יש כמויות...
אמממ גם היה הYNET דירוג של השירים היישראלים של להקות צבאיות וארץ ישראל הישנה. דרך אגב יש סיפור שלא כולם מכירים על שיר: יש את השיר "אגדת דשא" של אריק איינשטיין. מדובר על חברות נערים שיושבת על דשא אחד על השני בערימה. אחאי מלחמת יום כיפור עיוותו את השיר. למשל בתחלית השיר: "יש ערימה של חבר'ה על הדשא" הפך ל"יש ערימה של דשא על החבר'ה" (בית עלמין צבאי למי שלא הבין". יש גם בשיר קטע על חלקים בגוף של ידיים, רגליים, ירכיים וזה מזכיר את החלקי גופות כביכול. אני אפרט רק את הרשימת שירים שיש לי על המחשב: הן אפשר (על מלחמת יום העצמאות) מי שחלם שירו של צנחן (על הצנחנים) הימים האחרים (לא סגור באיזה תקופה נכתב) לו יהי אחי הצעיר יהודה (על אחיו של אהוד מנור שנהרג) אנחנו שנינו מאותו הכפר חורף 73 מחר (כמעט בטוח שנכתב אחרי מלחמת ששת הימים) שיר הרעות (גם אחרי מלחמת העצמאות) בלדה לחובש - יהורם גאון (שיר על חובש ופצוע בשדה קרב) פרחים בקנה (אחרי מלחמת ששת הימים) מוכרכחים להמשיך לנגן (נכתב לפני מלחמת יום כיפור וקיבל משמעות אחרת אחרי) היה לי חבר היה לי אח בתי את בוכה או צוחקת (נכתב אחרי מלחמת ששת הימים, מספר על היישובים תחת הגולן שהיה חוטף הפגזות סוריות ומה קרה אחרי המלחמה) מרדף - חווה אלברשטיין ירושלים של ברזל (עיוות של השיר ירושלים של זהב לאחר ששת הימים) בהאחזות הנח"ל בסיני יש לי אהוב בסיירת חרוב רק צריך להקשיב לשירים ולפעמים לחפש קצת רקע וכבר תבין הכל. בהצלחה. אם צריך עוד עזרה תכתוב פה