שלום לכם..

limoranima

New member
שלום לכם..

אם לאמר את האמת..אני לא לחלוטין יודעת מה מושך אותי לשאול/לכתוב כאן..יש משהו שאני מרגישה שאולי אמצא לא תשובה לא בדרכים הקונבנציונליות. בזמן האחרון יותר ויותר אנשים ניגשים אלי או מגיעים אלי בכל מיני דרכים, מספרים לי פרטים מאוד אישיים שלהם ומבקשים ממני עזרה ותמיכה..ואני מרגישה כאילו אני מבינה לליבם, רואה אותם, יודעת בדיוק מה הם צריכים לשמוע.אני כל פעם מופתעת מחדש מהעוצמות...חוץ מזה קורה הרבה שאני מרגישה אנשים שקרובים אלי מרחוק..יודעת שקשה להם או מרגישה שמשהו קרה. אני חושבת שתמיד הרגשתי את הדברים הללו אבל לאחרונה זה קורה בתדירות הרבה הרבה יותר גבוהה, אולי יש לציין שאחרי תקופה לא פשוטה שעברתי בעצמי (ובמידה מסוימת עודני). רציתי לדעת מה זה אומר לדעתכם? אולי תוכלו להאיר את עיני בנוגע לדרך בה אוכל להבין יותר את התופעה? אני מאוד מודה לכם

תגובה אינטואיטיבית

אני חושבת שהכוח שמניע מטפל להיות מטפל ברמה האנרגטית הכי חזקה, זה מה ה ו א מרוויח מזה. כלומר, זה שאת יכולה לעזור לאנשים, זה ממש נהדר. השאלה היא - איך את עם זה? זה נעים לך? מפריע לך? מרגש אותך כרגע ואחר כך יהפוך למטרד? אני חושבת, לדעתי העניה באמת, שפה כדאי אפילו לרגע לשים את הפוקוס. שאלה, אגב, שיכולה לעזור לך למצוא את התשובה הכי עמוקה בעניין זה, היא - "מה רציתי לעשות כשהייתי קטנה?" את יותר ממוזמנת לשתף!

limoranima

New member
תודה רבה!

אני מאוד מאוד מעריכה את התשובה ואת ההזמנה ל"הרצת גלגלים".. לא חשבתי על זה אף פעם..אבל כשהייתי קטנה הייתי בטוחה במשך שנים שאהיה מורה. מעניין.. מה זה נותן לי? שוב-אני כמעט אף פעם לא יוזמת את הפתיחות הזאת..לפעמים אני רואה שאדם במצוקה ושואלת אותו מה שלומו ומאפשרת את הפתח אבל אני חושבת שלרוב מגיעים אלי... אני חשה סיפוק אדיר כשאני מצליחה לעזור, כשאני יודעת שהועלתי..סיפוק שאף תחום אחר לא גורם לי..אני די בטוחה שאין מצב שזה יהפוך למטרד-אני לוקחת אחריות רבה על מי שאני מדברת איתו ואף נמנעת מלתקשר עם מי שאני חשה שאין לי אפשרות לסייע לו. זה ממש לא מפריע לי למרות שלפעמים אני מוצאת את עצמי במצב של תשישות אנרגטית (רוב הסיפורים הם קשים מאוד..). שוב אומר..אני לא לגמרי יודעת איזו תשובה אני מחפשת בפניה לכאן..אני פשוט מרגישה שיש כאן משהו שבלתי אפשרי למצוא לו תשובה בעולם הידע שיש לי כרגע.. אני באמת מאוד מעריכה ומודה על הפתח שאת מאפשרת לי..

ב י ש ו ף

New member
לא רוצה להיות פסימי

רק שלא תהפכי את זה ל"פרסונה" ותאמצי זהות שאולה כמו שנפוץ בעולם המערבי. כדי קצת להמחיש את זה, סיפורו של אחד מאבות הפסיכולוגיה זיגמונד פרויד מתאר שהוא נכנס כל כך עמוק לעובי הקורה של מטופליו עד שהוא נעשה משוגע בעצמו, חשוב להיות מוגן מהשפעות של אחינו הנזקקים, כי מגע הולך וגודל איתם עשוי להשפיע על מצבנו הרגשי, ככל שתדירות החשיפה גבוהה יותר. אני לא אומר להקיף את עצמך רק באנשים חיובים ושמחים (נדיר למצוא והרוב זה העמדת פנים, או שהם טיפשים ומאושרים, או שהם מוארים ומאושרים, או שהם פשוט שמחים זמנית חחחחחחחחחחח) בשורה התחתונה תעזרי אם את חושבת שאת יכולה קראתי פעם ספר פסיכולוגי בשם "התמקדות" שמגדיר את הצלחת הטיפול הפסיכותרפיסטי כתהליך של המטופל עצמו בעצם חוויות השיתוף עם הפסיכולוג המטופל מבטא רגשות ומעכל אותם. יש בזה משהו נכון... אז לפעמיים להקשיב זה כבר עזרה, אבל לא להתחבר יותר מדי לאנרגיות שלהם. אחת השיטות הנפוצות למנוע תהליכים כאלה של "הידבקות" זה מדיטציה בגלל שבמהלכה נמנע תהליך הזיהוי בין האני חושב לבין אני המחשבות שלי, ובצורה הזאת, הזנות רגשיות שליליות יכולות להנתק. תהליך מורכב אבל אפשרי בהצלחה.

limoranima

New member
אכן חומר למחשבה..

