמרת בצורה מסוימת שכל מה שאנחנו עושים הוא בעצם בתוך מסלול מירוצים אחד בין השני. כולם בעצם "מקוטלגים" בצורה כזו או אחרת, קצת מציק, אבל מדי פעם נוח כדי לדעת מיהו הבנאדם מאחורי המסיכה. מסכים שאין מה לוותר. לא מצליח פה ? אצליח במקום אחר. בדיוק כמו שהצלחתי במידת יתרה בלימודים - כך אצליח במקומות אחרים בהמשך דרכי. נ.ב - אני ממש לא נותן לאחרים לזלזל בי. יש משפט שאני אומר הרבה "היום אני 'פשוט', מחר אני הבוס שלך". קצת משפט מתנשא, אני באמת לא אומר אותו לאנשים, אבל ישנם אנשים לא מועטים שאני לא מבין מי נתן להם את הרשות לפתוח את הפה בכלל ולבקר בצורה טיפשית בפרט.

Le Roi

New member
אני מזדהה איתך במקום מסוים

אני התחלתי מסלול ביחידה מובחרת, נפצעתי, הגעתי ליחידה פחות טובה וגם שם לא יכלתי לתפקד כמו שצריך ומשם נפלתי ללא פחות ממפקדה עלובה... וגם לי זה לא היה קל, הגעתי לשלבים כל כך עמוקים של דיכאון שרציתי לצאת מהצבא לגמרי, הייתי סנטימטר מלבקש קב"ן (תחשוב איך זה בשבילי שהתאמנתי לפני הגיוס, הייתי מורעל רציתי לתרום, הגעתי ליחידה שרציתי ומשם זרקו אותי למקום הכי ג'ובניקי ומגעיל בעולם). איכשהו הצלחתי להרים את עצמי, נלחמתי עם כל העולם ( עברתי כבר את המג"ד..) במשך המון זמן והצלתי לשנות את השיבוץ שלי למרות שכל בן אדם שפגשתי כולל הסמג"ד אמרו לי שבמצבי אין הרבה סיכוי שאחזור ללוחמה. אני לא מסכים איתך לגבי דבר אחד... אמרת שבצבא "אם תרצה - תצליח" לא קיים, אבל זה קיים ועוד איך ואני דוגמא חיה. עוד חודשיים וחצי אני מסיים מסלול בגולני, עוד חודש יוצא לקורס מ"כים אחרי פעילות מבצעית בקו צפון. אם לא טוב לך איפה שאתה נמצא, אם אתה מרגיש לא מסופק מספיק, אם אתה רוצה תפקיד אחר - אתה יכול להילחם על זה. בצבא הכל אפשרי. ה-כ-ל.

עציון

New member
תשמע, חבר(מכוון לפותח את השירשור)

אני רואה את תפקידי כהורה להנעים את חיי ילדי. אם טוב לו בצבא הוא לא צריך אותי. אם רע לו והוא "מנכש עשבים" אז לפחות שיהיה לו כתף ומשענת. ואני ואשתי עושים הכל כדי שהילד המאוכזב בצבא או ה"סובל" ירגיש שיש לו אל מי לפנות. (ולמזלנו לא ניתקלנו בבית בבעיה הזו) בחיים, אכן יש תחנות ומערכות. חלק מהן נועדו למנוחת הנפש וחלק מהן נועדו ללמוד כיצד להתמודד מולם. ככה מתחסנים. ככה לומדים והופכים לבלתי תלותיים.(ולא אני המצאתי את החכמה הזאת...).

