שלום לכם,

שלום לכם,

רציתי לשאול אם הצבת חייל קורס, שהתגייס לא מזמן בשמירה במחסום לבדו לגמרי בלי אף חייל אחר זה נוהל תקין? - ואם לא - למי פונים?

סמדר בנ

New member
על איזה מחסום מדובר?

בבסיס או בשטח? בכל מקרה עד כמה שאני יודעת אמור להיות גם מפקד
ניתן לפנות לקפ"צ - קצינת פניות הציבור

אחד המחסומים

שבודק כניסת פועלים מהשטחים בעוטף ירושלים. והוא אמר לי: אמא, אל תדאגי, יש סייר בשטח שאני יכול לקרוא לו בקשר אם יש בעייה. איך זה נשמע? תקין?

אני קוראת ופשוט המומה

ממש לא תקין. חייל צעיר לבד בשמירה בודק פועלים מהשטחים. תשמעי אמאל'ה ,אני לא הייתי עוברת לסדר היום. הייתי מיידית אולי מרימה טלפון למפקדו לברר מה קורה (ולא היה איכפת לי מה הוא-המפקד חושב). פשוט לא יתכן להעמיד חייל לבד ללא קצין.(או מפקד) האם דברת איתו בשעות האחרונות? הוא אומר לך אל תדאגי,אך מה את שומעת בקולו ( בין השורות)?

נאמר לי

שרק הוא יכול לפנות בשאלה "האם זה תקין", כי הוא עבר את גיל 18 ... ועוד נאמר לי להגיד לו לפנות למפקד שלו או לקצין אגם ולשאול אם זה תקין.

Rainbow100

New member
סליחה!!! אני עדיין לא מכירה נהלים

ואיך בדיוק עובדים הדברים בצבא,הבן שלי רק בטירונות. אבל!!!! לו זה היה הבן שלי והוא לא היה מספק לי הסבר הגיוני, אני הייתי מדברת עכשיו בעצמי עם המפקד, מנסה לברר מיידית את הענין. אולי יש הסבר הגיוני לדרך בה מתנהלים הדברים אבל אולי...אולי צריך להעיר שם מישהו...ועכשיו!!!

מעניין לדעת

כי גם הבן שלי עומד בשערי התנחלות לבד ביום ובלילה ובודק את המבקשים להכנס להתנחלות. חבר משוחרר צבא אמר לי שזה לא תקין ולכן הייתי שמחה לדעת מה אומר לך המפק"ץ ולמי ניתן לפנות.

בהתנחלות אני חושבת שזה מעט שונה

כי המפקד שלהם איתם אם אני לא טועה ,ומלבד זאת הוא שומר בשער ואינו בא במגע עםפלסטינאים

אז מכיוון ש..

שהתורן במשרד הקפ"צ אמר לי להגיד לבן החייל לפנות למפקד שלו או לחפש קצין אגם והבן הפרטי שלי מגלה סימני אפתיה מתקדמת, למרות שהוא ירוק ירוק.. - הוא אינו מספק לי כתובות ולא משתף איתי פעולה - ואני מרגישה קצת חסרת אונים ככה, אני חושבת על הפעלת גורמים בתקשורת שיחקרו את הנושא.

ממש לא נראה לי תקין ,ובוודאי לא

הגיוני. אבל אולי כדאי שתבדקי שוב, האם אכן אין מפקד בשטח.זאת לדעתי פשוט הפקרות אם לא.ואם יש מפקד ,השאלה באיזה שלב החיילים.

שויו

New member
גם לי נראה לא תקין בכלל. אפילו

בבקו"ם שומרים בזוגות. שווה לברר אצל האינסטנציות הגבוהות ביותר.

למעלה