תודה על התגובה. מדיטציה היא כיוון שלא חשבתי עליו שיכול לעזור לי להישמר.. אני מנסה להבין למה זה קורה לי..מה זה אומר שהתופעה מתרחשת בתדירות שכזו? איך אני יכולה לבדוק את זה ולאילו כיוונים אפשר לפתח את זה? תודה.

ב י ש ו ף

New member
אמ.......

זה שאנשים ניגשים אליך ומספרים לך דברים אישיים ואפילו כואבים זה קודם כל מראה שלאנשים יש נטיה לבטאות רגשות כשמדובר בזר מוחלט לפעמים זה הרבה יותר קל כי לא דופקים חשבון למה הוא יחשוב עלי וכו'...... כשזה מגיע בתדירויות גבוהות, אם אני מבין נכון את מחפשת בצורה סמויה רמז ל"מדיומיות" זה בסדר וזה גם יכול להיות נכון, ולגבי לפתח את זה, צריך ללמוד את הנושא הרחב והמקיף של התחום עצמו, ויש מה ללמוד. בהצלחה

limoranima

New member
סליחה על הנודניק,עוד שאלה אחת ..

איפה אפשר לבדוק/ללמוד את זה?

ב י ש ו ף

New member
באחד השרשורים פה

נתתי רשימת ספרים....... אחד מהם של אושו 63 טכניקות של מדיטציה וגם "כוחו של הרגע הזה"(אקהרט טול) וגם הנזיר שמכר את הפרארי/רובין אס שארמה (הספר הזה נלעס היטב בתעשיית הספרים כמה שהוא כבר קיצ'י יש שם תובנות מצויינות לגבי אופן וטבע החשיבה) וגם כוחו של התת מודע (שהוא בכלל חוזר על עצמו במהלך כל הספר, זה בגלל שהיה לו רעיון ספציפי שהוא מיחזר שוב ושוב, אבל הרעיון הספציפי שם הוא חיוני, יחסי גומלין בין מודע לתת מודע) בעיקרון אין גוף ספציפי בארץ שיעשה עבורך את העבודה אם את מתלבטת לגבי קריירה בחיים, ישנו פסיכולוג שעבדתי איתו כשחיפשתי מקצוע נכון, הוא פיתח שיטה ייחודית לאבחון אישיות דרך כף היד, הוא איננו מיסטיקן ואני מדגיש את האיננו מיסטיקן, לי הוא נתן הכוונה מצויינת למקצוע, והוא די איבחן את הבעיות שלי בזמנו (לפני ארבע שנים) החיסרון זה שיש משהו בגישה הפסיכולוגית של מצב נתון ופחות פסיכותרפיסטי, אז לגבי האיבחון הוא יעלה עליו אני מאמין היטב, לגבי שיטות וטכניקות שינוי תודעה והתמרה, זה כבר עבודה של האדם עצמו. הדרך הקלה זה להבין קודם מה לא בסדר ואח"כ לבדוק איזה משאבים של מידע זמינים בעולם בנושא לרוב הבעיות הם מהותית זהות, עם שינויים כאלה ואחרים. שווה ללכת לד"ר הולצמן לפגישה חד פעמית זה קצת יקר (בסביבות ה500 ש"ח) לסיישן של שעה וחצי אם יש לך את התקציב זה יכול להיות נחמד. אני הייתי מוקסם. א

limoranima

New member
ועוד שאלה, בישוף..

למעשה אתה אומר שבמידה רבה אני מזיקה לעצמי בהתחברות שכזאת? יש לך הצעה ספיציפית בנוגע להישמרות מפגיעה? (או הכוונה למקום/שיטה של מדיטציה?).. תודה..