דווקא כאן כבר איבדתי אמון

סיימתי שליש שירות עם התבוננות במראה, פתיחת הידיים לצדדים ומבט מזועף "מה לעזאזל" ? אני חושב שזהו לא המקום בו אני אפרט בדיוק את המהלכים שעשיתי במהלך השירות עד כה, שלדעתי היו מאוד הגיוניים מחד גיסא ופוגעים ומאידך גיסא. על קצה המזלג אני יכול להגיד שעברתי השפלה מסוימת, שלא לומר חיטוט לחיים הפרטים שלי. אמנם אני שנה במערכת, אבל אני לא רוצה לנסות אותה עוד. מה ייצא לי מזה ? אני מנסה לחשוב. ולא, זאת לא אימרת "הרמת ידיים", אלא חוסר רצון להצליח שם. אולי תשאל את עצמך : "למה הוא לא רוצה להצליח" ? שאלה טובה. כנראה שאני מעדיף לפסוח על התחנה ולהמתין עד שיבוא השחרור. אמנם דרך יותר מהירה וזריזה הינה השתחררות מהצבא, אבל אני לא מוכן לשלם כל מחיר בעד זה. מה גם שאני קצת לומד אודות אנשים ומפעלי החיים שלהם, מה נכון לומר, מה כדאי לעשות וכו'. בסופו של דבר, היתרון שזה מקנה לי הינו הנסיון באזרחות אחרי השחרור.

טפת

New member
נערחלום "אף במים ובאש אל לך להתיאש"

נער חלום היקר 1 - אני מקוה שאתה נער חלומות שאמך חלמה עליו. 2 - כדי להגשים חלום - צריכים קודם להתעורר עמ"נ להגשימו. 3 - אל תשכח בחור חמד - "גם לקל - יש משקל". 4 - אתה עדין צעיר בא בעול ימים, הדרך ארוכה לפניך יש לך את נהר ההזדמנויות לנגד עיניך, כל שעליך לעשות הוא להושיט ולטבול ידך בנהר ההזדמנויות ותראה שעוד נכונו לך השגים נאים ומרשימים. כמו שכבר כתבו לך כאן רבים וטובים הצבא הוא עוד שלב אחד בסולם החיים. גם אם התגלו קשיים בשלב הזה , אזי יש עוד שלבים שבהם תצטרך להתנסות כדי לנסוק אל על(לא החברה שמטיסה אותנו ברחבי עולם). לידיעתך לי בן יחיד הוא בקרבי בשריון הוא ואנכי לומדים ביחד להכיר את הצבא, אין לך צל מושג איזה ילד הוא הייה טרום גיוסו, וכיום רק חצי שנה בצבא והוא עלם חמודות השתנה מקצה לקצה במובן החיובי של המילה. אז נכון הוא "שלא כל העוגות מצליחות לאלוהים"...אך כדאי ואף רצוי להצטייד במידת הסבלנות ואולי כך תמצא עצמך במערכת הגדולה המתקראת צבא. אני מודה שאני מאוהבת במפקדים של הבן שלי שהם עושים מעל ומעבר למען בני כדי שלא ישבר ושלא יפול. בני החייל עובד קשה מאוד כדי להוכיח למפקדיו שהוא את חובתו עושה נאמנה. כשראיתי את בני על סף התעלפות בטקס מסע כומתות הלב נחמץ יללתי כמו חתול אשפתות, והנה סוף טוב הכל טוב. לא קל לו בצבא יש לו את הקשיים שאיתם הוא מתמודד , ואני מדברת איתך על ילד איסטניסט עדין וסופר עצלן שאהב את עצמו וראה רק את טובתו שלו לנגד עיניו. והנה...הצבא עושה אצלו עבודה יפה. אני רוצה לאחל לך המון המון הצלחה , תתחיל להאמין בעצמך. טפת

ילד חלומי

כתבו לך פה כבר כמעט...הכל. אני אומרת לך בתור אמא משו שהגדולים לא אומרים.( לקטנים) הורים פולטים שטויות מהפה שלהם לעיתים ולא מבחינים בזה. אני הייתי מציעה לך.. להתעמת עם אמא שלך ויפה שעה אחת קודם. אם מהבית אין לך גיבוי- אז כל מה שתעשה בצבא יראה לך כניכוש עשבים. אם אמא שלך הייתה מספרת לכל העולם " הבן שלי חייל והוא עובד נורא קשה והוא במקום נורא מסוכן..." חייך היו ניראים אחרת. - האמן לי. המנוע- הוא הבית. ואין בילתו. בתור מעוטת יכולת אני קונה בשוק בגדים=ומספרת לכל העולם שזה מהמשביר. סו ווווווווווווט!!!! אתה ילד מקסים מקסים מקסים איך היפה הזאת ב"רקדן נולד" צרחה??? אני מאוהבבבבבבבבבבבבבבבתתתתתתתתתתתתת

למעלה