ב י ש ו ף

New member
יש תמצית פרחי באך שמבודדת

שכחתי כרגע את השם שלה, אני לא בטוח שזה סוויט צ'אסנט. בכל מקרה את יכולה לשאול בפורום של פרחי באך איך קוראים לתמצית שעוזרת לבודד את האדם מהסביבה. (זה לא כזה גרוע כמו שזה נשמע, זה בידוד חיובי) לגבי ללמוד את זה, יש הבדל בין לחמול ולהבין לבין להזדהות חוויתית עמוקות, אני בדרך כלל מהסוג שמזדהה, וזה לא מקל את החיים, אבל הבנה וחמלה אלה מושגים חוויתיים ולא מושגים רק מילולים. זה לא מחייב בהכרח שבמאה אחוזים תמנעי את האמפטיה שלך מאנשים, רק כי את חוששת "להידבק". השפעות כאלה ברובן הן לא מודעת לי יצא לראות איך מחשבה של מישהו יוצאת משדה הילה אחד לשדה הילה אחר, וזה מה שמכנים לרוב "עין הרע". בגלל זה חשוב לשמור על סביבה כמה שפחות עויינת. אפשר גם להשתמש באבנים כמו טרומלין ואוניקס. אני טיפה מרחיב לגבי המדיטציה, המדיטציה בהבנה החיונית שלה היא קודם כל למידה של כל המנגנון הפנימי, השכל שמייצר מחשבות המחשבות שטבע הופעתן מושפע מגורם חיצוני, וכתוצאה מגירוי רגשי הרגשות שמוצמדות לתבניות מחשבות, סוגי המחשבות השונות (תמונה, קול, קול ותמונה) תחילתה וסופה של מחשבה ובסיום למידה איך להתמיר את האנרגיה שזורמת לשכל (מדיטצית זן עונה על זה מצויין) לתחושה חוויתית. הרבה מכשולים מאיבים על המדיטציה שהיא הבסיס לחיים רוחניים והקשיים הם בעיקר תופעות לוואי של צורת החיים המודרנית ומרכיבים פסיכולוגים כאלה ואחרים שהופכים משהו פשוט למשימה קשה לביצוע. כשאני מדבר על יכולת להיות פחות חשוף להשפעות חיצוניות היכולת המסויימת הזאת יכולה להירכש ע"י למידה וכדרך אגב. ברור שהתמורות המדיטטיביות לחיים גדולים ממה שאמרתי במידה והם מבוצעים נכון. והדגש בחיים בכלל הוא נכונות לא בהכרח שלמות. בהצלחה.

מזיקה לעצמך?

אני לא חושבת שזה מה שהוא התכוון להגיד. אני חושבת שהוא התכוון להגיד שמוטב שתיידעי את עצמך לגבי הגנות, ושתלמדי בצורה מסודרת לעשות דברים כאלה, כי יש פה אפשרות להזיק לעצמך - אבל בכל דבר שעושה משהו יש את הפוטנציאל לעשות נזק.

yperelman

New member
פרחי באך ועוד

תמצית ה"וולנט" מעניקה הגנה לאנשים "חשופים" או כאלה המרגישים כי אינטראקציות כפי שתיארת שואבות מהם אנרגיה. מעבר לכך, במהלך כל מפגש כזה, נסי לשים לב ללב שלך ולאזור הסרעפת. האם במהלך השיחה/ההקשבה, התחושה משתנה, הדופק משתנה, הנשימה משתנה.. אם כן זה הזמן לשים גבול לעצמך ולבחון את "מיכל" ההכלה שלך. עד כמה את מסוגלת להכיל מבלי לחוש מותשת. לא פשוט העסק. בכלל כדאי לבדוק בתהליך טיפולי (אישי או בקבוצה) או באמצעות מדיטציה את המוטיבציה שלך לטפל (מהו "הדרייב"). בבדיקה כזו תוכלי ללמוד הרבה על עצמך ועם הזמן, תראי שגם מוטיבציה זו משתנה ולובשת כל פעם פנים חדשות! אם תחליטי להפוך למטפלת, ברוכה הבאה ובהצלחה. יוסי

limoranima

New member
אני מאוד מודה לכולכם!

פתחתם לי צוהר מחשבה לכיוונים שלא הכרתי.. מאז שאני ילדה רציתי להיות מורה..הייתי חולמת שיש לי כנפים ושבאמצעותם אני מוציאה אנשים מבורות...נזכרתי בזה אחרי שאלה של עומר. אני לא יודעת אם זה קשור בכלל..אולי אלו רק פנטזיות של ילדה.. אבל דבר אחד בטוח..אני יודעת לאמר שאני מרגישה אנשים, שבלי מילים אני יודעת מה עובר עליהם..מה הם רוצים לאמר..מה הם צריכים לשמוע. בנוגע לקרובים לי יש לי חלומות מאוד ברורים שלאחרונה הבנתי שקשורים לרגש חזק שהאהוב משדר אלי..(היו מיקרים שממש חלמתי/קיבלתי פלאש מחשבה על משהו שבאמת קרה אחד לאחד..). זה מורכב..קשה לי להסביר את התחושה או למה אני כאן, אבל במידה מסוימת מיקדתם אותי (אמנם מיקוד על נתיב שמתפצל להמון נתיבים אחרים ומעלה עוד יותר שאלות..אבל זה חלק מהיופי כנראה..). שוב תודה מכל הלב!

למעלה